čtvrtek 21. prosince 2017

Vánoční visačky a PF 2018

Vánoční visačky a PF
JANA S.

Tři dny před Vánoci snad nebude vadit, když vám ukážu něco z mých papírových vánočních příprav. Mám tady pár jednoduchých a minimalistických svátečních inspirací, které jsou hotové opravdu hned.

Předpokládám, že jen málo z vás má teď čas (a náladu) na velké stránky. Nebo na jakékoliv stránky s fotkami, snad kromě December Daily. Jak už jsem minule psala, myslela jsem si, že ho letos také zkusím tvořit – inspirovaly mně fantastické výtvory holek z DT i ty vaše, které jsem měla možnost vidět na Facebooku či Instagramu. Realita je jiná, ale co nadělám, příští rok to třeba klapne.

Proč o tom píšu? Protože jsem samozřejmě předem nakupovala. ;) Nicméně, některé nákupy jsem nakonec dobře uplatnila ve své předvánoční šílené manufaktuře. Tady jsou:

Pár barevně chudých přání jsem oživila aplikací chipboardových vloček:



Vločky jsou to tak krásné, že jsem větší kousky z balení prostě jen nalepila na kousek čtvrtky s PF a nic víc … přijde mi, že jakékoliv zdobení by potlačilo jejich krásu. (Také jsem malinko nestíhala – mimochodem, ještě jsem je neodnesla na poštu … – a docházely mi nápady ;) ).


Balení vánočních dárků obvykle nestíhám před 23. prosincem. Letos jsem se k tomu naštěstí dostala o kousek dřív. Možná proto, že jsem šla do papírnictví pro nějaké úplně jednoduché věci na tvoření pro děti a z krabice tam na mně volaly tak nádherné balící papíry, že jsem je hned všechny koupila … takže jsem měla celkem jasnou představu o barvách, které použiji – vánoční dárky budou v bílé a zlaté. Lucčina Vánoční kolekce mě pak ještě naladila směrem k jemně zelenošedé a barevné schéma bylo na světě.

Při tvorbě visaček jsem proto automaticky sáhla právě po Vánoční kolekci. Vybrala jsem si rozkošného jelínka – ten se Lucce obzvlášť povedl, co říkáte? (Myslím, že by snesl i zvěčnění ve formě razítka. ) Obětovala jsem jednu z menších PL kartiček a kruhovou raznicí vyrazila všechny celé motivy jelínka, které na ní byly. Z další kartičky (s českým nápisem PROSINEC, kterou bych do PL stejně nedala ;) ) jsem vyrazila zelená kolečka a doplnila je ještě zlatou …


Na visačky jsem vytiskla nápis, nalepila kolečka a přidala drobné hvězdičky z prosincového PAGE kitu. Jednoduché, rychlé, na první pohled možná nudné, ale s krásným papírem a stuhou tak akorát.

Na několik visaček jsem nalepila místo koleček samolepkové jelínky z Vánoční kolekce – jsou barevné a nepotřebují ani dozdobení. ;)


Protože by visaček ani tak nebylo dost, doplnila jsem svou „visačkovou kolekci“ o další typ. Opět jsem vytiskla nápis, nad něj zlatě naembosovala stromečky (z těchto vánočních razítek), aby korespondovaly s papírem a doplnila hvězdičkou. Rychlé, že? ;) 


Teď už mi zbývá jen vytisknout miniatury členů rodiny, aby naše rozdávající četa věděla, která dárek je pro koho a Vánoce můžou začít.

Tento příspěvek je letos můj poslední. Děkuji, že jste mé články četly a děkuji, že jste si našly čas na milé komentáře. Tento blog připravujeme s láskou pro Vás a zpětná vazba je pro nás moc důležitá – potěší a je motivací vymýšlet další projekty. Děkuji tedy za letošní jízdu – můj tvořivý motor je roztočen! 

Přeji Vám, ať jsou poslední dny před Vánoci co nejsnesitelnější, protože co si budeme povídat, přes všechna předsevzetí, sliby a opatření to většina z nás stejně stíhá na poslední chvíli. Mějte krásné svátky, užívejte je ve zdraví a pohodě. A ať je k Vám štědrý i tvořivý Ježíšek!

Do nového roku přeji všem jen to nejlepší, zdraví, štěstí, spokojenost … a hodně času a chuti tvořit!


Těším se na Vás v roce 2018!
Jana

10 komentářů:

  1. Jani, ty visacky se stromecky a hvezdou jsou tak krasne a originalni a kolecka s jelinkem taky!
    No a ten stromeckovy papir? Ten musum mit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to Tvé něžné kolekce a výtvory a fotky mne inspirují :)
      A s tím papírem neporadím - koupila jsem ho v běžném papírnictví. Byla to láska na první pohled. Když jsem platila, prodavačka na ně koukala a říkala, že jsou fakt hezký, že si je asi vezme ... ale už nebylo co, vykoupila jsem je. ;)

      Vymazat
  2. Jani nádherné, všechno ... a jinak Ty lidi fakt nechápu, mají takové skvosty přímo pod nosem a dokud na ně neupozorní někdo, tak to prostě nevidí ... prodavačka - papíry ... nádherné.

    OdpovědětVymazat
  3. Janulka mas to kraaasne nežné a jemné. Škoda rozbalovat :-) krasne a pokojne Vianoce 🎄 Vám želám 😘

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne vianočné elegantné jemné proste nádhera, vďaka za inšpiráciu 🎄

    OdpovědětVymazat
  5. Ja chci taky takove papirnictvi s krasnymi papiry!!!! A ty jsi to dotahla k dokonalosti!! Fakt nadhera!

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, to je pohlazení. :-) Krásné a inspirativní je to všechno, stejně jako všechny (nejen) tvé články tady na blogu. Díky za to, že jste. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. jééé, to přáníčko. A jééé, ty krásné balíčky. A jůůů, to minimalistické vločkové!! No prostě se kochám a jen se usmívám, je to všechno tak krásně "Janičkovské", hihi ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jani tak ten papír bych vykoupila taky:-) máš to moc krásné a bude škoda ty dárečky rozboalit:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Damy, mic Vam dekuji. Darecky jsou, samozrejme rozbalene a papiry v prislusne popelnici, ale stalo to za to. 😉 Skvely konec letosniho a cely novy rok!

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover