úterý 5. června 2018

INSTAX DAY - leporelové minialbum od ALENY

Dnes je tu opět naše Instax day okénko. Věřím, že spousta z vás, hlavně ženy z Prahy a z blízkého okolí, zaznamenala víkendovou událost, kterou Instax pořádal. Papero amo u toho nemohlo chybět a celý víkend jsme se šéfkami pořádaly scrapbookové workshopy. Co vám budu povídat, náročné to bylo, ale byla to jízda! Dělalo se toho spousta, ale já ti dnes ukáži dvě věci, které jsou rychlé, zvládneš je doma taky a určitě to budou super dárky pro někoho blízkého. 
 
Jak už název rubriky napovídá, základem jsou fotky z Instaxu nebo ty vytištěné přes Instax share, ale nesmutni, pokud ani jednu věc nevlastníš, určitě postačí i normální fotky, jen to nebude mít takový wow efekt. 
 
První, co ti dnes ukážu, je leporelo. Základem je pás bílé (nebo jak barevné chceš) čtvrtky v rozměru 9,5 x 66,5 cm. Ten si narýhuješ na sedm stejně velkých čtverců (9,5 x 9,5 cm) a složíš do harmoniky. Pokud nemáš, tak dlouhý papír stačí poslední dva čtverce ze dvou pásů slepit k sobě nebo udělat ohyb z jiného papíru a tím udělat hřbet pro dva samostatné pásy (dává to smysl?). 
 
Takto vyrobené leporelo už jen stačí zaplnit fotkami a ozdobit. My jsme na workshopu první stránku dělaly s okýnkem. Papír, který měl na sobě nějaký druh věnečku, jsme projely big shotem s kruhovou šablonou a do vzniklého okýnka jsme umístily fotku nebo v mém případě „27“ se samolepkou. 
 
Druhá věc je ještě jednodušší a rychlejší. Jediné, co doma musíš mít, je samolepící magnetická folie. Dělaly jsme z fotky magnetku třeba na lednici. Vytištěnou fotku si ozdobíš z přední strany, jak se ti zlíbí. Ideálně, když budou nějaké ozdoby přesahovat okraj fotky a z druhé strany nalepíš kousek magnetické folie. 
 

Jinak jsem ti chtěla říct, pokud jsi fanouškem instaxových filmů a vlastníš jeden z foťáků či tiskárnu, který fotí square (čtvercový) formát, nově je v nabídce i film, který má černý rámeček. Donedávna byl tento typ dostupný jen pro verzi mini (malý obdélník). A proč vlastně byla tento #instaxfair událost? Představoval se nový typ foťáku, a to Instax SQ6, který používá formát filmu square a na rozdíl od Instax SQ10 je analogový.

2 komentáře:

  1. Ali, super nápad s tím leporelem. Chystám se na něco podobného z Barunčiných narozenin.

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůůů, super nápad. To leporelo použiju jako přání k narozeninám a fotky dolepíme na místě přímo z oslavy. :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover