pondělí 6. května 2024

POJĎME SLAVIT a narozeninové mini album /MÍŠA D.

Sociální sítě i blog Papero amo se pomalu plní parádními kousky z nové kolekce POJĎME SLAVIT. Dnes pro tebe mám inspiraci i já a asi nebude překvapením, že jsem si připravila narozeninové album.


Album bude mít dvě části - jednoduchou harmoniku a zajížděcí vodopád, který si určitě vyzkoušej, pokud ses do toho zatím nikdy nepustila.



Na desky si připrav 3 kousky lepenky v rozměru:

15 x 11 cm (2x)

15 x 3 cm (já jsem plánovala vlepit si do alba svíčky z dortu na památku, ale pokud nebudeš zdobit ničím tak objemným, stačí ti hřbet 15 x 2 cm)


Kousky lepenky klasicky nalepíš na potištěnou čtvrtku s rozestupem zhruba 0,5 cm, necháš si 1-2 cm okraj, ustříhneš rožky, přesah ohneš a nalepíš.



Rovnou si můžeš na každou stranu nalepit i mašličku na zavazování, nejlépe oboustrannou lepicí páskou.



Pak jsem se pustila do vodopádu, který je na vysvětlení trochu složitější, ale není to ve skutečnosti žádná věda. Pokud ti bude některý můj krok připadat nejasný, klidně mi napiš. :) 

Budeš potřebovat: 

pruh papíru v rozměru 29 x 10 cm, narýhuješ ho na 14,5 cm, 15,6 cm, 16,7 cm, 17,8 cm a 18,9 cm

pět kartiček v rozměru 9,6 x 9,6 cm




Pruh papíru bude základ vodopádu. Naohýbej ho na stejnou stranu a nech přeložený napůl. Pokud použiješ potištěný papír, tak finálně bude při vysunování vidět ten dekor, který je v této fázi vevnitř. 

Teď nalepíš jednotlivé čtverečky na horní polovinu základu. Začni od spodu, první čtverec se lepí celou plochou, ty ostatní už jen na naohýbané plošky. Na dolní okraj spodní části základu je potřeba připevnit nějaký úchyt, já jsem si kleštěmi na průchodky udělala dírku a provlékla kousek stejné mašličky, jako mám na deskách, ale můžeš nalepit třeba nějaký hezký výsek z kolekce.



Nakonec si připravíš proužek papíru v rozměru 2 x 14,4 cm (narýhuj na 2 cm a 12,4 cm), který vlepíš pod horní polovinu základu (tu s kartičkami) klidně až na spodní okraj, ale já vytahuju mašličkou, která by mi drhla, tak jsem nalepila cca 1 cm od kraje. Malé čtverečky pásku, které ti na každé straně přečnívají zatím nechej tak, pomocí nich se vodopád nakonec nalepí na desky.




Teď si připrav harmoniku. Já jsem dělala z bílé čtvrtky, abych mohla polepit kartičkami s různým dekorem. Budeš potřebovat tři kousky čtvrtky v rozměru:

14,5 x 25 cm (narýhuj na 2 cm, 3 cm, 13,5 cm a 24 cm)

14,5 x 22 cm (narýhuj na 10,5 cm a 21 cm)

14,5 x 21 cm (narýhuj na 10,5 cm)


Naohýbej podle obrázku a slep.



Pokud jsi použila bílou čtvrtku jako já, tak teď můžeš polepit kartičkami s dekorem, nechávám 2 mm bílý okraj z každé strany.


Nakonec si připrav pruh z potištěné čtvrtky na potažení vnitřní strany desek v rozměru 14,5 x 26 cm. Na pravé straně jsem nejdříve pod tento pruh podlepila harmoniku tím 2 cm kouskem, pak jsem to teprve celé i s harmonikou nalepila na desky

Teď je čas vlepit i vodopád. Dělá se to tak, že 2 cm okraj pásku, který ti přečnívá pod částí s kartičkami na každé straně, přehneš i pod spodní půlku základu - tu s úchytem (nelepí se to na ni, musí zůstat úplně volná) a tyto dva čtvercové úchyty nalepíš přímo na desky. Bude to celé držet skutečně jen na těchto dvou malých čtverečcích, ale neboj, drží to dobře.



No a máš hotovo, stačí nalepit fotky a dozdobit. Já jsem použila hodně samolepicích frází a květinových výseků ze stejné kolekce. Z těch jsem si udělala i přívěšek na hřbet alba. Papírový výsek jsem nalepila na bílou pěnovku a pomocí kroužku pověsila na kuličkový řetízek. Také jsem využila super nové pečetě a ITO provázky v barvách kolekce. Můžeš vlepit nějakou drobnost na památku, jako mámsvíčky z dortu.




Užij si všechny oslavy a pak i to tvoření. :)




POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover