čtvrtek 12. dubna 2018

PAGE KIT projekty - JANA S.

Dubnový Page kit a Pinkfresh Studio je srdeční záležitost. Naštěstí nejen moje, ale i našich skvělých šéfek, a tak když se objeví novinky, jsem si skoro jistá, že některá z kolekcí v kitech bude. Před pár měsíci jsem výskala blahem. Speciálně kolekce Be You mně totálně nadchla! Do dubnového PAGE kitu se nakonec dostala kolekce Let Your Heart Decide, ale i v té byly papíry, které jsem měla vyhlídnuté.

Jak to tak někdy bývá, když kit ležel konečně na mém stole, mí největší favorité (modré čtvrtky!) tam nebyly ;) Ale což! Jak Jani V. trefně napsala: „(Pinkfresh Studio) jsou prostě tak prudce originální, že je to výzva a zároveň záruka, že stránka bude fakt origoš, co člověk dennodenně nedělá“, nechala jsem se unést výzvou. Doplňky ke kitu jsou navíc opět luxusní a Extra kit jakbysmet, to by v tom byl čert, abych něco nevymyslela. A tak jsem ty papíry začala obracet … a číst si Lucčina moudrá slova na samolepkách a postupně to ze mě začalo vypadávat. Pojďte se podívat. 

První stránce říkám „motivační“, ač to asi není nakonec úplně trefné označení. Nápad vznikl spojením fotky, vhodných frází a zajímavé kompozice na jedné stránce od Anny-Marie Wolniak. Líbilo se mi horizontální rozdělení stránky nápisem, umístění fotky a journalingu v úhlopříčce a také použití jednobarevného pozadí (Anička použila kraftovou čtvrtku). Mně se víc hodila čtvrtka Bazill Basics, odstín Whirlpool, který ladil s kitem. V e-shopu tato barvička momentálně není, ale je tam o odstín světlejší Waterfall
 
Nápis jsem složila z krásné abecedy z Extra kitu a doplnila žlutou abecedou á la Tim Holtz. Aby byl journaling bílý – a vynikl na barevném podkladu - použila jsem trik zmiňovaný rovněžJančou V.  (je to studnice scrapových znalostí) – text jsem vytiskla na vellum světle hnědou (nebyla téměř patrná) a hned jsem ho posypala bílým embosovacím práškem a zapekla. Úplně dokonalé to není, ale s výsledkem jsem spokojená – text je bílý a čitelný. Původně jsem chtěla použít čtvercovou fotku, ale protože jsem se rozhodla propojit kompozici tečkovanými kruhy a čárami, ořízla jsem ji na kruh. Ozdoby jsou vesměs z PAGE a Extra. A protože jsou kity vždy aktuální, ale já lepila březnovou fotku, přelepila jsem „4“ na chipbordovém kolečku kulatou samolepkou s číslem „3“. 

V kitu se také po dlouhé době objevilo razítko a hned hrozně moc povedené. Razítka používám málokdy, ale řekla jsem si, že toto srdíčko použiju! Jenže na stránku jsem ho nedokázala nějak rozumně umístit … a co takto jen nápis „láska“? Ten by šel. Luci i šéfky doufám odpustí: vzala jsem skalpel a razítko jednoduše vyřízla. Snažila jsem se to udělat tak, aby šly použít samostatně, i dohromady a povedlo se!
Tady ještě pár detailů a můžeme přeskočit na další stránku.
 
Další layout vznikl proto, že jsem a) chtěla zaznamenat náš první letošní opravdu jarní víkend a b) nutně jsem chtěla využít chipboardový mega nápis „VÍKEND“. Nevím, jak vám, ale mně se velké nápisy líbí čím dál víc … Vybrala jsem manželovu nejoblíbenější fotku z tohoto víkendu a vytiskla ji větší, doplnila jsem ji malými – a ano, chvíli mi byl dokonce svěřen i fotoaparát, a tak máme po dlouhé době v albu i našeho tatínka (ač táto fotka jeho oblíbená není). Journalingu je trochu víc, přece jen – nahustila jsem 2 akce na jednu stránku, takže mi to kompozičně vyšlo do rozsáhlého obdélníku. Nepouštěla jsem se proto do žádných experimentů s papíry a použila osvědčený rámeček. 
 
Ke zdobení se nabízela srdíčka, využila jsem i razítko a kytičkové samolepky z Extra kitu. Měla jsem pocit, že stránka ještě potřebuje malinko „roští“, a tak jsem razítkovala i malou větvičkou ze sady Veselé Velikonoce. Chipboardová vázička je moje nej- z celého kitu, takže jsem ji nenechala na později, ale vlepila ji hned vedle mých nej- lidí. Dostala i mašli, vystřiženou z jednoho z kitových papírů. A když už jsem držela v ruce nůžky, přibyl na stránku i fotoaparát ze stejné čtvrtky jako mašle. 
 
Bílou část jsem ještě olemovala ručním šitím a bylo hotovo.
 
Tady se na chvíli zastavím. Kdy na vás chodí tvořivé nápady? U stolu, na zahradě, v klidu, ve stresu, v práci, v noci, ráno, na procházce, při řízení? U mě je to různé, ale mám zkušenost, že nejvíc mě nakopne samotné tvoření – když jsem zrovna v procesu tvorby jedné stránky, začnou se objevovat nápady na další (a další) – nebývá to vždy jen u stolu. Škoda, že den není delší, že? Tentokrát jsem na kit měla jen týden a i z toho času mi ukously jiné události. Takže jsem měla představu, že udělám obvyklé 2 stránky a budu ráda … jenže za 5 minut 12 mi v hlavě začaly šrotovat nápady. Jeden z nich vám ukážu ještě dnes, na další si budete muset počkat, protože to do „uzávěrky“ článku nestihnu nalepit. Ale bude-li zájem, hodím je do alba na FB. (pozn. redakce: zájem určitě je!)
 
Třetí stránka je jasně inspirovaná krásnou čtvrtkou s knížkami. Dle mého není příliš vhodná jako pozadí (klidně se mnou nesouhlaste, vím, že jsem konzerva), ale motiv i barevnost jsou moc lákavé. Rozhodla jsem se ji použít jako rantl. Velmi se mi k tomu hodila fotka našich prcků, jak si spolu „četli“. Fotka je z mobilu a nepříliš kvalitní, ale do alba musela. Umístila jsem ji nad pás knížkové čtvrtky a pod fotku vodovkami vytvořila pár skvrn. Journaling jsem napsala na PC, ale tiskárnu na 30-tkovou stránku prostě nemám … a tak jsem vymyslela, že ji rozříznu a sešiju … A když už budu šít, samozřejmě to šití přiznám – mezi částmi bílé čtvrtky jsem nechala uzounkou mezeru, ve které je všitý proužek kraftové čtvrtky. Od tohoto nápadu se pak odvíjelo umístění journalingu podle švu. A protože jsem chtěla i dlouhý nápis, abych co nejvíc využila velkou barevnou abecedu, prostřídala jsem titulku a journaling. 
 
Stránka je ozdobená odřezky papírů z kitu (proužkaté čtvrtky). Z jednoho z nich jsem vyrobila „záložku“. Výřezy s datem a srdíčko, podlepené samolepky kytiček. Na levé straně fotky to chtělo ještě žlutou. Po ruce jsem měla aršík se žlutou abecedou, ze které už mi chybí všechna „A“ … takže co? Nalepila jsem jí pod fotku. Prý plýtvání, psala Jani B. Ale mně se výsledný efekt docela líbí. K tématu čtení je abeceda ok, ne? ;) 
 

Trošku jsem se dnes rozepsala – to ta originalita papírů od Pinkfresh Studia a kitů od Papera! Snad jsem vás neotrávila. Teď už radši vytáhněte své kity a nůžky a pojďte do toho! Těším se na inspiraci od vás v albu na FB a jdu pokračovat v lepení – že bych poprvé v životě opravdu zabila kit? Páčko, užívejte tvoření!

24 komentářů:

  1. Já to řeknu zase - chci být tvoje dítě, abych měla v albíčku TAKOVÉ boží stránky. Fakt.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásný, všechny tři :) Já jsem se stále nepropracovala fází do těch krásných papírů stříhat, musím se k tomu konečně odhodlat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, to musíš! :) Ale chápu tě, první sránka mi vždy trvá nejdéle. Apk už to jde samo - i to stříhání. Těším se, co vymyslíš!

      Vymazat
    2. já jsem u tohoto kitu odolala a nekoupila, i když se mi strašně moc líbí, ale mám doma tolik nepoužitého materiálu, až hrůza. Ale obávám se, že pokud bude ještě na skladě, tak s další objednávkou ho budu mít v košíku taky. Mně totiž vždycky nakoupnou až nápady ostatních :)

      Vymazat
    3. No ale pak ti to jde skvele! Tak sup, tesim se! 😉

      Vymazat
  3. To jsou opravdu moc krásné stránky :). Líbí se mi, jak jsi z jednoho razítka udělala dvě :). A použít aršík abecedy jako podkladový papír? Super způsob využití, vlastně to ani plýtvání není, protože jsi ji maximálně využila a neleží ti v "šuplíku" ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, děkuji. Jj, razítka mám teď vlastně 3 - malý nápis v mém oblíbeném fontu prostě potřebuju! ;)

      Vymazat
  4. Já se picnu Jani, ZASE se opakuji, že máš ZASE super krásné stránky. Jsi statečná v použití abecedy jako podkladu, a zrovna části, kde je "Á" - těch totiž u mě není nikdy dost ... a super nápad se sešitím textu, to liftnu ... no prostě další Tvá dokonalá dílka ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Jaru, děkuji a bude mi ctí! A pak ukaaaaa! :)

      Vymazat
  5. Dokonalost sama! Proste nechapu, jak to delas! Nadhera!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, jsi prostě miláček! A lepím, šiju, tak normálně ... něco levou, většinu pravou rukou ... ;)

      Vymazat
  6. Tolik krásy a tolik talentu!! Nezklamalas:-) že ty nám ale ještě z kitu něco tajíš?! Soudě podle žluté abecedy kde už nemáš žádné "A", ale tady jsi použila 3ks (jsem detektiv, viď :-D ). To je základ té čtvrté stránky? těším, těším!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, fakt zatím netajím nic. Jako, mám vhlavě 2 nápady jeden hodně konkrétní, ale na stole jen fotky, mám teď opravdu hodně akcí. ;) A k té abecedě - jsi fakt pozorná. Jenže vysvětlení je prozaičtější - nápis jsem opravovala (přesouvala) - a při přelepování jsem pár písmen zničila ;)

      Vymazat
  7. Super,úžasné a musím se přiznat,že jsem nedávno taky jedno hoooodně staré razítko rozřezala a musím říct,že to bylo ku prospěchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Luci, tak to jsem moc ráda, kdo není moc uctivý k razítkům PA. K prospěchu věci, samozřejmě. ;) Moc děkuji!

      Vymazat
  8. Jani, neskutečná nádhera...krásně jemné...aaaah...moje album by tě potřebovalo :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Jani co povedať ? Nedá sa inak ako ze je to D.O.K.O.N.A.L.E :-) aj ja chcem mať také nápady na také úžasné stránky. KAM NA NE CHODÍŠ?? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dakujem moc, Ivi! 😘 Ja ti neviem, ale pride mi, ze inspiracia je vsade 😊

      Vymazat
  10. Jani, to je normálně SVĚTOVÝ design!krásné to máš a má to fakt dechberouci úrověň :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anicko, myslim, ze ne, ani zdaleka, ale moc me tesi, ze si to myslis zrovna ty! ❤

      Vymazat

Pin It button on image hover