pátek 20. března 2015

DIY systém na uskladnenie pomôcok

 SYSTÉM NA UKSLADNENIE POMÔCOK
Valeria

Prajem Vám krásny deň, 

pôvodne som pre vás mala pripravený iný DIY návod, ale rozhodla som sa rozdeliť môj príspevok o organizácii pracovne do 2 častí. Predsa len by toho bolo na jeden príspevok asi príliš veľa :-) 

V dnešnom príspevku vám ukážem návod ako si urobiť poriadok vo svojich pomôckach. Koniec koncov to do témy DIY patrí, veď kto iný to za vás urobí, nie ? :-))) 

Najprv si povedzme ako uskladňuje veci svet. Existuje pani Jennifer McGuire, ktorá už niekoľko rokov prezentuje na svojom internetovom kanály a blogu techniky od výmyslu sveta a typy na organizáciu pracovne, lebo má všetko na svete a zo všetkého milión kusov a odtieňov. Možno je to len môj pocit, že práve ona začala spôsob ako uskladňovať pečiatky a šablóny, ktoré teraz vidím u všetkých.  


Čo budete potrebovať, ak chcete uskladňovať veci ako Jennifer ? 

- papier
- stítkovač, pomocou ktorého si urobíte nálepku v ľavom hornom rohu
- všetko to uskladníte v priehľadných plastových zásobníkoch primárne určených do chladničiek

Nápad sa mi páčil, ale vadila mi tá uniformita. Mám fotografickú pamäť a páči sa mi, keď vidím pôvodný obal. Pomáha mi to spomenúť si kedy, kde a prečo som si danú vec kúpila a ako som ju plánovala využiť. 

Taktiež ma inšpirovala firma Xcut, od ktorej som si kúpila vyrezávacie šablóny. U nich som videla prvýkrát, že súčasťou balenia bol aj magnet, ktorý držal všetky šablóny pokope. Bola som uchvátená! Teraz je tento spôsob predaja a balenia šablón čoraz častejší. Aj šablóny od My Favorite Things prišli na magnetickom papieri. 


Premýšľala som a dostala nápad: Čo keby som využila to čo máme doma a nechala sa inšpirovať zahraničím? Inými slovami, čo keby som namiesto zháňania zakladačov amerických rozmerov vyskúšala naše A4 alebo ešte lepšie A5? Toto osvietenie ma mimoriadne potešilo :-)

ČO BUDEME POTREBOVAŤ? 
- magnetická samolepiaca fólia / Magnetic Shims, výrobca Xcut. Možno sú aj iní výrobcovia. 
- ako náhrada môže slúžiť aj magnetický papier. Našla som ho v jednom obchode. Zadná strana nie je lepivá. Ak by som mala porovnať nie je taký tuhý ako magnetická fólia, ale šablóny drží dobre. 
- zakladače A5
- euro obaly do zakladačov A5
- výkresy A5

Samozrejme budete potrebovať aj nejaké pečiatky alebo šablóny, aby ste si to mohli hneď vyskúšať :-) 


V podstate tu ani nie je špecifický postup :-) Odmeráte si veľkosť fólie, ktorú potrebujete a vystihnete. Originál veľkosť fólii je A5. 


Striháte papier a vkladáte do zakladača. Ako som už spomínala, ja mám rada pôvodné balenia, preto som si k šablónam prilepila aj zvyšky pôvodného obalu. 


Fólia je samolepiaca. Menšie kusy som prilepila na papier, ale väčšie som neprilepovala. Je to super, keď všetko drží na jednom mieste resp. na jednom kuse fólie :-) Postupne si plníte svoj zakladač a sledujete ako sa z chaosu v krabici stáva úhľadný poriadok :-) 


Vyrezávacie šablóny som mala v rovnakej krabici ako embosovacie kapsy. Práve ich pôvodné plastové obaly ma mimoriadne rozčuľovali. Veľké a ostré, tak som jeden zakladač venovala aj zorganizovaniu mojich embosovacích kapsí. Pôvodný obal mi ukazuje vzor.  


Osobitne som si uložila vyrezávacie šablóny, ku ktorým mám aj pečiatky. Spredu pečiatky, zozadu šablóny.  Ak mám pripravené papierové masky a sú ešte použiteľné, tak tie mám tiež uložené spolu s pečiatkami. 


Potom mi napadlo, že si takto môžem uložiť aj šablóny. Vošli sa aj 6x6 inch, ale nebudem klamať  - s odretými ušami. 6inch je presne 15,2 cm a tie 2mm bránia, ale ak by vám to vadilo môžete to odrezať alebo odstrihnúť. Šablónu stačí len trošku ohnúť, keď ju vsúvate do obalu. Vyskúšajte a uvidíte či vám to vadí alebo nie. 


Nakoniec prišli na rad aj pečiatky. Väčšina pečiatok sa zmestila do A5 euro obalov bez problémov. Mala som zopár pečiatok, ktoré boli väčšie, a tak som z nich trochu odstrihla. Pečiatok som sa nedotkla a ochrannej fólii ten malý kúsok chýbať isto nebude :-) Pečiatky som si usporiadala do rôznych kategórii pre ľahšie používanie a hľadanie.  


Pečiatky malých a neštandardných rozmerov  zostali vo svojej pôvodnej krabičke.


Takto to vyzerá na záver.


Viete čo je najlepšie ? Zakladače som si kúpila v Tescu a jeden stál asi 75 centov :) Dúfam, že sa vám môj dnešný príspevok páčil a vyskúšate. Budem rada, ak dáte vedieť či sa vám to osvedčilo :-) Na záver sa rozlúčim s vtipom, ktorý som našla na nete tento týždeň: 


Preklad: Nikdy neviete čo máte, kým si neupracete svoju hobby miestnosť :-)  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover