úterý 14. března 2017

PAGE KIT návod

Když fotka určuje layout
ALONA

Někdy dostanu do rukou fotografii, která je tak výrazná, že si lámu hlavu, jak ji scapnout aby se na layoutu neztratila. Co takhle nechat fotografii, aby sama určila Layout? Aneb zkusit zopakovat na stránce výrazný tvar, který se objevuje na fotce.
 
 
Měla jsem úžasnou fotku, kde obličej byl vyfocený přes zvětšovací sklo. Kulatý tvar lupy byl na fotografií tak dominantní, že jsem se rozhodla ho na layout jednoduše zopakovat.
 
 
A přísahám, neztratila jsem kružítko. Uteklo samo, má přeci dvě nožičky :) Pokus namalovat kruh rukou jsem vzdala, takže jsem musela čarovat s miskami. Čáry máry, ta-da-am :) 
 

Miluji papíry od Paige Evans. Barevnou škálu má tak širokou, že se správný papír najdete vždycky s jistotou. I na žluté kolečko se papír našel. To kolečko má být základem pro kvazi chrastítko. Chtěla jsem mu přidat dimenzi (stín/světlo dokola). Zvažovala jsem bílý akrylový fix, ale nakonec jsem vytáhla šicí stroj. Tentokrát to bude „suchý“ layout.
 
 
Z puntíkaté čtvrtky jsem udělala pozadí pro „chrastítko“ a nasypala na to vše, co jsem v kitu našla (mix flitrů a papírových výseků) plus černé akrylové výseky Papero Amo. Nápis „bylo nebylo“ jsem tentokrát zakomponovala do chrastítka.


A řekněte, není to k sežrání?

A proč je to kvazi chrastítko? Protože to tam mám téměř celé natvrdo přilepené. Scrapbooková stránka zasazená do alba je na mě trochu moc robustní konstrukce, abych s ní chrastila. A nechci aby všechno popadalo dolů. Takže většina z toho je tam natvrdo. Něco tam sice chrastí, ale opravdu málo.
 
 
Kolečko jsem seshora stránky usekla stejně jako mám useklou lupu na fotce. A aby se mi veškerá krása nevysypala, ohla jsem vrchní vellumovou vrstvu přes stránku a zalepila zezadu.
 
 
Vellumovou čtvtrku jsem použila jako filtr, který trochu „rozmazává“ obsah chrastítka. Stejně jako lupa „rozmazává“ obličej. Takže mám horní část stránky a fotky rozmazanou a tu dolní jasně kontrastní. A taky, protože „chrastítko“ není průhledné, oko si není jisté s obsahem a ruce se samy natahují prozkoumat obsah. Tohle kouzlo se nedá zachytit na fotografií, ale v reálu opravdu funguje. Vyzkoušejte si to někdy.
 
 
A taky říkám si, že by tak nějak mohl vypadat můj scrapbookový mozek, kdyby se dalo přes lupu nakouknout skrz oko do hlavy :)
 

Stránku jsem moc netunila. Použila jsem stejné akrylové ozdoby z chrastítka i na stránce a přidala kousek pruhovaného vellumu. A ještě vedle vystouplé lupy mi ostatní papíry připadaly trochu placaté. Stačí je trochu pomačkat a ihned vznikne trocha plastiky.

A to je celé. Jednoduché a nevymýšlela jsem to já – za všechno může fotka :)

7 komentářů:

Pin It button on image hover