pondělí 6. ledna 2020

Základ prosincového alba / ANNIE

Moc tě zdravím v novém roce! Možná už jsi byla minulý týden v práci, možná ti skončilo volno až dnes. Tak či tak, pojďme si ten začátek týdne zpříjemnit po našem – papírově. 
Dnešní článek vznikl díky tobě a vlastně díky všem scrapladies. Tento rok jsem se totiž zařekla, že December Daily (prosincové album) prostě NE. Každý rok jsem album začala plná euforie a ke konci prosince mi vždy došel dech. Teď na mě v polici čekají na dokončení dohromady tři vánoční alba, a to mě teda děsně štve.
No ale zpět k mému rozhodnutí album nezačínat. Držela jsem se myslím statečně celé Vánoce, ale těch příspěvků na sociálních sítích a tady na blogu, ach. Nahlodalo mě to natolik, že už se to prostě nedalo vydržet a já usedla teď v sobotu za pracovní stůl. 
Pojď se podívat, co během sobotního odpoledne (noci) vzniklo.

Nejprve album: pro tentokrát jsem zvolila mnou nevyzkoušený formát 4x6. Jako základ alba jsem si vybrala úžasný My life kit 11-12/2019 od Silvie a k němu přidala kolekci Vánoce z roku 2018 od Lucky Šindelkové, tak je zkrátka nadčasová. Zbytek tvoří zásoby, kterých mám za ty roky víc než dost. 
 


Tím, že jsem s tvorbou alba nepočítala, nedělala jsem si zápisky a ani si nehlídala, jestli fotím, vznikl trošku problém, co se stalo a kdy. Ach ta paměť. Bála jsem se, že fotek nebude dost, a opravdu jsem jich za ten měsíc moc nepořídila. Robert to naštěstí zachránil a v jeho mobilu jsem jich našla víc než dost. Mohla jsem se vrhnout na tvoření. Dnes ti ukážu, jak jsem si album předpřipravila, fotky přijdou na řadu až příště.
 

Rozhodla jsem se pro velmi jednoduché schéma. Na začátku měsíc, z druhé strany důvod proč. Každý rok je tím hybatelem někdo jiný. (já, děti, rodina, vy) Kvůli chybějícím zápiskům pak rozdělení po týdnech. Nebudu se trápit, kdy a co se přesně stalo.
 

Stránky jsem vytvořila pomocí vellumu, který posloužil jako základ a kartiček z My life kitu. Bílá čísla jsou z Ml kitu 7-8. Ty se mi fakt šikly.
 

Na stránku kromě čísla přišla ještě nálepka s nápisem a nějaká ta ozdoba.
 
Čtvrtý týden jsem si chtěla zkusit něco trošku jiného. No, byla to hrozná piplačka. A celé se mi to nějak pokrčilo, bože.
 

Pátou část tvoří období mezi Štědrým dnem a Silvestrem, které většinou trávíme s rodinou a přáteli, proto i ten nápis. 
 

Stejně jako Peťka jsem malovala na vellum bílou gelovkou
 
Kromě stránek, které oddělují týdny, jsem do alba musela přidat tvoření mých dětí. To prostě nesmí chybět. No a samozřejmě dopis pro Ježíška.
 

Sem tam jsem přidala visačky různých tvarů.
 

Miluju různé schovávačky. Zatím jsem stihla vyrobit jen jednu, ale určitě jich budu mít v albu víc, až přijdou fotky. No a chrastítko, tak to bude určitě.
 
Tato schovávačka má uvnitř kratičkou zprávu o každém z nás. Nechala jsem se inspirovat, jak už nesčetněkrá0,t od Amy Gretchen a protože nemám plort, posloužila mi hexagonová šablona do spellbinderu.
Tady pár fotek, jak schovávačka vypadá.
 

To je ode mě dneska vše. Moc ti děkuji že jsi dočetla až dokonce a příště ti už snad ukážu, jak album vypadá i s fotkama. Měj se krásně.

17 komentářů:

  1. také jsem si myslela, že z letošních (vlastně loňských Vánoc) DD album dělat nebudu. Ale postupně mě všechny články nahlodávaly, poslední od Peťky mě už udolal a ty jsi to rozsekla :) Sice jsem také nefotila každý den, poznámky nemám, ale tak snad to dám. Navíc jsem si pořídila jako vánočně narozeninový dárek canon selphy, tak můžu vyvolávat fotky za pochodu... Uvidíme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak Peti to se urcite do DD pust👍 canon selphy je perfektni vecicka. Chvilku jsem si na ni zvykala a ted na ni nedam dopustit☺️

      Vymazat
  2. Krásně jsi Anni začala👍 ten nejdůležitější krok jsi udělala a nyní jen fotky, bude to paráda a za roky budeš vzpomínat, uvidíš. 😉Já jsem si v prosinci trošku pocestovala a nyní to tady do toho svého prosincovníku vkládám. Dokončím resty nedopsaných TN deníčků z našich cest, to je můj osobní úkol na leden. No a budu čekat,copak my přinese tento rok 2020 🤔😃🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo Iri to zni uzasne, urcite se s TNkem pochlub☺️ Moc diky za mila slova, snad album tentokrat dokoncim🙈☺️

      Vymazat
  3. Moc se mi líbí tohle "volné" pojetí, mám v plánu jít podobnou cestou. Krásná je ta vellumová domečková kartička a super vymakaná schovávačka 😍 Těším se na fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruuu, moc dekuju. Jj konecne jsem si nasla zpusob jak se z toho nezhroutit, ze nemam fotku z kazdeho dne a tvoreni si uzit☺️

      Vymazat
  4. Super že jsi se do toho dala! Předpřipravené to máš krásně! ❤️ Těším se, až to doťukneš 😉😘✂️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti diky☺️ Snad bude dostatek casu🙈 sak vis

      Vymazat
  5. Ani, je to úplně boží!!! 😍 December daily jsem nikdy ani nezačínala, vím totiž, jak by to dopadlo. :) Letos možná jen nějaké mini, jestli budu mít dost fotek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😂😂 mini urciteee i s nejakym malovanim prosiiim😘

      Vymazat
  6. Wow máš to dokonale ❤️❤️❤️ a ten hexagonovnik. To je bomba. Si sikulka, že si to dala aj bez plotru. Už sa teším na výsledok. Máš to nádherné ❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vali dekujuuu, no co ti budu, neni to uplne tip top, ale kdyz neni technika a fakt to chces, neda se😂😂

      Vymazat
  7. Super, Ani, taky se těším na pokračování ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Ani to je fakt nádhera a plno super nápadů....ja teda jeste ani nezačala,ale uz se taky chystám 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😂😂 Ivi moc diky. Tak sup sup at se muzu pokochat 🤩

      Vymazat
  9. Skvělý nápad jak to uchopit "po našem", Ani 👍👍👍❤️ A spoooousta krásných detailů 😍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover