pátek 3. ledna 2014

DIY mini album

První novoroční DIY návod si pro nás připravila LUCIA - zkusíte si podle ní ušít Vaše vlastní mini album? Vaše výtvory můžete nahrávat do Pinterestové galerie - každý měsíc z ní uveřejňujeme to nejlepší na našem blogu :) 

ŠITÝ MINI ALBUM


Jednoduchý, no šikovný mini album na rôzne príležitosti. Tento môj je spomienkou na letnú víkendovú cestu okolo Slovenska :) Veľkosť si môžete zvoliť akúkoľvek. Môj album má rozmer  15x20 cm a obsahuje 16 strán (8 listov) plus obálka. 


Na takýto album budeme potrebovať:
- 2x obojstranný scrapbookový papier veľkosti 30,5 x 20 cm
- 3x biely (štrukturovaný) papier veľkosti 30,5 x 20 cm
- 5x biely alebo farebný papier veľkosti 15 x 20 cm
- hnedý prírodný špagát
- šijací stroj
- ozdôbky na scrapbooking (ja som použila: thickers písmenka od Amy Tangerine, listopadový kit od Papero Amo, bielu farbu, bakers twine, hodvábny biely papier, flitre, buttonky, washi pásky, papierové doilies, papierové kvetinky, látku, pečiatky LuciaBarabas, perličky a tiež zbytky z iných kitov od Papero Amo)


POSTUP:
1. Všetky papiere veľkosti 30,5 x 20 cm ohneme na polovicu
 a poukladáme na seba ako na obrázku.


2. Niektoré stránky tak budú pôsobiť ako rub – ak ste tiež použili jednostranné papiere Core´dination (alebo iné jednostranné papiere). Na tieto miesta prilepíme menšie papiere o rozmeroch 15x20cm. Stačí použiť obyčajné lepidlo, keďže v ďalšom kroku ich budeme prešívať. Stránky budú vyzerať ako na druhom obrázku.



3. Teraz zlepené stránky prešijeme po okrajoch strojom. (pre extra tip pri tomto kroku pozrite poznámku na konci článku ;) ) Obojstranné papiere samozrejme nemusíme prelepovať a prešívať inými, keďže sú pekné z oboch strán.


4. Nasleduje prešitie všetkých stránok dohromady. Tento krok je dôležitý, pretože po ňom už album nadobudne finálnu podobu. Preto si radšej vopred vyskúšajte, koľko papierov je max. váš stroj schopný prešiť naraz a tiež si stránky poukladajte tak, ako ich v konečnom albume chcete mať. Potom prešite cez stred – ako na obrázku. 




5. Orežeme okraje – a základ albumu je hotový! 


6. Teraz je už na vás, ako si album ozdobíte – a to je už tá zábavnejšia časť procesu :) Keďže album je po naplnení dosť objemný, na zatváranie som zvolila jednoducho špagát dlhý cca 2m, ktorým sa album jednoducho obviaže.


FOTO CELÉHO ALBUMA














tip pre krok č.3: ak stránky prešijete len na hornej a dolnej strane, zboku tak vznikne „úložný priestor“, kde si môžete uložiť ďalšie fotografie, výstrižky, suveníry z cesty, cestové lístky atď, alebo tzv. flapy, ktoré sa tiež môžu ozdobiť a sú to vlastne akoby ďalšie stránky do albumu. Vyskúšala som to na jednom vianočnom albume – viz foto.




Veselé tvorenie :)

7 komentářů:

Pin It button on image hover