pondělí 6. května 2019

VELIKONOČNÍ MINIALBUM / PETRA

Naše Mirka o dubnovém page kitu prohlásila, že je silně ,,albumoidní”. A víte co, měla naprostou pravdu! Krásné album vytvořila jak Annie, tak Katka. A do třetice všeho (snad) dobrého, bych vám i já chtěla ukázat své velikonoční album.
 

Základ alba tvoří karton o velikosti stran 13 x 16cm a hřbetu 4 x 16cm. Desky jsem oblepila puntíkovaným papírem, který sice nebyl součástí kitu, ale můžete si ho ulovit zvlášť tady. Na přední stranu jsem nalepila kapsu plnou flitrů, výseky, bambulky a taky krásné koženkové ozdoby, které mám ve svých zásobách už hodně dlouho, ale až teď se mi je konečně podařilo umístit.
 
Doprostřed alba jsem z bílé čtvrtky nachystala takovou harmoniku, na kterou jsem pak lepila soubory kapes (můj pracovní název). Harmonika vznikla z bílého papíru o velikosti 21 x 15,5cm. Narýhovala jsem ji od pátého do šestnáctého centimetru vždy po 1cm. Všechno jsem postupně ohnula a slepila k sobě tak, aby mi vyšly 4 ,,záložky“. Každou z nich jsem ještě šikmo zastřihla, aby pak ze stránek nevykukovaly. Snad vám tady trochu pomůže obrázek… 
 
Takto připravenou harmoniku jsem vlepila doprostřed alba. Potom jsem si uřízla dva vzorované papíry o velikosti 12,5 x 15,5cm a těmito papíry zakryla karton na vnitřních stranách. První z nich jsem ještě doplnila kapsičkou plnou flitrů, do které jsem vložila journaling a visačku. 
 
Jak už jsem se zmínila, tak v albu jsou vlastně takové 4 soubory kapsiček – každý z nich je nalepený k jedné záložce, která vznikla z harmoniky. Do prvního souboru jsem vlepovala fotky, které vznikly na Velký pátek, kdy jsme jeli na celý den do Yachtclubu, kde máme celoročně zaparkovaný dědečkův karavan. Dny v týdnu jsem lepila abecedou z lednového My life kitu.
 
Na zdobení jsem používala také úžasné srdíčkové vrstvenésamolepky. Obyčejné stránky jsem prokládala vellumovými
 

Vymýšlela jsem i různé odklápěčky, aby se mi tam vešlo co nejvíc fotek. Paradoxně jsem jich nechala vyvolat málo, takže musím ještě nějaké nechat vytisknout a dolepit.
 
Ke každému dni jsem na tečkovaný papír ještě napsala, co se vlastně ve který den slaví nebo jaké byly/jsou zvyky. Zdobila jsem jak výseky, tak samolepkami. Samolepky s kytičkami i se zvířátky jsem vypotřebovala téměř celé. Ty ptáčkové jsem třeba nalepila i na vellum – z každé strany jednoho.
 
V albech mám moc ráda různé prvky, do kterých se dají zavřít flitry. Tady jsem si vzala kousek PLkové kapsy a Fuse tool a vytvořila si takovou malou krásnost. Kapsu jsem naplnila nejen flitry, ale i samolepkami srdíček a velké hrdličky, které jsem si vždy dvě stejné slepila k sobě – aby byly krásné z obou stran.
 
V každém z oněch čtyř souborů je ještě i velká kapsa, která vznikla při slepování stránek. Do všech jsem ukryla různé visačky s fotkami nebo journalingem
 
Jelikož se mi sobota i neděle vlezla do druhého souboru, zůstaly mi dva celé na Velikonoční pondělí. Byla jsem ráda, že mi to takto vyšlo, protože jsme ten den byli v ZOO a z té je přeci jen fotek vždycky dost… a ještě jsem musela zdokumentovat všechny ty šikovné koledníky.
 
Na fotky zvířátek jsem vytvořila malou kapsu a nechala je vytisknout v menším formátu.
 
Někde jsem si pomohla odklápěčkou, kam se taky vejde ledacos, třeba i obálka s dobrotou pro králíčka!
 
Na konec alba jsem ještě přidala další kapsu na visačku s fotkou nejmenšího koledníka a journalingem. Zelený lístečkový papír měly holky taky samostatně a můžete si ho stále pořídit tady. Některé stránky jsem nefotila, protože doufám, že si celé album prohlédnete pěkně ,,live“ na videu.


12 komentářů:

  1. Peti, přesně, jak jsem předpokládala, vypadá to božsky, je to veselé a něžňoučké, jako celá tvá tvorba. Na video už se těším! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné Peti❤ Opravdu jsi si vyhrála, se zdobením do detailu. Nejvíc mě dostala ovšem miniobalka s potravou pro králíčka 😀

    OdpovědětVymazat
  3. Lei děkuju :-) chtěla jsem do alba dát miniobálku a až mi zůstal na archu poslední králíček, bylo rozhodnuto :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné albíčko a ňuňu ozdobičky, parádaaaa👍😃😃😃ta mrkvička mne dostala😉 koukám kam i já jí šoupnu🤔 Moc pěkné🍀💐

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přitom taková blbina co :-D :-D Baru mi ji taky vytahuje v jednom kuse :-D děkuji :-)

      Vymazat
  5. peti to je nadhera. fakt dokonale. uzasne ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, mne nezbyva nez souhlasit s holkama prede mnou, proste do posledniho detailu velika nadhera☺️😉

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover