sobota 24. března 2018

TRAVELER´S NOTEBOOK a lyžařův deníček!

ZIMNÍ DENÍČEK
Pavlína

Jarní prázdniny s partou na horách jsem využila k testu, jak to jde, když se rozhodneš vyrobit Travelers Notebook tak, jak se opravdu má. Takže tak, že vznikne opravdu jako každodenní záznam uplynulého dne a vracíš se domů s hotovým dílkem. Anička mi věří a tak mě povzbuzovala: TO NEDÁŠ! (pozn. redakce. Anička moc dobře ví, že když Pavlíně řekneš "to nedáš", tak to pak určitě dá.":))



Předem jsem si řekla, že s sebou povezu jenom to, co se vejde to filcové obálky formátu A4. Víc místa v kufrech stejně nebylo a scrap materiál je hrozně málo funkční a vůbec není merino, takže nedostal prioritu.


Z materiálů jsem si vybrala první letošní MY LIFE kit leden/únor 2018 a EXTRA kit leden 2018. Byla to jistota, že všechno bude spolu ladit a nebude potřeba nic složitého vymýšlet. Do obálky se vešla Instax tiskárna na polariodové fotky a zásoba papírků. Počítala jsem nanejvýš se třemi fotkami na den. Kdo je připraven, není zaskočen! Pak něco na psaní (černý a modrý Le Pen), něco na lepení (trhací oboustrannou pásku) a bez sešívačky v kabelce prakticky nevycházím z domu. Jako základ jsem použila náš cestovní deníček Papero amo. Na fotce nejsou, ale do balíčku vešly samozřejmě i menší nůžky.


Plán byl, zpracovat každý den jako dvě stránky a nevěnovat se tomu víc než dvacet minut, protože mám přece dovolenou a rodinu a kamarády a je tu krásně a tak... :). To se samozřejmě nepovedlo, protože většinu tohoto naplánovaného času jsem věnovala fotkám. Vybrat, upravit, vytisknout... 15 minut pryč.



Všechny fotky jsou pořízené jenom telefonem a přes wifi vytištěné na polaroidové tiskárně Instax share. Je to geniálně jednoduché a na cesty ideální.



Na deníček jsem obětovala čas mezi večeří a případným večerním programem, takže můj muž na dotazy společnosti: "kde zas je?" odpovídal: "lepí!" Třetí den už se nikdo neptal a přestali mě hledat. Deníček mě opravdu bavil, takže jsem se zašila (a zalepila) na pokoji klidně i na půl večera.


Aničce jsem samozřejmě poslala důkaz, že se TO děje.


Na mém deníčku je vidět to velké odhodlání prvního dne, že budu opravdu opravdu hodně psát, což jinak nemám moc ráda a nedělám. Dlouho mě to ale nevydrželo, takže ručního textu je míň a míň. Pro mě je prostě scrapování spíš o fotkách a jinak už to asi nebude.



Deníček jsem až na poslední stranu přivezla z 90% tak, jak ho tady vidíš. Doma jsem doplnila poslední den, ozdobila jsem desky a dopsala pár textů. Materiálu jsem měla dost a hodně ještě zbylo.



Takže ANO, cestovní deníček se dá s minimem materiálu a minimem času zpracovat online a se vším všudy. Vezmu si ho ještě na velikonoční lyžovačku a budu mít letošní zimu zpracovanou snad ještě dřív než doopravdy skončí. A to je přece super.



Cestovní deníčky u mě stouply na žebříčku scrapbookových možností a určitě si je budu vyrábět z každé delší cesty. Všechny vzpomínky mám pohromadě v malém formátu, který strčím do kabelky. A na velkou stránku 12x12 do alba už si vyberu jenom tu nej nej fotku letošní lyžovačky.




Určitě cestovní deníček taky vyzkoušej, ale pozor... asi to bude návykové.


VÝSLEDEK TESTU: devět z deseti scrapařek si cestovní deníček MUSÍ zamilovat!



26 komentářů:

  1. Božííí... A "scrap materiál není merino" je super hláška :D Doma to máme podobně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda to je parádní a povedené.👍Věřím, že cestovní deníčky budou letos hitem a budeme do nich i vyšívat😊😉

    OdpovědětVymazat
  3. Teda Pavli je to dokonalé a BOŽÍ 💋

    OdpovědětVymazat
  4. To je naprosto dokonale a ten format je fat skvely,ze se da jednoduse vzit opravdu vzit do kabelky a lehce prohlizet.Taky zacinam pokukovat po jinem formatu nez velke 12x12 album. (Verca.S)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 12x12 nám zůstane na takové to domácí žvýkání :) ty menší formáty jsou fakt zábavné a můžeš to lehce vzít někomu ukázat a nevyděsí ho to :)

      Vymazat
  5. Vypadá naprosto úžasně!!! Já si deníčky na prázdninách/dovolené dělala co pamatuju a vlastně i ty první byly docela scrapové. Ale první pořádný mám z roku 2013 a nedám na lepení přímo na místě dopustit. Nikdy jsem třeba neměla moc ráda suvenýry z dovolených pořizované tak nějak z donucení "aby si člověk něco přivezl" a od doby, co dělám pořádný deník, je největším suvenýrem on. Je autentický, využívám různá čekání, takže je psaný v letadle, ve vlaku, na lavičce, na obrubníku, ve stoje :-). Volné listy mám vždy nějaké i v batohu u sebe, takže občas popisuji i reálný děj, a když ne, tak pak mám zas vzpomínky spojené i s tou chvílí, kdy se deníku věnuji třeba večer. Ale teda tak vymazlit, jako je tenhle, to na koleni fakt nedávám :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mili, tak to jsi hodně napřed :) Chtěli bysme to někdy vidět. Pošleš nám fotky?

      Vymazat
  6. uzasne ♥ a dokonale. chcem vidiet nazivo ♥ mam totiz zopar praktickych otazok :-))))

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný a vymazlený ... co dodat, miluji tenhle formát, který se dá tahat fakt všude. Děsně praktické. Povedl se Ti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jaruško! A ty bys jich mohla mít mrak, když jste pořád někde :)

      Vymazat
  8. Travelers notebook ROCKS!! Nadhera, skvost!!

    OdpovědětVymazat
  9. No neke! Já zírám a chci vidět víc takové nádhery od paní šéfové! ♥ Fakt nádhera! Já se snad taky do nějakého pustím :)

    OdpovědětVymazat
  10. Och och,Pavli to je parádička!! a sbalit tvoření do filcové obálky to je výzva, apropo kdes ji koupila, jjj ? A příště chci vidět TB od Aničky,hihi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obálka je superúlovek z veletrhu. bourali stánek a vystavené prodávali snad za euro nebo dvě :)

      Vymazat
  11. OK, mám k tomu tolik:
    Za prvé, bože, v životě jsem neviděla nic hezčího!
    Za druhé, ten kit je v tom deníčku lepší, než jsem si ho sama představovala...
    Za třetí, moc nás všechny mrzí, že postuješ článek jednou za rok :P
    Za čtvrté, nemáme těch deníků teď málo? Když jsi tomu udělala takovou reklamu?! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvi, tento tvůj nenápadný kit je BESTofka a možná, žes spoustu textíků plánovala pro úplně jiné použití, ale mě se to nějak všechno hodilo:) Dokonalé barvy, které sladíš naprosto se vším... dokonce i když si omylem vezmeš instaxové papírky dětí s komiksovýma bublinama :) Ad za třetí - dobře polepším se letos v běžkách a postování. Ad za čtvrté - přidáme rozhodně! Jsi zlatá, díky za tento kit a všechny ostatní :)

      Vymazat
  12. Páji, nejenom že to byla opět úžasná podívaná, já se u tvých článků vždy tak pobavím :-) A souhlas se vším výše uvedeným a chci vidět tvá dílka častěji :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Wow! Jsem si konecne precetla ten textik! Nejdriv jsem prolitla jen fotky a sla zase neco delat! Wow podruhe. Krasa! Fakt musim zacit vic scrapovat na cestatch a min psat pribeh. Mas to daleko vzdusnejsi! Krasa. A ten kit byl dokonala volba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali díky, od TN mazáka to potěší :) Ten kit jsem vyloženě nafasovala. Když jsem se chystala na hory, Anč mě ho dala: na a udělej tam z toho něco! A tady se musí jako dost poslouchat! Ale byla to láska na první pohled :)

      Vymazat
  14. Neskutečná paráda!!! Chci více článků od Pavlínky. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Mili, tak jestli je to závazná objednávka, tak jo... :) Díky moc. Jste zlatí!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover