pondělí 21. ledna 2019

MY LIFE KIT projekty - KATKA


Zdravím vás priatelia! Rozmýšľala som, akú inšpiráciu vám v tomto článku priniesť a keďže na mojom stole okrem januárového Page Kitu pristál aj My Life Kit, rozhodla som sa, že vyrobím niečo zaujímavé z neho. Tento kit sa mi od začiatku veľmi páčil, najmä vďaka sviežim sýtym farbám, ktoré ja mám rada. Sú síce také jarné ale dobre išli dokopy aj s mojimi jesennými fotkami.


Prvý layout


Rozhodla som sa tento kit použiť tak trochu inak, lebo na PL máme v teame tie najlepšie odborníčky a ja k ním určite nepatrím. Voľba teda padla na moje obľúbené dva formáty. Prvá je stránka 12x12. Dala som si takú internú výzvu, že použijem na ozdobu stránky len PL kartičky a takmer sa mi to aj podarilo, nebyť tej úžasnej malej ceruzky medzi papierovými výrezmi v kite. Hádam uznáte, že tá tam jednoducho musela byť.


Okrem vyššie spomenutého už som použila len bielu textúrovanú štvrťku, zelenú štvrťku na rám, asi kilometer bielej nite a šesť flitrov. Ale vráťme sa na začiatok. Do bielej štvrťky som si vyrezala 9 kruhov - predtým som si vymerala ich velkosť, aby sa mi v nich tie kartičky neutopili. Potom som vzala šitíčko a okolo každého kruhu som vyšila retiazkovým stehom okraj. 


Kiežby to išlo tak rýchlo, ako napísať poslednú vetu. Šitie mi zabralo dokopy niečo viac ako jeden deň. Teda, pomedzi to som sa starala o malého šibala, jedla a niečo málo aj pospala, aby ste si nemysleli, že som 27 hodín sedela s ihlou v ruke. Dobre som si pritom zarelaxovala a stránke to vo finále dodalo textúru.

Potom som sa vrhla na kombinovanie výplní. Toľko krásnych kartičiek a tak málo kruhov! Rozhodne som ich použila omnoho menej, ako by som chcela. Keď bol výber hotový, kartičky aj fotky som si vystrihla a podlepila nimi kruhové otvory. Niektoré som ešte podlepila tenkými prúžkami lepiacej peny, aby to dostalo trocha hĺbku.


Z ďalších kartičiek som si povystrihovala ozdoby a každý kruh som jemne ozdobila.

Chcela som nechať fotky dobre vyniknúť, ale zároveň im aj dopriať nejakú parádu, tak som len ku každej prihodila párik flitrov. Stránku som potom mierne orezala a podlepila rámom zo zelenej štvrťky, výsledný layout tak podľa mna krajšie vynikol.

Journaling som doladila k nápisu “láska”, ktorý si tróni v strede stránky, prilepila som k nemu tú rozkošnú ceruzku z výrezov a tadaaaaa! Stránka bola na svete.

Druhý layout


Keďže prvá stránka bola časovo na prípravu trochu náročnejšia (musím občas doma niečo zašiť, nech mi to ide nabudúce rýchlejšie), rozhodla som sa spraviť k nej jednoduchšie TNko. Opäť som využila môj denníček s krúžkami. Na tento layout som použila veľké PL kartičky, ale aj zopár papierových výrezov na dozdobenie.

Ľavú stranu som venovala fotke, ktorú som podlepila dvomi kartičkami s vodovkovým efektom. Cez spoj som umiestnila kvetinové výrezy, ktoré obe kartičky krásne zjednotili a myslím, že prechod farieb vyzerá úplne prirodzene. Z balíčka s papierovými výrezmi ma zlákal aj ten, ktorý som použila na nadpis.


Na pravú stranu som veľmi chcela použiť krásnu veľkú kvetovanú PL kartičku ako podklad pre journaling. Podlepila som si ju zvyškami sýtozelenej kartičky z ľavej strany a dolepila na ňu už len zopár srdiečkových nálepiek z ML kitu. Rukou písaný text nevyzerá možno dokonalo, ale ja rada píšem texty rukou, tak som s tým okej. 


Tento týždeň som ale v našej FB skupine Rodina Papero amo narazila na Jankin skvelý článok o tlači journalingu na kartičky a cítim v kostiach, že si to v najbližšej dobe vyskúšam. Ono je ten efekt potom naozaj dokonalý. 

To je nadnes odo mňa všetko. Tvorenie som si naozaj užila! A čo vy? Využívate občas vaše PL kartičky aj mimo kapsy? Napíšte mi a príďte sa pochváliť aj do skupiny, radi uvidíme vaše výtvory!

Katka

18 komentářů:

  1. Kati kraaasne stranky. Ten layout je 🔝. Dakujem za super inšpiráciu, asi si nieco podobne aj ja skúsim 😍😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanka dakujem a tesim sa, ze sa paci. Potom sa urcite pochval😍

      Vymazat
  2. Ten layout je paradni☺ obdivuji hlavne vysivani, zrovna vcera vecer jsem na internetu studovala, jak se dela retizkovy steh a teda klobouk dolu. Chci si to zkusit, ale nevim zda mam tolik trpelivosti☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonka, to das lavou zadnou! Nie je to nic tazke a efekt to hadze pekny. A dakujem moc😘

      Vymazat
  3. Kato to jsou uzasne sladene a krasne stranky do posledniho detailu! Radost pohledet a to vysivani <3 a taky moc krasne pises!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucka, tolko komplimentov☺️ velmi pekne dakujem, som rada, ze sa ti pacilo💕

      Vymazat
  4. Katka, čo dodať? Nádherné oba projekty, ale iné som ani nečakala 😉😍

    OdpovědětVymazat
  5. Padla mi brada. Fakt super výtvory.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkná a nápaditá dílka. Hodně vysokou laťku jsi pro nás nastavila.😀👍 Moc moc se mi to líbí. Zeptám se na ta kolečka? Jsou vyražena raznicí či vyříznuta skalpelem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dakujem velmi pekne💕Kruhy su vyrezane na plotri, ale viem si prestavit spravit to aj rucne, alebo pomocou kruhovej rezacky alebo raznice. Mne to na tom plotri bolo najpohodlnejsie☺️

      Vymazat
  7. Wow! Katko, ta kolečková stránka je absolutní top strop! To bych šila tak měsíc :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adelko dakujem veeelmi🙏🏻 Nebolo to take strasne a fakt sa clovek pritom celkom zrelaxuje😂

      Vymazat
  8. Krásné stránky, obliba bílé strukturované čtvrtky u mě poslední dobou roste, to bude tou inspirací na PA 😊 Mimochodem "ceruzka" je krasné slovenské slovo, my máme jen obyčejnou tužku 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dakujem krasne🙏🏻 Vidis a to s tou ceruzkou ma ani nenapadlo. Mame veru niektore slovka lahodne🤓

      Vymazat
  9. Katka, obdivujem tvoju trpezlivosť, ja by som mala dosť už po druhom koliesku :D Máš to nádherné všetko, teším sa na ďalšiu inšpiráciu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirka moc dakujem. Ono to fakt bolo celkom uvolnujuce😂 A ja uz sa tesim na tvoju prvotinuuuuu!

      Vymazat

Pin It button on image hover