pondělí 19. srpna 2024

LETNÍ DENÍK a v něm měnící se fotka / MIRKA

Máš chuť si trochu pohrát? Doufám, že ano, protože dnes si spolu vyrobíme jednu wow stránku do alba. Asi vypadá složitě, ale fakt není, slibuju. Pojď si se mnou vyrobit magickou ,,měnící fotku”. Já si měnící fotku nalepila do našeho LETNÍHO DENÍKU, ale takováto stránka bude skvěle vypadat i jako samostatná stránka v nějakém mini albíčku a umím si představit něco na ten způsob i jako přáníčko



A o co jde? Vlastně ani nevím, jaký to má název, nebo pod čím to hledat, já jsem to nazvala měnící fotka a jde o to, že na první pohled vidíš jednu fotku a když otočíš spodní částí, objeví se ti tam úplně jiná fotka. Určitě se podívej na video, ať víš o čem píšu a pak nachystej papírky, dvě fotky a pojď si to se mnou hned zkusit


Na měnící fotku budeš potřebovat čtyři obdélníkové papíry 10x15,5 cm dva proužky papíru 10 x 4 cm a dvě fotky 9x9 cm.



Na všechny 4 obdélníkové papíry si tužkou narýsuj čáry (budeme podle nich stříhat) podle mého náčrtu.

První dva obdélníky rozstřihni v půlce papíru na výšku jeden zespoda k bodu a jeden ze shora k bodu. Druhé dva zas rozstřihni zleva k bodu a zprava k bodu. 



První dva obdélníky nazvané ,,NA ŠÍŘKU”

Vem první dva obdélníky a vlož je do sebe. Pak otoč o 90 stupňů, aby byly na šířku. Teď přijde na řadu první fotka. Aby mohlo proběhnout kouzlo s měnící fotkou, musí být rozstřihnutá.

Rozstřihni ji přesně na půl a každou půlku nalep na jeden obdélník. Je potřeba lepit pečlivě a až ke kraji, jinak se bude při posouvání zatrhávat a zasekávat. Já jsem lepila tímhle klasickým PVA lepidlem, které jsem štětcem pořádně rozetřela až do krajů. 



Druhé dva obdélníky nazvané ,,NA VÝŠKU”

To samé udělej i s druhým párem obdélníků, akorát tady jsou do sebe vložené z kratší strany a fotky se lepí, když jsou obdélníky pohledově na výšku. 



Teď si tyhle ,,na výšku” zase rozděl, nech si v ruce ten s nalepenou horní částí fotky a vezmi do pravé ruky první dvojici ,,na šířku”. Vlož je do sebe tak, že nadzvedneš spodní část ,,na šířku” a vložíškam to půjde doprava



Almost done :D 

Poslední díl skládanky - nadzvedni si dvě horní části s fotkama a vlož zprava doleva obdélník ,,na výšku” s fotkou dole. 




Se skládáním jsme hotové. Teď už zbývá jen zajistit kraje obdélníků pomocí papírových proužků 10x4 cm, které jsme si uprostřed narýhovaly. Takže vše hezky zarovnat a nalepit proužky, které nám zajistí obdélníky, aby se nerozjely.

Tak a teď už hotovo. Fakt. Takhle jednoduché to je. 




Pokud si chceš tento magic měnící se zázrak nalepit do deníčku (albíčka) jako já, dej zezadu lepidlo jen tam, kde je zajišťovací proužek papíru. Jinak se ti to přestane hýbat (bohužel vlastní zkušenost hihi). 

Tak co? Kdo jde do toho? ;) Snažila jsem se to popsat a nafotit hodně podrobně, ale kdyby něco nebylo jasné, klidně napiš ;) 





Přeju vám krásný zbytek prázdnin, mějte se moc krásně ;)



POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover