středa 9. prosince 2020

DÁRKY Z LÁSKY / Fotkář / JANA S.

FOTKÁŘ / STOLNÍ KALENDÁŘ

Moc se mi líbí, jak spousta scrap-dam – vlastně většina – vyrábí krásné dárky z papíru pro své blízké. Přiznávám, že se k tomu dostanu málo. Nápadů je sice dost, ale času na realizaci poskrovnu a tak obvykle zůstává jen u plánů.

Letos se ale hvězdy správně sešly a já vám teď můžu ukázat svůj dárek pro mého bratra. V létě mu odešel pejsek a on si přál něco z fotek jako vzpomínku. Holky mají v obchodě pěknou řádku malých formátů vhodných k podobné akci, takže jsem chvíli váhala, ale nakonec jsem si vybrala FOTKÁŘ. Jednak proto, že je praktický: brácha si nejspíš nebude minialbum nosit sebou v kabelce a „jako-kalendář“ si může postavit na stůl nebo poličku a mezi opravováním písemek se potěšit kteroukoliv z fotek. A pak také proto, že se mu černý obal bude do bytu skvěle hodit.


Fotkář se mi 100% vyplatil – lepení bylo neskutečně rychlé, především proto, že jeho velikost je designovaná tak, aby se k tvorbě perfektně hodily PL kartičky. Kromě tištění fotek jsem všechno ostatní zvládla během jednoho dne, co je asi můj rekord. Fotky, které jsem dostala k dispozici, byly navíc v šílené kvalitě – mně, zvyklé na fotky velikosti megabytů, dorazili fotečky velké maximálně několik desítek kilobytů. Když jsem se jimi v PC probírala a ořezávala je, říkala jsem si, že to bude průšvih. Vytiskla jsem je většinou dost malé. Jaké bylo mé překvapení, když ta velikost byla pro fotkář nakonec v pohodě! Můj tip: nevzdávejte nic předem. ;) (Téměř) žádná fotka není nescrapnutelná.

Ale zpět k akci. Z barev fotek bylo zřejmé, že základem projektu bude kolekce Babí léto.

Kromě něj jsem si pořídila i výseky a samolepky pejsků z kolekce Léto ve městě – ty jsem vlastně pořizovala už s jasným cílem. 

Během lepení jsem několikrát litovala, že jsem si nepořídila i kartičky, protože by barevně všechno pěkně doplnily. Takto jsem musela vybrat pár kartiček z jiných kolekcí – většinou modré nebo zelené. Ještěže jsem se letos trochu zorganizovala a hledání nebylo dlouhé. K materiálům jsem přihodila i pár frází a výřezů z kolekce Na konci duhy a Dobrodružství.

a z Page kitu 2/2019 a také diářové psí samolepky

Během tvorby jsem si k ruce vzala i vellumová srdíčka a hvězdičky ty jsou perfektní na jakýkoliv projekt a když fakt nevíte, čím jemně dozdobit, udělají vám skvělou službu.

Kromě fotek a materiálu jsem měla ve Wordu připravených pár frází o psech – nějaký text by mi v projektu chyběl, ale na skutečný journaling jsem neměla dostatek informací. Tiskla jsem průběžně během lepení na kartičky podle toho, jak se mi která kam hodila. (bez toho bych to snad měla nalepené za 2-3 hodiny!). 

V kolekci Babí léto mě nejvíc uchvátily kartičky s abstraktními vzory. Jsou tak krásné a přitom jemné! Zaplní mezeru a neruší. Doufám, že holky designérky něco podobného vymyslí i v budoucnu. Kartičky jsem někde použila jen tak, jak byly, někde jsem přilepila samolepku či výřez navíc, nebo vytiskla text.

A tam, kde mi kartičky s abstraktním vzorem chyběly, přišlo na řadu lepení koleček/ tvarů a domalování pár teček ... 

Aby byl výčet materiálu úplný, titulku jsem nalepila za použití této bílé abecedy. Na černém podkladě je skvělá tak, jak je, ale lze ji i nabarvit a získat tak jakýkoliv odstín potřebujete. Font je zajímavý a nepříliš výrazný a velikost tak akorát. Máte ji? 

S konečným výsledkem jsem celkem spokojená, hlavně proto, že poměr efekt a vynaložené úsilí je velmi příznivý. S kitem Babí léto jsem pěkně zamávala, což mě také těší. Přestala jsem totiž křečkovat krásné papíry a kartičky „na lepší fotky“. Ty, které jsou teď, jsou nejdůležitější! Teď už jen vyčkat, jak se fotkář bude líbit bratrovi. Snad ano. Pokud vás zajímá celý projekt, můžete ho „prolistovat tady:

Video

Užívejte advent a až budete mít chvilku, ukažte nám, co právě lepíte. Moc se těším na vaše příspěvky na FB či IG.

Jana

4 komentáře:

  1. janicka to je krasa. uplne uzasnem. ti psickovia to je laska ( aj ti papierovi aj ti ozasjtni ) obdivujem ze si si dala tu namahu a vytlacila tie krasne citaty na karticky. no proste bomba ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, krásné, roztomilé jako vždy. Taky nám před dvěma měsíci odešla naše čtyřnohá kámoška a mám v plánu albíčko. Takže super inspirace. Citáty jsou boží.

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásný Jani, brácha bude mít určitě obrovskou radost ❤️

    OdpovědětVymazat
  4. Krásna spomienka Jani, bracho bude urcite rad ❤️tento fotkar v style kalendara je perfektny, clovek si to moze vystavit do policky a podla nalady preklapat na akukolvek stranku☺️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover