pátek 25. ledna 2019

PAGE KIT projetky - MIRKA


Ahoj všem tvořivým šikulkám. S dnešním pátečním článkem se hlásí poslední nová posila DT Papero amo. Ukážu vám několik stránek a jedno přáníčko z lednového Page Kitu. Uvidíte, že se dá perfektně použít, včetně kytičkových čtvrtek, přestože máte doma tři chlapy jako já.

 
Čím jiným bych mohla začít, než titulkou do alba pro ještě vzpomínkami nepopsaný rok 2019. Na tento rok jsem si poprvé zvolila album na kapsy ve formátu 8.5"X11". Pořídila jsem si ho už v říjnu a moc jsem se těšila, až ho budu moct začít plnit. Doteď jsem vždycky dělala album třicítkové, prokládáním PL a LO. Mít velký prostor na layouty a plnit už známé kapsy, kam se kartičky z my life kitů vejdou je super. Na druhou stranu ale zas album docela zabírá místo, špatně se přenáší na ukázky k rodině a celkově je takové špatně skladné. Takže jsem se rozhodla, že zkusím tento rok menší velikost. Je pravda, že tato alba nemají tak velkou škálu krásných různobarevných desek, jako ty 30tkové, ale mně se to mé, v něžné barvěvanilky, líbí moc. A víte, jak se říká: není důležitý zevnějšek, ale to, co je uvnitř :) 
 
No, dost bylo řečí o albech, jdeme se podívat, jak vypadá první ,,list”. 

Stránka 1
Fotku na titulní stránku jsem si zvolila čerstvou, abychom tam vypadali aktuálně. My dospělí se sice moc neměníme a pořád vypadáme mladě a krásně (ehm), ale na dětech je znát každý měsíc, rostou jak z vody. Chvilku jsem přemýšlela nad tím, jestli se hodí k zimní fotce ty kytky. No ale vlastně proč ne? Na tvoření je hezké právě to, že to nemusí být jako ve skutečném světě. Můžeme nechat promluvit i naši fantazii a dělat věci prostě jinak. 
 
Nejdřív jsem si načrtla tužkou mřížku a zkusila rozmístit pro představu pár ozdob. Pak jsem nastříhala papíry z kitu, čtvereček po čtverečku, obdélník po obdélníku. Po přiložení nastříhaných kousků to vypadalo fajn, ale něco mi tam chybělo. Že by barvy? Ano, byly to barvy. Každé políčko tedy dostalo svůj barevný základ. 
 

A konečně přišla ta nejzábavnější část tvoření, kterým je pro mě lepení. Zdobení jsem zvolila spíš střídmé, pár výseků z kitu, pár cákanců a enamelky. Dva růžové čtverce jsem projela v bigshotu s puntíkatou embossovací kapsou. Nakonec jsem ještě pár čtverců orámovala černým technickým perem a bylo hotovo.


Stránka 2


Začátek ledna je pro nás zároveň chystáním narozeninové oslavy. Starší syn se narodil pár dnů po Silvestru a samozřejmě by to nešlo bez dětské párty. Na LO s fotkou z oslavy jsem si vymyslela, že vyrobím shaker balón. A taky jsem chtěla prošít stránku po stranách s tím, že tam budu mít občas navlečené flitry. Vyrobený balonek jsem nakonec použila seříznutý (když byl celý, zabíral docela velkou část stránky a to se mi moc nelíbilo). A i s tím prošitím to dopadlo trošku jinak. Máte to taky tak, že si LO rozplánujete, ale výsledek je stejně jiný? Pojďte se podívat, jak dopadl nakonec ten můj.


Písmena natisklá na žlutou kytkovou čtvrtku z kitu jsem použila z této razítkové abecedy. Na stránku se mi dokonce podařilo propašovat i 1 kytku, kterou mi syn dovolil. No jo, už mi kecá do tvoření a když je to ,,jeho” stránka, tak diktuje, co tam může být a co ne. Šití jsem nakonec vymyslela jako provázek od balonku, který pokračuje k fotce a trochu ji orámuje. A i pár těch filtrů se mi povedlo přišít.

Stránka 3 


Poslední stránka je protější k narozeninovému LO. Základ tvoří opět ta květinová žlutá čtvrtka z kitu, na kterou jsem jen nalepila čistý papír podle kapes.

A na závěr přáníčko

Vždy, když vidím kit, první co mě napadne je milion přání, která by se z něj dala udělat. A při lednovém page kitu to nebylo jinak. A tady je jedno z těch milionů. Malá přáníčková tečka na závěr. Přeji vám krásný víkend a určitě si najděte chviličku na nějaké to lepení ;)

8 komentářů:

  1. Jej Mirka, velmi originalne stranky. Zeriem najma tu balonikovu, ale velmi sa mi paci aj ako si sa pohrala s tou prvou, s tymi farbickami pod papiermi. A tie frkance su ake dokonale!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Katka, si zlatá. No, fŕkance som kvapkala zo štetca, keď už to bolo všetko pripravené, nalepené. Takže adrenalín, ale našťastie to ani neušlo :D

      Vymazat
  2. Moc krásné stránky! A je vidět, že není potřeba se držet jen klasických "klučičích" barev. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Adél. Všimla jsem si, že někdo se s tím vůbec nemaže a klidně dá ke klučičí fotce spoustu růžové a kytky. Mně by to kluci neodpustili :D A když vím, že je to album o nich a jejich, tak chci, aby byli spokojení. Takže kytky střídmě ;)

      Vymazat
  3. To je geniálne! 😍 V tomto kite som videla len romantiku a ty si z nej dokázala vykúzliť januárové a ešte k tomu chlapčenské stránky! Sú skvelé všetky, Mirka. Aj pohľadnica, určite nám musíš ukázať aj ďalšie 😘 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné stránky, moc se mi líbí ty barevné obdélníky a to, jak jsi každý zvlášť něčím doťukla... a ten balónek je super nápad ;-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover