pondělí 14. prosince 2020

Album HARMONIKA jako průřez roku 2020 / MIRKA

Pokud jste začali lepit stránky na skládací harmonikové minialbum (protože vás Janča svými nádhernými stránkami tady určitě navnadila), mám pro vás dalších pár stránek, které by se třeba mohly hodit pro inspiraci.



Zatím jsem stihla udělat 6 stránek. Nejdřív jsem si všechno připravila, vytiskla fotky a vybrala kity, které použiju. Lepení mě bavilo moc, tento formát (16 x 23 cm) minialba je boží. Ani malý, ani velký, prostě tak akorát ;) A už teď se moc těším, až si dolepím zbylé stránky. Jinak těchto prvních šest mi trvalo necelé dvě hoďky dohromady. Vím to skoro přesně, protože jsem proces lepení natočila na video, kdybyste se chtěli podívat (video na konci článku).

Anička mi poslala k dotvoření tento tmavě zelený album s tím nejkrásnějším nápisem na obálce. Obal se určitě dozdobit dá taky a i když mně se líbí tak jak je, přesto jsem neodolala a pod nápis (na konec teček) jsem přilepila jedno epoxy srdíčko ze zásob.

Vnitřek jsem pojala jako shrnutí našeho celého roku 2020, vytáhla jsem různé jarní, letní, podzimní i zimní kity. Sice to jako celek není v jedné barevnosti, ale ta rozmanitost mi v albu vůbec nevadí.

Jako první jsem lepila stránku s nejnovějšími fotkami z adventních vánočních trhů. Dvě fotky o rozměru 7,5 x10 cm a k tomu 4 nálepky a 7 výseků. To je minimalismus v plné parádě, že jo? Aspoň teda u mě. A nalepeno to bylo opravdu za 10 minut. Použila jsem mix z vánočních nálepek a výseků a listopadový kit. 



Pamatujete na ten boží růžovo-modro-šedý lednový kit? Mně z něj zbyly už jen kartičky a malinko výseků, proto tady hrají hlavní roli kartičky jako pozadí za fotkou. Pak už stačí fakt jen pár výseků a je to. Já jsem nakonec přidala ještě tečky a cákance perleťovou akvarelovou barvou, ale to už není nezbytné, i bez takových detailů vypadá stránka fajn.




Třetí stránka je poskládaná ze zbytků papírů, lépe řečeno zbylých proužků. Odřezky a zbytky z 30x30 papírů si hážu do krabice a vždy mě těší, když občas pár z nich najde ještě uplatnění. Proužky jsem ostříhala ještě nůžkami, aby byly ,,jakože” křivé a jeden po druhém nalepila nad sebe. Na nápis jsem použila tuhle abecedu a malou tmavěmodrou (jo a jedno chybějící písmenko žluté). Výseky jsou z letního page kitu U vody.

No a ty vellumové nálepky, které jsem dodávala později (ve videu to není) jsou z extra kitu 8/2018.



Určitě jsem vám už někdy psala, jak miluju tenhle kit. Pořád to platí! ;) Veselé jarní barvičky fotkám prostě sluší. A tyhle vellumové nálepky ptáčků už jsem kupovala víckrát. Opět je to hodně jednoduchá stránka, kterou jsem měla nalepenou razdva.



Předposlední stránka je z kitu Léto ve městě. Kit má velké množství domečků a stromečků, které si můžete poskládat na tisíc způsobů a vytvořit z nich pokaždé jiné městečko, či vesnici.


A jsme u poslední ukázkové stránky. Dělala jsem ji nejdéle, asi 30 minut, těch výseků je tam docela dost a chvilku mi trvalo, než jsem je poskládala, ale výsledek za tu půlhodinku stojí. Fotka je veliká 10x15 cm, obstříhnutá do kruhu. Nemusíte se toho bát, i když se stříhá ručně, nejde to poznat, že to není úplně rovný kruh, nerovnosti se schovají pod výseky a taky ten ručně načmáraný rámeček kolem dělá dojem, že pokud tam něco není úplně dokonale, je to tak schválně. Použila jsem mix podzimních kitů: Babí léto, Ahoj podzime a tyto vellumové výseky.




Šest stránek mám nalepených a pět mi ještě zbývá. Lepila jsem na každou dvojstranu jednu půlku, druhá mi zůstala čistá. Zatím jsem se ještě nerozhodla, jestli na protějších stránkách použiju stejné kity, aby byla každá dvojstrana ve stejných barvách, nebo půjdu úplně do jiných. Budu moc ráda, když mi napíšete, která stránka se vám líbila nejvíc ;)

Mějte se krásně a užívejte advent co možná nejklidněji bez zbytečného stresu a shonu

Mirka

A tady už je zmiňované video. Je zrychlené, aby nebylo až tak moc dlouhé, ale kdybyste si chtěli některou pasáž zpomalit, dá se to udělat přímo na youtube v nastaveních (zubaté kolečko). Tento tip jsem dostala od Milenky K., děkuji ;)

https://youtu.be/6L_mq41Qji0

6 komentářů:

  1. líbí se mi všechny :) toto album mě ještě do Vánoc také zbývá dodělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, díky ❤️ drzim palce, at to v klidu stihnes😉 a pak ukaz ❤️

      Vymazat
  2. Jé to je pěkné.👏 Máme nyní pár výletů s maminkou. Album již je doma a teda nevím nevím jestli to Ježíškovi stihnu udělat. Všechny stránky jsou krásné. Já bych na ty prázdné stránky dala nějaké chytré citáty. Těch mám taky slušnou zásobičku z kitu od PA. 🤔👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, moc děkuju, i za rady, jsi hodná 😘 Jsem zvědavá, jak se Ti s tímto formátem bude dělat, když si zvyklá na TN, já jsem totiž byla nadšená a určitě chci v budoucnu s tímto formátem pracovat víc.

      Vymazat
  3. Použití tohohle alba jako shrnutí celého roku je skvělý nápad 😊 nejvíc se mi líbí ta tvoje zimní stránka, tu fotku si pamatuju když byla ,, čerstvá,, a moc ti to na ní sluší ❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover