pondělí 9. září 2024

Mini kartičková harmonika POJĎME SLAVIT / MÍŠA D.

Chtěla jsem se jen zamyslet, co dnes připravím za inspiraci, rozložila jsem si na stole PL kartičky z kolekce POJĎME SLAVIT a hned mi padla do oka jedna krásná s květinovým rámečkem, kterou si ozdobíme dnešní kartičkovou mini harmoniku.

Na desky si nařež tři kousky kartonu velikosti:

8 x 10,4 cm (2x)

8 x 1,5 cm

Do jednoho kousku vyřízneš okénko podle nákresu

 



Desky si poté polep papírem, já jsem zvolila bílý strukturovaný. Polepíš je tak, že jednotlivé kousky kartonu naskládáš na rubovou stranu strukturovaného papíru (mezeru si nechej 0,5 cm) a poté nalepíš. Přesah strukturovaného papíru kolem desek si nechej zhruba 1 cm ze všech stran (i kolem budoucího okýnka), ustříhni rožky, přehni a nalep i tento přesah.




Pak si připrav pruh strukturovaného papíru velikosti 7,8 x 23 cm, přilož ho na vnitřní stranu desek a tužkou si na něj naznač okýnko, které pak také vyřežeš, není nutné to měřit. Ještě než tento pruh nalepíš, je dobré z vnitřní strany desek podlepit okénko čtverečkem vellumu. Já jsem na to bohužel zapomněla a lepila jsem ho tedy až nakonec. Ale jak se říká - drobné nedokonalosti jsou znakem ruční práce. :)

Pokud budeš chtít album zavazovat jako já, můžeš teď nalepit mašličku, budeš na to potřebovat kousek oboustranné lepicí pásky. Tento přilepený kousek mašličky pak na přední i zadní straně desek překryješ kartičkou ze stejné kolekce. Do kartičky pro přední stranu také vyřízni okénko. Pak už zbývá nelepit jen květinový rámeček



Já jsem si několik květin a lístků vyšila a celý rámeček jsem pak vyřízla nožíkem na detaily. Pokud s vyšíváním na papír nemáš zkušenosti, vůbec se toho neboj, jen je potřeba si udělat dírky, kterými budeš vyšívat, předem.



Na harmoniku uvnitř alba budeš potřebovat dva pásky bílé čtvrtky v rozměru 30,4 x 7,8 cm, které si nejdřív narýhuj a poté naohýbej následovně:

proužek: 9,8 cm, 19,6 cm, 20,6 cm

proužek: 9,8 cm, 19,6 cm, 29,4 cm


Já jsem naohýbala takto. Proužky k sobě pak přilep, jak je naznačeno na obrázku.



Teď už zbývá jen polepit jednotlivé stránky PL kartičkami, přidat fotky a dozdobit. Použila jsem hlavně výseky a samolepky ze stejné kolekce.


Nakonec vlepíš tekutým lepidlem hřbet do desek, snaž se ho zarovnat na střed. Pokud máš na albech ráda nějaká ta cinkrlata jako já, můžeš si vyrobit rychlý přívěsek. Na kousek ITO provázku jsem pověsila střapce a korálky “co dům dal”, provlékla průchodkou nacvaklou v hřbetu alba a přivázala.






Celé mini album si můžeš prohlédnout na našem YouTube kanále tady.


Přeju ať se ti fajn tvoří.



POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

2 komentáře:

Pin It button on image hover