pondělí 5. srpna 2024

Výletní mini album NA CESTĚ / MÍŠA D.

Určitěmáš za sebou nějaký ten výlet a tím pádem se ti možná bude hodit trocha inspirace na tvoření z letní cestovatelské kolekce NA CESTĚ.

Tentokrát je to jednoduché mini albíčko, které jsem trochu ozvláštnila zapínáním na magnet v mašličce a acetátovými stránkami.



Na pevné desky si připrav kousky kartonu v rozměru:

10,5 x 10,5 cm (2x)

10,5 x 2,5 cm

9 x 9 cm


Do jednoho kousku kartonu 10,5 x 10,5 cm si vyřež dírku na magnet, jde to dobře nožíkem na detaily. Já jsem to dělala od oka, ale vychází mi to zhruba 3,5 cm od obou krajů. Pokud by sis nebyla jistá ohledně použití a připevnění magnetů, tak mrkni na tento starší článek, kde to víc vysvětluju.



Teď si hřbet, přední a zadní stranu desek polep potištěným papírem. Já jsem hřbet polepila papírem s jiným dekorem, ale kdybys chtěla, vejdou ti i všechny tři kousky na jednu čtvrtku.



Na vnitřní stranu desek si připrav pruh papíru o rozměru 10 x 23 cm a polep i tu.


Na vnitřní strukturu si nařež bílou čtvrtku na tři pásky o rozměru 10 x 30,5 cm. Můžeš použít rovnou i potištěný papír, ale já jsem chtěla kombinovat hlavně jemné varianty potisků a různé dekory vedle sebe, tak jsem základ udělala z bílé čtvrtky a jednotlivé stránky následně polepila.


Všechny tři bílé pásky si narýhuj na 10, 20 a 20,5 cm a poté libovolně naohýbej, já jsem si předpřipravila takto.



Pak si nařežeš čtverečky z potištěné čtvrtky o rozměru 9,6 cm, které nalepíš na jednotlivé stránky. Na některé stránky jsem místo papíru přilepila oboustrannou páskou vrstevnicový acetát ze stejné kolekce (podlepovala jsem pouze část pod výseky, aby páska nebyla vidět, stačí to). Kombinace matných papírových a lesklých acetátových stránek vypadá v reálu moc hezky a doporučuju vyzkoušet. 



Pak už zbývá jen nalepit fotky, ozdoby a můžeš stránky vlepit pomocí tekutého lepidla do desek.


Vnější stranu desek jsem ozdobila tak, že poslední kousek kartonu 9 x 9 cm jsem polepila papírem s reliéfním efektem vrstevnic. Můžeš použíthotový strukturovaný papír nebo zkusit embossování pomocí nějaké embossovací kapsy jako já. Pro přilepení tohoto papíru na kartonový čtvereček použij raději oboustrannou lepicí pásku, ať si reliéf nepoškodíš navlhnutím z tekutého lepidla. Tento embossovaný čtvereček jsem na desky přilepila pomocí pěnové pásky, kterou jsem nalepila po obvodu.



Nakonec jsem pomocí oboustranné lepicí pásky přilepila na přední stranu stužku



Obtoč ji až na zadní stranu a přilož druhý z páru magnetů. Dosedne si na magnet, který už máš vlepený v deskách. Pak si vybereš nějaký výsek, který se ti hodí, na jeho zadní stranu nalep ideálně po celé ploše oboustrannou lepicí pásku a přitlač na stužku s magnetem. Nějakým kouskem si stužku stejným způsobem podlep i z druhé strany a ustříhni přebývající kousek stužky.




Dozdob přední stranu a máš hotovo






Prohlížecí video najdeš na našem YouTube kanále.


Užij si tvoření i zbytek léta.


POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover