čtvrtek 7. února 2019

PAGE KIT projekty - minialbum z jedné čtvrtky / PETRA

Vypadá to, že se nám na blogu Papero Amo roztrhl pytel s minialbíčky! V úterý jste mohli vidět jedno úžasné od Ivči (mrkněte tady) a dnes vám ukážu to své.
 

Máme tu začátek února a s ním blížící se svátek svatého Valentýna. Už před lety jsme si s manželem řekli, že tento svátek slavit nebudeme, přesto si každý rok alespoň nějakou maličkost nebo čokoládku vyměníme. Letos jsem se ale rozhodla překvapit svého nejdražšího něčím papírovým. Když mi přišel balíček s novým božským page kitem, se všemi těmi extra výseky a samolepkami, hned jsem začala s tvořením. 
 
Kdysi jsem na Pinterestu objevila malé album poskládané pouze z jedné scrapbookové čtvrtky. Teď jsem si na něj vzpomněla a dohledala si rozměry. Kámen úrazu však byl, že jsem doma neměla celou bílou čtvrtku. Našla jsem naštěstí jednu, které chyběl asi centimetr z každé strany, takže moje album je o kapku menší. Věřím ale, že máte dostatečné zásoby velkých bílých papírů, takže jsem vám nakreslila rozměry tak, aby pasovaly na 12x12. 
 
Na čtvrtku jsem nejprve narýhovala všechny linky a až potom jsem stříhala. Album jsem si poskládala a upravila ohyby knihařskou kostí. Pak jsem vybrala vhodné fotky. Většinu jsem co nejvíce zmenšila, aby se mi vešly do malých částí alba. Dál jsem rozstříhala kartičkovou čtvrtku, která je součástí page kitu. Věděla jsem, že chci použít všechny ve velikosti 7,5cm x 10cm. Rozvrhla jsem si, kde která fotka a kartička bude. 
Potom už přišla ta zábavnější část, a to podlepování fotek a kartiček barevnými čtvrtkami a zdobení. Dělala jsem postupně jednu část po druhé. Začala jsem s titulní stranou. Puntíkovaný papír jsem doplnila vyseknutým textem a nalepila jedinou kytku. Kleštěmi jsem vložila průchodku. Na zavírání alba jsem vybrala černou kloboukovou gumičku, navlékla na ni dva stříbrné korálky a vše nainstalovala do průchodky. 
 
Kartičku s věnováním jsem si růžovou abecedou počeštila. ,,Od tvých holek“ by se mi tam nevlezlo, proto jsem místo ,,holek“ použila Venušina zrcátka z těhotenské sady. Našlo zde místo i datumové razítko a průhledné nápisy.
 
,,Láska je sladká“ pro nás teda rozhodně platí, takže tato hláška musela do alba stoprocentně i s dortíkem. Průhlednou samolepku jsem podlepila černým štítkem, aby lépe vynikla. Vedle je moje oblíbená fotka od moře a u ní kruhová samolepka ,,spolu“ z extra aršíku.
 



Chtěla jsem použít nějakou fotku, kde jsme s manželem jen sami dva. Nejaktuálnější, která se dala použít, byla z našeho svatebního focení z roku 2015. Je pod ní schovaná průchodka, která drží gumičku na zavírání alba.
 
Velké ,,M“ jsem věděla, že chci použít. Manžel se jmenuje Martin a my ho moc Milujeme – vyhrálo to druhé! Malá růžová abeceda je snad nejkrásnější, která kdy z dílny PA vyšla. Písmenka jsem si nejprve nalepila bokem na papírek, ten jsem obstřihla a až potom nalepila. V lepení abecedy mám totiž problém – jak to není úplně přesně vedle sebe, nemůžu se na to dívat a musím to předělat, je to taková moje obsese :D 
 
Naše modelka mi ochotně zapózovala s fotografickými rekvizitami – mimochodem, skvěle jsme se u toho vyblbly! Stačilo fotky dozdobit krásnými papírovými výseky, které se Lucce moc povedly. K výseku balónku musela přijít i šňůrka, to je jasný. 
 

Tento page kit se holkám opravdu podařil. Barevně je nádherně sladěný a dřevěné i papírové výseky jsou naprosto skvělé!
 

Tady si můžete celé album prohlédnout:
 

Těším se, že se s některými z vás třeba potkám dnes u holek v Uherském Hradišti na v pořadí již druhém Papero amo nightshoppingu!

16 komentářů:

  1. Paráda, krásný dárek, to bude manžel koukat! <3 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jojo, už ho dostal, protože sleduje blog :-D a líbilo se, takže mám radost :-)

      Vymazat
  2. Moc pěkné, určitě vyzkouším, díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné, Peti. Manžel bude mít určitě velikou radost ;) A vaše malá modelka je ták sladká .-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :-* teď už se nechá vyfotit i dobrovolně, ale donedávna to tak nebylo :-D

      Vymazat
  4. Jé to je ale hezké, šikula. Já hledám inspiraci pro rodiče k diamantové svatbě/60let spolu/ a toto se mi teda líbí. Možná, že by šla i nějaká kapsička přidat? Teda teda🤔 Moc ráda bych se také setkání zúčastnila, ale z Liberce a po práci to nestíhám😢Třeba se mi to poštěstí v létě, kdy plánujeme pobyt u krasu. Vloni byly moc krásné fotky ve velkém rámečku, to se mi móóc líbilo. Copak bude dneska za překvápko? Budu číhat na fb😊😀👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju,jako dárek je ideální, není složité a určitě by se daly přidat i nějaké odklápěčky nebo harmoniky pro víc fotek :-)

      Vymazat
  5. Peti to je krasa. Super napady, verim, ze manzel bude z toho namakko. Baby, take pekne robite tie minialbumy, tusim uz sa fakt inspirujem a vyrobim nieco aj ja:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, nadherne jsi to vymyslela! Baru je kouzelna a tatka bude jiste nadseny! Ja bych teda byla!
    Uzijte si to v UH a nevykupte vse, vsak ja uz se tam chystam ... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko děkuju ;-) no v UH bylo skvěle, ale chyběly jste všechny ;-)

      Vymazat
  7. Peti,to je velká paráda.....jj tyhle minialba jsou prďácký a udělají velkou radost

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ivi, přesně ;-) Marťovi se moc líbí, už jich pár ve své sbírce má :-D

      Vymazat

Pin It button on image hover