úterý 9. června 2020

Dvě stránky z kitu Duhové dny / MIRKA


Ahoj, tento měsíc vás čeká fakt obrovská záplava duh z nového Page kitu, těšíte se? Dnes bych vám chtěla ukázat, jak jsem si s kitem pohrála já a co se mi podařilo z duh vytvořit.


Stránka 1

Z barevné paletky kitu jsem byla opravdu nadšená, barvy se hodí snad na všechny příležitosti. Jako první jsem si scrapla náš pěší výlet na Janovické poustevny. I použití duh se mi k němu hodilo, protože se nám přesně v půlce cesty změnilo počasí a krásný slunečný den se najednou změnil v pěkný slejvák a ten pak zas na slunce. Duhu jsme sice neviděli, ale počasí na to bylo ideální, takže rozhodně někde určitě byla :)


Abecedu jsem na této stránce vyměnila za velký vyšitý nápis. Dlouho jsem nevyšívala a myslím, že asi zas dlouho nebudu :) Je to pro mě dost velká piplačka, ale jinak jsem ráda, že jsem se překonala, protože je to zas něco jiného a album to určitě oživí.


V programu befunky jsem si udělala koláž 6 fotek, takže každá má 5x5 cm. Ty jsem rozmístila nad i pod vyšitý nadpis ,,jako že” náhodně, což ve skutečnosti znamená půlhodinové přesouvání a hledání nejlepší kompozice, určitě to znáte ;)



Místo mých oblíbených cákanců jsem tentokrát vytáhla enamelky a nalepila je na několik různých míst.


Z minulého kitu mi zbyla ještě nepoužitá malá abeceda, která se mi teď super hodila.


Na dvě visačky jsem uvázala mašličky stejnou nití, jakou jsem vyšívala nápis a pod některé fotky ještě přidala samolepící štítky, duhy, pár různých výseků a samolepkové frázičky. A to je vše, první layout z duhového kitu byl na světě :)


Stránka 2

Vellumový potištěný papír je úžasný, už jste ho použili? Pokud ano, určitě mi, prosím, ukažte jak, protože já jsem nad jeho použitím docela dumala. Nakonec tedy v časovém presu vzniklo tohle. Snad poprvé jsem scrapla jen sama sebe, ale narozeninový den si to zaslouží, že jo ;)


Začala jsem bílýmpapírem a akvarelovou barevnou skvrnou. Když jsem na tento můj připravený základ pak přiložila vellum, bylo to příliš světlé. Takže jsem dala další kolo malování (nebo spíš zvýrazňování) a tentokrát jsem použila akvarelové pastelky a velký tlak. Pro porovnání přidávám i fotku samotné skvrny. Barvy jsou hodně syté, vellum to utlumí hodně. Což teda nevadí, jen je potřeba s tím počítat od začátku. 
 

Fotku jsem si nakolážovala tak, že jsem si rozměr 10x15 rozdělila na třetiny a do každé vložila tu samou fotku. Jednu celou, jednu trošku zvětšenou a jednu hodně úzkou s pravou částí fotky. Asi nějak takhle:

Velkou fotku jsem pak podlepila šedým papírem a pěnovou páskou a nalepila na ty dvě zbylé fotky. Levá část se mi docela povedla napasovat, pravá moc ne, chtělo by to si s tím víc pohrát, ale tentokrát jsem to dělala opravdu narychlo.


Jedna chipboardová duha dostala nátěr bílou akrylovou barvou a malé dozdobení černou fixou. Vnitřky duhy jsem pak ještě přetřela glitrovým štetečkem Wink of Stella


Ostatní zdobení je střídmé, snad ani nestojí za řeč. Snažila jsem se už další barvy nepřidávat a použít jen černobílé výseky. A teda i jednu chipboardovou duhu, kterou možná ještě taky přemáznu na bílo. 
 

To je dnes ode mě vše, mějte se krásně a těším se zas příště ;)

6 komentářů:

  1. Krásné Mirko, ten vellum jsi skvěle použila a fotka je super 🙂 a vyšívaný napiš je bomba, já na to ale asi nemám tolik trpělivosti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonko děkuji, jj bylo to trošku na dyl, ja si dam rada od vysivani oddych zas na chvilku😁

      Vymazat
  2. Miri, zas niečo iné a úžasné, obe stránky sú skvelééé ❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover