čtvrtek 9. května 2019

PAGE KIT projekty / KATKA

Tak vás opäť zdravím, dávno sme sa nečítali, že? Tentokrát sa stretávame pri májovom Page kite. Ľudia moji, keď som tento kit zbadala, bola som v pomykove. Bola to riadna divočina, veľmi veľa ružovej, čoho som sa prirodzene, ako chlapca skrepujúca mať dosť zľakla. V kite sú aj papiere iných farieb (aj keď nie veľa), ja som si však nakoniec, čuduj sa svete, vybrala ružovú. Dvakrát. Ale poďme poporiadku.

Prvá stránka
 
Kto ma pozná, vie, že na svojich stránkach sa veľmi rada vyjaším s farbami, sprejmi alebo atramentami. Tu to za mňa už vzala Heidi Swapp, čo je na jednej strane trocha škoda, ale na druhej strane mi aj ušetrila trocha času, za čo som jej v miernej časovej tiesni bola náležite vďačná a týmto ju pozdravujem. 
 
K tomuto naozaj farebnému papieru som si vytlačila čiernobielu fotku Šimonka, ktorý si vzal plnú hrsť mojich veľkých štetcov a mal z nich ohromnú radosť. Odmalička sa mu pozdáva moje náradíčko a materiál a sporadicky sa ich pokúša aj použiť. Túto fotku už som spracovávala v mojom decembrovom traveler's notebooku, ale túžila som ju mať aj na veľkej stránke a tento podklad sa mi k tým štetcom zdal perfektný. 
 
 
Fotku som podlepila papierom ladiacej tyrkysovej farby a sprava som pod ňu nalepila kúsok washi pásky odtiaľto. Žiadalo sa mi tie farby na stránke a na ozdobách trocha uzemňovať čiernou a bielou. 
 
Nadpis som sa rozhodla vytvoriť skombinovaním ozdôb a tak vedľa fotky pristáli „malé radosti“ a o kus nižšie tyrkysový štítok s nápisom „najlepšie“, ktorý som preložila kruhovými ozdobami. Pod obe časti nadpisu som zmotala trocha nite. Medzi ne som chýbajúce slová nadpisu doplnila touto sivou abecedou.
 
Sponad fotky vzlietli tri farebné balóniky a všade naokolo sa mi rozsypali čierne hviezdy z tohto staršieho archu s číryminálepkami. Pridala som ešte krátky journaling na visačku, ktorú som vylúpla odtiaľto.

Keďže som zvolila kompozíciu po vertikále na ľavej strane layoutu, na tej pravej som odstrihla kus papiera, poničila som okraj a podlepila ho čiernobielym pruhovaným papierom z kitu. 
 
Druhá stránka
 
Dostala som opäť chuť zapnúť plotter a z papiera s jemným ružovým ombré som si vyrezala krásny kvetinový okraj pre môj layout. Za ten vďačím Paige Evans, ktorá v sobotu pri príležitosti medzinárodného dňa scrapbookingu rozdala množstvo vzorov vo svojej skupine. Kvetinový okraj som prilepila len z vonkajšej strany a končeky kvetov som nechala prirodzene nadvihnuté, aby som dodala stránke rozmer.
 
Chelo to nejakú nežnú fotku a tak som vytlačila našu spoločnú z profi fotenia. Šimonko má na nej rok a vytešuje sa z listu, ktorý našiel v trávičke. A ja sa tam vytešujem zasa z neho. Ako väčšinu času odkedy ho mám:-) . Fotku som podlepila lamovým jemne tyrkysovým papierom z kitu, lebo som vedela, že idem používať aj tyrkysové ozdoby. 
 
 
Na fotku som navrstvila tyrkysový štítok a srdiečko, ktoré som si vystrihla z väčšieho papierového výrezu v kite. Napravo vedľa fotky som dala ďalší zhluk ozdôb. 
 
Najdlhšie som maturovala nad nadpisom tejto stránky. Nakoniec po nekonečnom ukladaní, prekladaní, skladaní a preskupovaní som zbadala arch s papierovými výsekmi z novembra 2018, ktorý som použila pri prvej stránke. Usmievali sa tam na mňa biele slovká „máme sa radi“. Povedala som si, že to by bol perfektný nadpis, ale ani za svet som nevedela vymyslieť, kam ho umiestniť, aby dobre vynikol. Nakoniec ma osvietilo, vytiahla som tyrkysovú akrylovú farbu a široký plochý štetec a len tak nasucho som ním naniesla pár ťahov farby napravo od fotky. Na tomto podklade nápis pekne vynikol. Doplnila som ho už len ružovým výrezom so srdiečkom.
 
 
To je nadnes odo mňa všetko. Osobne už som veľmi zvedavá aj na výtvory ostatných z tohto kitu, či už kolegyniek z DT alebo na tie vaše, ktoré nám, dúfam, prídete ukázať do FB skupiny. Prajem vám krásny zvyšok mája a veľa tvorivej energie a super nápadov.

8 komentářů:

  1. Skvelo zvladnuta vyzva, Katka ☺️ Krasne stranky 😘

    OdpovědětVymazat
  2. Super to je. Fakt. Nerobíš kurzy na plotter? By som potrebovala 😘❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vali dakujem💕 A zaklady rada vysvetlim. Ale ja som totalny samouk🙈☺️

      Vymazat
  3. Nádherné stránky a za mňa jednotka z hviezdičkou za to, ako si zvládla ružovou scrapovať chalana! ;) A ešte skvele :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krása! S růžovou ti to taky moc jde! 😍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover