pondělí 14. ledna 2019

PAGE KIT projekty - KATKA

Zdravím všetkých milovníkov papiera! Toto je môj úplne prvý článok a priznám sa, mám veľlkú trému. Verím ale, že budete ku mne zhovievavé a prípadné začiatočnícke chybičky mi odpustíte.

Vytvorila som pre vás niekoľko projektovjanuárového Page Kitu. Mám pre vás pripravené dva layouty 12x12 a – keďže som ako správny nováčik mierne premotivovaná – na záver prihodím ešte jeden malý bonus
Prvá stránka 
Keď som prvýkrát videla januárový romantický kit, hneď som vedela, že si so svojimi fotkami s výjavmi zo života s dvojročným šibalom asi nevystačím. A keďže je to môj prvý článok a prvý projekt, oslávila som to profi fotkou a historicky som prvýkrát lepila foto z našej svadby. Aj keď nie tak úplne tradičnú. 
V náš svadobný deň bol o moju kyticu veľký záujem, do radu sa postavilo množstvo kôz, ale aj táto rozkošná ovečka, ktorá si takmer získala manželovo srdce. Chvíľu som mala pochybnosti, či to s tou svadbou dopadne dobre.
Ako podklad pre stránku som si zvolila nádherný papier s dreveným vzorom a aby fotka a ozdoby lepšie vynikli, urobila som si pod ne rámik z orezanej bielej štvrťky. Tú som si najprv ale trocha pripravila. Potrela som ju vrstvou bieleho gessa a keď uschlo, naniesla som kúskom plastového obalu úhľadné machule žltého a ružového atramentu a zopár frkancov. Fotku som mierne dvihla do priestoru lepiacou penou a dozdobila som ju vystrihnutými ružovými a žltými kvietkami z jedného z papierov z kitu. Medzi ne som povkladala papierové a prírodné výrezy lístkov. 
Potom prišli na rad nálepky. Perfektne mi sem pasovala ružová nálepka „S tebou ma vážne baví svet“, lebo ak niečo na manželovi milujem, tak je to jeho zmysel pre humor. Na nadpis som použila čierne písmenká z My life kitu leden 2019 a pridala som veľmi krátky popisok. 
Na záver som pridala zopár čiernych frkancov, aby som čiernu farbu z nadpisu mala aj inde na stránke a bolo hotovo.
Druhá stránka
Prúžky a kombinácia navy modrej a horčicovo žltej, to fakt môžem. A tak som hneď vedela, že tento papier pôjde ako ďalší a bude sa strihať. Na bielu textúrovanú štvrťku som si vystrihla a nalepila modrú a žltú časť tohto papiera z kitu do protiľahlých rohov. Medzi nimi som našla útulné miestečko pre fotku, nadpis, popisok a nejaké tie ozdoby.
Fotka, ktorú som použila, vznikla, keď mal syn jeden rok, počas profi rodinného fotenia. Keď som ju pri výbere fotiek objavila, bolo mi jasné, na čo použijem všetky tie šípky z kitu. Ale po poriadku. Fotku som podlepila kúskom vellumu a postupne som navrstvila zvyškami z použitého papiera, najprv žltými ružičkami, ktoré boli na opačnej strane a na spodok išli ružové prúžky. Celé som to opäť podlepila penou, nech fotka lepšie vynikne. Aby som tomu celému dodala trocha textúry, rozhodla som sa okolo fotky vyšiť ručne rámik jemnučko ružovou niťou. Použila som retiazkový steh, ktorý som odkukala od Paige Evans. 
Fotku som potom dozdobila kvetinovými výrezmi z kitu, papierovými i prírodnými. Chcelo to niečím oživiť a ja som si spomenula na papierové výrezy stále dostupné tu tu zo septembrového Page Kitu, ktoré som ešte nestihla použiť a na stránku sa mi perfektne farebne hodili. 
Ombré nadpis som vytvorila vytieňovaním bielych penových písmen z mojich zásob navy atramentom. Pod neho som umiestnila nálepku z kitu podlepenú papierovým výrezom. Teraz prišiel čas na šípky. Použila som všetky, čo v kite boli, okrem zelených. Pridala som pár riadkov popiskov a myslela som, že je hotovo. 
Biele časti stránky sa mi však zdali akési neúplné a tak som opäť navliekla niť, tentokrát bielu a vyšila som jednoduchým stehom rám na bielych okrajoch. To bola presne tá bodka, ktorá stránke chýbala. 
A teraz k sľubovanému bonusu. 
Ako ste sa už z úvodnej foto možno dovtípili, bude to dvojstránka v mojom travelers notebooku. Okrem klasických šitých TN vložiek mám aj jeden krúžkový TN, do ktorého si vkladám stránky ľubovoľne a papiere vyberám podľa momentálnej nálady. Teraz som ho využila na vytvorenie dvojstrany s krásnym papierom z kitu.
 
Naľavo som použila vzorový papier a na pravú biely, kam som na prepojenie oboch strán vyskladala šikmý pruh z odrezkov toho vzorovaného. Tým, že je papier dosť divoko vzorovaný, ľavú stranu som zdobila len veľmi striedmo, zopár nálepkami a výrezmi z kitu. Nálepka „Nový začiatok“ síce bola asi myslená novoročne, ale tematicky mi sem celkom zapadla. 
Na pravej strane som fotku podlepila nádherným modrobielym venčekom z výrezov z kitu, prihodila som nálepku, ktorú som podlepila bielym papierom a vystrihla, aby lepšie vynikla na tmavšom podlklade a modrým atramentom mierne otupovaný prírodný výrez so srdiečkom. Na nadpis som použila nálepky „TY“ a „JA“ a medzi ne som nalepila nádherný prírodný výrez „&“ – všetko z kitu. 
A teraz už sa moje zásoby inšpirácie definitívne minuli, ale myslím, že hneď ako si chvíľku oddýchnem, z tohto kitu ešte zopár výtvorov vznikne. Dúfam, že sa vám stránky aj článok páčili, budem sa tešiť na vašu spätnú väzbu. Do tvorenia, priatelia! 
Katka

27 komentářů:

  1. Povedené všechny tři stránky. Já jsem si page kit leden nekoupila, ale možná opět změním názor :) Děkuji za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné Katy, zvládla jsi to skvěle :-*

    OdpovědětVymazat
  3. Ten "lítající" layout je skvělý! Krásné výtvory, díky...

    OdpovědětVymazat
  4. Kati trému bokom. Nemáš sa čoho obávať. Stránky sú perfektné, teším sa za novú inšpiráciu 😉😊

    OdpovědětVymazat
  5. Super stránky 😘😘😘❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
  6. Katka, stránky sú nádherné, trému chápem, ale naozaj nemáš dovod, si talent! Bude to znieť divne, ale ja som tiež z tohoto PAGE strihla na svatobné fotky ... tak uvidím, či mi z neho vyjdu úžasé stránky ako tebe. ;)
    P.S. Pre svoju potrebu vyhlasujem tie pruhy za čierne, ale ty si maj kľudne navy blue ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Hahaha Jani, tak teraz si zabila:-) Chces povedat, ze mam farboslepotu? A ja sa vytesujem ze konecne paradne tmava navy blue:-)))) Na tie tvoje stranky sa uz velmi tesim. To bude nadhera nadherna! A vdaka :-*

    OdpovědětVymazat
  8. Krasne stranky:) a ten denicek vest jako krouzkovy je skvely napad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonka dakujem pekne. Ja som dnes videla tvoju stranku na insta a ta je luxusna😍

      A kruzkove TNko je super okrem ineho aj preto, ze sa na strankach vyborne pracuje, ked si ich clovek moze vytiahnut von, obzvlast ked pouziva tak hrube ozdoby ako ja niekedy a potrebuje peciatkovat🙈😂 to sa potom priamo v dennicku robi tazko.

      Vymazat
    2. Jeej dekuji:) take jsem ltos zacala s TN a tak se tesim na dalsi tvou inspiraci 😊

      Vymazat
  9. Krásná inspirace! 😍 TN do kroužků je prima nápad, vždycky mě odrazovalo to, že bych sešit nechala nedokončený, ale takhle by to vlastně nikdo nepoznal :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adelka dakujem😘 A ano, ma to nesporne svoje vyhody😂😂😂

      Vymazat
  10. Katka, moc pekne si to vymyslela, teším sa na ďalšie články ;) Inak si myslím, že tvorba TN bude tohtoročný hit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirka dakujem🙏🏻 Aj ja si myslim, ze TNko bude ficat. Ja osobne ho milujem👍🏻

      Vymazat
  11. Woooww! tak tomu říkám entrée! úžasné projekty, jeden lepší než druhý. A že to nebyl zrovna jednoduchý kit do začátku ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Jani dakujem mooooc! A teda jednoduchy fakt nebol, riadne ma preveril. Ved uznaj, ked uz som musela siahnut po svadobnych fotkach... :-)))

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Barvy tohoto page kitu vyniknou až na hotových projektech, krásné :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover