pátek 7. července 2017

SCRAPBOOKING LAYOUT návod

Simple layout
JANA S.

Zdravím všechny a doufám, že vás prázdniny zatím neotrávily! My cestujeme a sbíráme zážitky (a snímky) pro dny méně příznivé, ale sem-tam se mezitím dostávám i k papírům. Na dnes mám mít pro Vás dle plánu layout návod, ale jelikož jsem v prázdninovém módu, nedokázala jsem přijít s ničím novým, co by stálo za focení postupu. Snad tedy nebude vadit, když nepředstavím žádnou dech-beroucí techniku a podělím se s vámi pouze o svůj myšlenkový postup.
 
Fotku, kterou jsem chtěla scrapovat, jsem pořídila mobilem, není tudíž nijak kvalitní. Jelikož zachytila důležitý milník v našem životě, nebylo co řešit – do alba musí a potřebuje vlastní LO. Byla by se mi líbila i ve větším formátu, ale tam jsem právě narážela na nízkou kvalitu. Zůstala proto malá. 
 
Vzhledem k zachycené chůzi a pohledu doleva bylo jasné, že fotka bude umístěná v pravé horní polovině layoutu, aby byl výsledek přirozený. Původně jsem měla na mysli barevně velmi chudé schéma, které by nechalo vyniknout oblíbený červený kabátek a bílý akrylový nadpis KRÁSA, ale pořád mi tam něco chybělo … 
 
Že by pár kytiček? Gumové ozdoby od Amy Tangerine jsem koupila zejména kvůli červené kytce speciálně na tento LO. (Jsou krásné, tak trochu jiné a moc dobře se s nimi pracuje. Určitě je znova co nejdřív vytáhnu.) K ní jsem vystřihla ještě pár dalších papírových ze čtvrtky od stejné autorky. 
 
 
Omlouvám se za kvalitu fotek, jsou z mobilu a z doby, kdy sem netušila, že je budu chtít publikovat.
 
Přestože mám věci ráda opravdu simple, tohle prostě nebylo ono. Tak jsem to nechala spát. 
 
Mnohem později jsem při hledání něčeho jiného (jak to tak bývá, že?), narazila ve svých zásobách na dávno zapomenutou čtvrtku loňského březnového Creative kitu. Obě její strany – červená i žlutá mi přišly perfektní k zamýšlenému LO a přidala jsem k nim pro kontrast i černou čtvrtku se srdíčky od Dear Lizzy z kolekce LovelyDay.
 
Postup byl potom velmi jednoduchý – navrstvila jsem nařezané kousky čtvrtek pod fotku a nahromadila je k hornímu okraji stránky. Hodil se mi obal ze svorek od Freckled Fawn, které byly v červnovém Extra kitu a které také, doufám, brzy umístím do některého z projektů, protože jsou okouzlující.
 
Akrylový nápis jsem vyměnila za černý – vynikl mnohem lépe než bílý. A rozhodla jsem se odvázat – přidat další doplňkovou barvu –mintovou. ;) Z boxu s poklady jsem vylovila několik chipboardů ze Simple kitu 8/2016 a text jornalingu umístila do rámečku.
 
Pak ještě štítky z Extra kitu 4/2017, výseky z kolekce Tahle chvíle a kytičky v dalších barvách, abych dceřin červený kabátek nepřebila ozdobami … 
 
Lepení jsem doplnila šitím na stroji a oblíbenou sešívačkou. U dolního okraje stránky jsem ještě přišila pár proužků použitých čtvrtek pro vyvážení. Všechno jsem doplnila několika cákanci tuše, aby se obě části layoutu opticky propojily. 
 

Mám radost – stránka je přes počáteční zaváhání v albu. A já už se vrhám na něco aktuálnějšího ;)
 
Mějte krásné prázdniny, ať už si „jen užíváte“, nebo také chvílemi scrapujete. Pokud si na papír najdete chvilku, scrapujte s námi a dejte nám o tom vědět. ;)
Jana

8 komentářů:

  1. Jani kraaasna stranka. Aj prvá verzia nevyzerala zle,ale na tejto vynikne viac fotka a nadpis.Takze super 👌tesim sa na dalsie 😉😊

    OdpovědětVymazat
  2. Krása Jani, jako vždy :-) Ale musím přiznat, že ten první zamýšlený layout se mi líbil víc, přijde mi, že na té tmavé čtvrtce ta fotka lépe vynikla :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jani, krásná stránka. Tve stranky jsou vzdy krasne a velice inspiratvni, ale ta první verze se mi líbila víc. Byl to krásný kontrast s tou červenou.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já naopak musím vychválit aktuální stránku, první verze mi k malé princezně přijde moc tmavá, kontrast nekontrast :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, je tam! Moc krásná a tu kompozici taky musím vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, diky. Prijde mi, ze tato kompozice tak trosku dela z ctverce obdelnik. Jsem s ni spokojena. 😉

      Vymazat

Pin It button on image hover