pondělí 7. října 2024

Hravé mini s průhlednými deskami ČAS NA ČAJ / ADÉLA

Vždyckylákalo vyzkoušet si hravé mini album s průhlednými deskami, které by byly naplněné flitry a různými ozdobami. Určitě by se daly zajistit pomocí Fuse tool, ale nechtělo se mi promýšlet, kde všude spoje mít a hlavně nevím, jestli bych udržela rovnou čáru. 

Ale když se v e-shopu objevily kapsy do alba 9x12, v hlavě se mi začal skládat nápad



Vzala jsem dvě průsvitné kapsyna přední a zadní desky a u každé odstřihla levé proužky tak, aby zůstal jen střední se třemi dírkami. Pak jsem spodní kapsu ohnula nahoru a horní naplnila flitry. Můžete ji zatavit Fuse pomůckou nebo zvolit variantu „lenoch“ a na okraj dát pruh silně oboustranně lepící pásky. Pro jistotu jsem toto místo ještě přelepila proužkem papíru.



Na přední stranu nalepte výseky a samolepky a hrajte si i s tím, jaký papír nebo fotka bude vidět pod první průhlednou vrstvou.



Ke spojení stránek se mi skvěle hodily knihařské kroužky. Můžu tak stránky doplňovat podle nálady. Oživit je můžete různými provázky, přívěsky nebo širokou stuhou.



Pokud chcete mít vnitřní listy zarovnané s okrajem, budou mít velikost cca 10x17 cm. Sáhla jsem po kolekci ČAS NA ČAJ a nařezala si pruhy o velikosti 10x30,5 cm a udělala sklad 17 cm od levého okraje. Listy jsou pak různě dlouhé, ale to vůbec nevadí a kratší část můžete ještě ohnout nebo vytvořit kapsu atd. Prozatím jsem stránky moc nezdobila, jen pár větviček, konvička na čaj…



V sadě vždycky najdete nějaký univerzální nápis, který se hodí ke každému výletu.



Kratší stránku můžete šikmo ohnout a přidat motýla podlepeného pěnovou páskou.



Mám ráda, když jsou v kroužkovém mini albu takové dvojlisty. Je pak trochu pevnější a taky se méně ničí rohy stránek v místě vazby.



Stačí jen pár ozdob na kraji a tmavší papíry můžete oživit dokreslením bílých teček pomocí gelového pera.



Malé visačky doplňte provázkem



A na zadní stranu mini alba můžete krom flitrů přidat i pečeť s liškou. Tady jsou flitry ve střední kapse a mám ji lepenou jen oboustrannou páskou a krásně vše drží a vůbec to není vidět.



Zkusíte si ho taky? Krásné podzimní dny přeji.



POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover