pondělí 28. prosince 2020

Dárkové obálky z kitu / ALENA

Krásný mezisváteční čas. Už jste přejedení salátu a cukroví nebo ještě nemáte dost? Já jsem to letos nějak nepřeháněla, ale ty návštěvy u rodiny stejně vezmou za své. Na stole pořád něco je a odolat je těžké. Dneska mám sice inspiraci z aktuálního vánočního kitu, ale jistě ji hravě využijete i během roku. Letos se nám zase sešlo pár dárkových poukazů v rámci vánočních dárků, a tak bylo potřeba jim udělat nějakou hezkou obálku.


Protože tohle dělám vždycky na poslední chvíli, přišel mi kit vhod a obálky jsem měla raz dva hotové. Nikdy je nedělám extra moc zdobné, protože je to jako s balícím papírem. Ten v dnešní době taky už nikdo nepoužívá dvakrát. Nebo?

Samotná obálka je jednoduchá. Podle velikosti voucheru upravuji rozměr obálky. Letos jsem to měla jednodušší, protože všechny byly vytištěné na A4 a poskládané na třetinu. Délku (delší strana poskládané A4) voucheru zvětším o centimetr a šířku (kratší strana A4) počítám zhruba 2,5x. Sice jednu stranu budu nakonec ještě zkracovat, ale lépe se mi tak papír rýhuje. Rozuměj tomu tak, že to vždycky udělám blbě a tímto způsobem minimalizuji riziko.

Když mám oříznutý papír na požadovanou velikost, začnu rýhovat. První a druhou rýhu dělám od okraje o dva až tři rýhovací lajny dál, než je šířka voucheru. To, aby se schoval celý a obálka měla vůli. Případně můžete první rýhu udělat zhruba v 2/3 šířky voucheru a druhou pak o něco větší než šířku voucheru (já si ho pro jistotu vždy přikládám). Potom papír vezmu znovu na řezačku a odříznu z delší části kus tak, aby mi poslední ohyb překryl obálku (vznikne „víko“ obálky). Poslední část tedy bude o něco víc něž 1/3 šířky voucheru. Pak už jen narýhuji 0,5 cm od okraje na delší straně. Vezmu nůžky a nechám onen 0,5 cm kus jen u střední části. Pro představu, jak vypadá otevřená slepená obálka, koukněte na fotku. Myslím, že se tím objasní i celý postup. Bohužel jsem ho v zápalu lepení nefotila a asi by to nebylo od věci.

Po slepení krajů obálky už jen zaoblím rohy na „víku“. Vložím voucher a obálku zalepím průhledným kolečkem. Je super v tom, že není vidět, a hlavně jde dobře odlepit. Holky už je nemají skladem, ale stejně dobře poslouží i suchý zip.

Samolepící kolečko jsem vždy ještě schovala samolepkou z kitu a drobně dozdobila pomocí výseků. V kitu jsou i samolepky s malými proužky. Ty mi přišly extra roztomilé, ale zatím jsem využila jen ty bez textu.

Na poslední obálku jsem místo samolepek vložila vellumovou visačku. Ta je naprosto dokonalá! A na tmavém papíře skvěle vynikla. Z kitu mi toho zůstalo ještě spousta. Jen papírů už moc ne. Ale všechny odřezky mám schované, jednu celou čtvrtku a i tu luxusní vellumovou. Tu jsem si schovala na speciální fotku.

Tímto se s vámi loučím. Přeji vám krásný vstup do nového roku a aby byl lepší než ten letošní. Ať vás neopouští scrap duch a jste stále plni elánu a inspirace. Já vás nějakou dobu budu jen sledovat. Dávám si od psaní článků pro holky pauzu, ale věřím, že se dřív nebo později vrátím, abych vám přinesla novou dávku inspirace. Mějte se krásně.

4 komentáře:

  1. Budu se těšit na inspiraci třeba znovu časem zde a nebo "jen" na IG.

    OdpovědětVymazat
  2. Alčo, tvoje dobré rady a krásné příspěvky mně budou chybět 🤔😃 Odpočívej a zase se brzo vrať. 👍

    OdpovědětVymazat
  3. Alčo, co to je za zprávy toto?! Tvé články a inspirace mi budou moc chybět! Doufám, že se nám brzy vrátíš zpět ❤

    OdpovědětVymazat
  4. Ali budu se opět těšit na Tvé články a rady , moc jsi mi letos poradila a ukázala ! Obálky jsou krásné !!!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover