sobota 21. dubna 2018

INSTAX DAY - SILVIE a její cestovní deník z Thajska

Thajský traveler´s notebook

Pamatujete, na moji loňskou dovolenou v Traveler's Notebooku? Srí lanka byla úžasná, ale já trochu doufala, že příště to bude nějaká Barcelona nebo Řím... ovšem můj "adventureboy" koupil letenky do Thajska a já se mohla zase těšit na divočinu.


Na začátek velké přiznání. Instax Mini je prodaný a místo něj mi na poličce leží Instax Share tiskárna. Na jednu stranu je to takové trošku podvádění. Ale za ty luxusní fotky z pláže to prostě stojí. Více o tiskárnách si přečtěte v super srovnávacím článku od Lucky


Za mě doplním jen postřeh, že na cestování je určitě mnohem lepší tiskárna než klasický foťák od Instaxu. Rozhodně je pohodlnější si večer vyvolat fotky z mobilu, než celý den, kromě zrcadlovky, mobilů a dvou kamer, tahat a fotit ještě na Instax.



A co vy? Chystáte se letos na dovolené dělat "online scrapbooking"? Určitě běžte do toho! Je to jednodušší, než to vypadá a hlavně ten pocit, že přijedete z dovolené už s hotovým albem?! To je k nezaplacení. A to ani nemluvím o praktické stránce věci. Podle Traveler's Notebooku pak dělám velké album, layouty, fotoknihu... nic nenahradí autenticky na místě zapsané zážitky a informace.
Od minule jsem už zkušenější a tentokrát jsem nezapomněla lepidlo. Tak to scrapování šlo vlastně dost dobře.


Pokud budete více cestovat, neberte si ani moc ozdob, stejně by přišly brzo k újmě. Stačí nějaké washi pásky, pár fixů, nůžky, páska na lepení, pár jednobarevných samolepek nebo kartiček a já letos měla i malou sešívačku na přidělávání vstupenek a dalších papírků. Nezapomeňte na můj "objev" loňského roku. Člověk by nevěřil, kolik parády se dá udělat foukacíma fixama.


A na závěr rada... Když nestíháte na dovolené každý večer scrapovat. Chcete se třeba jen tak houpat v síti a číst asi už třetí díl Harryho Pottera, nestresujte se. Dovolenkové scrapování má být pořád hlavně zábava. Však ono se to dodělá na letišti, až tam určitě budete aspoň  10 hodin čekat!
Těšíme se na léto a na všechny vaše letní výtvory!







8 komentářů:

  1. Silvi no paráda! ty foufačky jsou geniální a tu tiskárnu kurňa si fakt budu muset asi pořídit, beee. Tuto zimu se s mužem taky chystame na nějaké dobrodrůžo.. Thajsko, Sri Lanka, Vietnam ještě se rozhodujem, takže pak určitě uvítám nějaké typy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě určitě lepší Srí Lanka než Tahjsko. A jet co nejdřív, než se to tam taky pokazí :D Na Srí Lance teda pro mě nejlepší jídlo, co jsem kdy jedla. Ale možná je to tím, že já to thajské jídlo úplně moc nemusím.
      A tipy určitě poskytnu když budete chtít!

      Vymazat
  2. Nádhera! Ozdob atd. fakt stačí málo, když jsou šikovné ruce ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  3. mala som česť vidieť naživo a je to paráda. človek nepotrebuje veľa, ked vie tak krásne krasopsat :-)))) za mna najlepsia stranka s nohami. ta je najbombastickejsia ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  4. Za mě je autentičnost nejvíc, takže u mě Traveler's Notebook vede. Loni jsem jej dodělávala po cestě z Chorvatska v autě doslova na koleni a mám na co vzpomínat :)))
    Letos nemám důvod měnit, snad jen fotografie z Instaxu mě trochu zklamaly, tak uvažuji právě o tiskárně.
    Díky Silvie za tip na Srí Lanku ;)
    Mám s jídlem v Thajsku podobnou zkušenost, musela jsem si na ty chutě zvyknout, ale nejvíc vzpomínám na To, že jsem se tehdy teprve učila jíst hůlkama a končila jsem s jídlem totálně vyčerpaná! :))))
    Cestování zdar! 🍹❤

    OdpovědětVymazat
  5. Silvi, to je paráda. Taky to chci letos vyzkoušet a moc se těším.
    Chtěla bych si pořídit instax tiskárničku, ale nevím kterou. Jestli obdélník nebo čtverec. Čtverec mě láká, protože má relativně "větší" fotky, ale zase ty obdélníkové u Tebe v notebooku vypadají skvěle. Tak a co teď ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty čtverce vypadají super, koukni třeba na December daily od Alči, ta to tam kombinuje :)
      Ale třeba zrovna tady do toho formátu mi přijde, že se ty obdelníky hodí víc. Zas čtverce jsou pěknější na stěnu.
      A další věc je teda cena, čtverce jsou o něco dražší.

      Vymazat
    2. Díky za typ Silvi. Kombinace obdélníků a čtverců vypadá taky dobře.😁

      Vymazat

Pin It button on image hover