čtvrtek 17. prosince 2020

Zimní inspirace z kitu / MIRKA

 Kit Až na severní pól 

Ahoj holky, dnes mám pro vás inspiraci z prosincového kitu. Celý kit je podle mě jako stvořený pro zimní minialbíčka. Nádherné vellum, množství větviček a visačky si o to opravdu říkají. Já jsem se rozhodla letos DD nedělat, takže mám z kitu nakonec velké stránky do alba. Celý kit už není k dispozici, ale všechny úžasné části od Silvie najdete TADY.


Loni jsem si na červenou netroufla, letos jsem se kousla a použila ji. Možná proto, že je tlumená bílou, ale musím se přiznat, že jsem váhala dlouho mezi rámečkovým pozadím s červeným a modrým papírem. Protože s tím modrým to taky nevypadalo špatně. Ale červenou v albu nepoužívám a k Vánocům se hodí, takže jsem do toho nakonec šla.


Moc jsem si přála použít na stránku vellumovou čtvrtku a prvotní představa byla dát ji na tmavý podklad, aby vynikl natisknutý vzor. Zkoušela jsem ji teda přikládat na barevné čtvrtky z kitu, jenže tím, jak jsou vzorované, to k sobě moc nepasovalo. Takže jsem to zkusila na obyčejnou bílou čtvrtku a překvapilo mě, že ani tato možnost není tak špatná. I když je to vlastně bílá na bílé, vypadá to tak nějak slavnostně.


Kus vellumu jsem si uřízla do požadovaného rozměru podkladové bílé čtvrtky, vynechala jsem ale řez u jedné větvičky na levém okraji a u jedné malé hvězdičky nahoře. Ty jsem pak opatrně obstřihla detailními nůžkami, takže vystupují do červeného rámečku.. Je to jen takový malý detail, ale jak říká Valika, všechno je o detailech ;)


Na červené čtvrtce jsem si všimla takových drobných bílých teček, což mě inspirovalo k tomu dodělat stejné tečky bílou gelovkou i na jiných místech. Opět je to jen takový malinký detail, kterého si ani na první pohled nevšimnete, ale jsou tam ;)



Druhá stránka možná vypadá, jako kdybych ji dělala ze zbytků, ale není to tak. Kvůli těm malým kouskům jsem prosím pěkně stříhala do celých velkých papírů. Muselo to být, měla jsem plán a potřebovala jsem přesně jen malé kousky, jinak by mi to nesedělo s představou.


Už dávno jsem si chtěla vyzkoušet zakomponovat na stránku ručně dělané macramé. Napadlo mě to, když jsem kdysi učila kluky uzlíkovat náramky přátelství, že by to nemuselo být špatné. Letos si dělám na stromeček macramé ozdoby a když už jsem měla po ruce vytažené provázky, zkusila jsem vyrobit i drobnější a jemnější vzor, aby nebyl příliš objemný a šel použít do alba.


Přímo na strukturovanou čtvrtku jsem natiskla fotku stromu s jinovatkou a pak ještě jednu malou klasickou (na fotopapíru) ze stejného výletu. Tyto dvě fotky tvoří horní třetinu stránky. Proužek světlého papíru mi opticky rozdělil spodní část, kde už je všechno ostatní. Tam jsem nakreslila řetízky a rozmístila kousky papírů, nálepku a výsek větvičky.


Macramé jsem přilepila pomocí oboustranky jako poslední, trochu jsem měla obavy, jestli ty provázky budou na lepidle držet, ale úplně v pohodě, drží jak přibité. Stránka je hotová a může jít do alba :)


S touto zimní mrazivou stránkou se s vámi loučím, tohle byl můj poslední článek v tomto roce, opět se ,,setkáme” příští rok a už teď se těším. Chtěla jsem vám moc poděkovat za všechny lajky a krásné komentáře, které jste mi celý rok psaly, tady, na facebooku i na instagramu, vždy mě to velmi potěší a posouvá dál, protože ne všechny dny jsou růžové a někdy si i má inspirace a chuť tvořit dává dovolenou.

Přeji vám krásné Vánoce, užijte si je společně s těmi, které máte rádi, odpočiňte si a ať vám Ježíšek přinese samé krásné věci, se kterými se vám bude hezky tvořit a hlavně buďte zdraví ;)

Mirka

12 komentářů:

  1. Óóó Miri, tak to je veliká nádhera! ❤ Obvzlášť ta druhá stránka mě úplně uchvátila. Skvělý nápad vytisknout fotku přímo na papír, no a to macramé a řetízky... Krása!
    Moc by mě zajímaly ty macramé ozdoby na stromeček, nasdílíš pak třeba na IG, prosím? 😊
    I tobě, Miri, pokojný vánoční čas ve společnosti těch nejmilejších 😘 A moc se těším na tvé další inspirace v novém roce 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Baru ❤️ Macrame ozdoby ti nafotím a dam na IG 😉

      Vymazat
  2. Tvoje krásné inspirace a nápady jsou moc fajn. Hodně nápadů se mi móóóc líbí. Užívej krásný vánoční čas s veselou náladou a ve zdraví😃🎄👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, ty jsi hodná, dekuji Ti moc a taky přeji krásný vánoční čas, pokud možno poklidný ❤️🎄

      Vymazat
  3. Miri já padám obě stránky jsou tak propracované a to macramé ooolalal, love it!!! Taky už to musím vyzkoušet a jsem moc zvědavá na tvé ozdoby. Jinak za mě top ten řetízek. Mě by určitě ujela ruka😂 Miri přeju to hlavně klidné, pohodové Vánoce s rodinou a ťeším se až se přiští rok uvidíme🥰

    OdpovědětVymazat
  4. tak to je bomba. vsetko. do posledneho detailu. som rada, ze si sa rozhodla pre cervenu stranku - za mna naj papier z kitu ♥ no a to makrame. tak to je uz uplne iny level toto. vyzera to krasne. to by sa hodilo fakt vsade. bohuzial musis nafotit tie ozdoby, ja som uz teraz extra zvedava takze poprosim cim skor :-)))) krasne sviatky aj tebe :-****

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vali, ďakujem ❤️ Nafotím, nafotím, v nedeľu budeme zdobiť stromček, tak to vyfotim rovno na ňom 😉

      Vymazat
  5. To jsou tak nádherné stránky 😍 a jo i já chci vidět ozdoby a kdyby byl i návod... 😅🤣😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, dekuji. Tak dalsi v rade jo? Tak to abych si fakt uz pospisila 😁

      Vymazat

Pin It button on image hover