pondělí 25. února 2019

PRODUKT PA / Výsekové novinky / KATKA

Mnohé z vás už isto zaregistrovali tie úžasné výsekové štvrťky a výrezy, ktoré nedávno pribudli v novinkách na shope. Svojimi výtvormi už sa pochválila Mirka tu aj Annie. Dnes sa s tým svojím pridám aj ja. 
 
Prvá stránka
Keď som si v balíčku našla od dievčat tieto výseky vianočných ozdôb a zadanie, že stránka musí byť hotová do pár dní, celkom som sa potešila, lebo ma to prinútilo konečne ešte scrapnúť nejaké vianočné fotky. Už dlhšie som to mala totiž v pláne. Ak máte aj vy ešte resty z Vianoc a chcete svoje stránky niečím ozvláštniť, ako vidíte, nikdy nie je neskoro!
 
Ale poďme poporiadku. Bude to začínať rovnako, ako takmer vždy: Vzala som bielu štvrťku ...a celú som ju natrela vrstvou bieleho gessa. Vedela som, že sa idem na tom papieri riadne vyjašiť, tak som ho radšej predtým pekne nakrémikovala. Po uschnutí som cez hviezdičkovú šablónu naniesla rôzne po stránke bielu textúrovaciu pastu a zase nasledovalo schnutie. Toto sú pre mňa, netrpezlivku, ťažké momenty. Rada svoje diela robím až do konca, aj keby to bolo do tretej ráno, ale toto si žiadalo nočnú pauzu.
 
Na druhý deň teda začali radovánky s farbou. Vytiahla som spreje a atramenty a farby rôzne pomiešala, striekala do nich vodu, prelievala som ich po papieri, fŕkala, no skrátka... radovánky:-) Hádajte, čo nasledovalo potom. Kto tipoval schnutie, mal pravdu – táto stránka bola pre mňa skutočnou skúškou trpezlivosti. Nasledovalo nekonečné ukladanie, preskupovanie, prekladanie, prekrývanie a znova ukladanie ozdôb. Výseky sú pomerne veľké a tak som si chvíľu lámala hlavu, ktoré použiť a ako ich na stránku umiestniť. Plakali na mňa ale zo stola, že chcú zostať všetky pokope, a tak som ich tam nasúkala všetky. Myslím, že tak vyzerali skrátka najlepšie. 
 
Aby nebolo málo, k štyrom ozdobám výsekovým som ešte pridala ďalšie tri z tohto balíčka chipboardových nálepiek, lebo toto bola super šanca ich použiť. 
 
Keď som konečne vymyslela to správne rozmiestnenie, ku každej ozdobe som si naznačila zvislú čiaru. Áno, tušíte správne, zasa raz som šila. Zdá sa mi, že odkedy som rozšírila rady tohto design teamu, stala sa zo mňa obstojná švadlenka, ako to vy tuším voláte:-) Akurát ma mali vopred varovať, aké hrozné je vyšívanie metalickými niťami.
 
Nastal čas zavesiť ozdoby. Do dvoch z nich som sa rozhodla umiestniť fotku a zvyšné dve použiť na nadpis a journaling. Pri tvorbe titulky som výrez podlepila pauzákom a na ten lepila ďalej. Použila som tieto písmenká a frázičku z výrezov z My Life kitu november/december spolu s puffy vetvičkou s ponožkami. Journaling som vytlačila na vellum a podlepila ním posledný výrez, prihodila som nápis z vyššie spomínaného zimného kitu. Úplne na záver som stránku zarámovala rámom z jedného z papierov z tejto kolekcie, čo mi zároveň pomohlo zvlnenú stránku aj trocha narovnať. Poslednou bodkou boli tri krásne biele domčeky z novembrovéhoextra kitu, ktoré som šupla do rožku, len tak, pre atmošku.
 
Máte už niektorú z týchto štvrtiek doma? Alebo dokonca už nalepenú? Určite nám ich príďte ukázať do facebookovej skupiny Rodina Papero amo. Budeme sa tešiť na inšpiráciu.
 
Druhá stránka
Aby som to dnes neodbila len jednou stránkou, podelím sa s vami ešte o jednu, ktorú som si zlepila len tak, pre radosť, minulý víkend. Pôvodne som ju len plánovala ticho vložiť do albumu, možno aj preto išlo tvorenie akosi ľahšie:-) Začalo to úplne nevinne. Prezerala som si ozdoby a papiere z aktuálnehoPage Kitu a zrazu ma napadlo, že si z kartičkového papiera vystrihnem niektoré štvorčeky, podľa nich som vystrihla ešte zopár z univerzálneho pruhovaného papiera a na ten som si skladala ozdôbky z kitu. Na jednu som nalepila papierové srdiečka s frázičkou Láska hory prenáša, na ďalšie krásne vellumové srdiečka, ktoré dali vyniknúť aj jednému chipboardovému a ešte jeden štvorček som ozdobila kvietkami a frázou Až na kraj sveta. 
 
Veľký výrez „láska“ na tejto stránke jednoducho musel byť. Zdvihla som ho penou a doplnila som ho ružovými písmenkami z kitu. Večer som si to všetko naukladala na horčicovožltú štvrťku aj s fotkou – úplne inou, omnoho menšou fotkou – a išla spať. Na druhý deň som išla okolo a zrazu sa mi zdalo, že to celé spolu vôbec neladí. Ešte aj manžel, môj dvorný poradca, mi to skritizoval. A tak som sa zhlboka nadýchla, rozlúčila sa s mojou milovanou horčicovou a vytiahla som vanilkovú, ktorá ladila omnoho lepšie. A potom sa to stalo. V šuflíku som objavila obálku s veľkými výtlačkami fotiek a to bol moment, kedy si stránka našla svoju fotku. Pridala som zopár chipboardových srdiečok na fotku a stránka bola na svete.
 
Aj vám sa občas stane, že to ide celé naopak? Že nakoniec nerobíte stránku k fotke, ale že máte hotovú stránku a tá fotka priskočí až nakoniec? Alebo to, že na konci tvorenia máte na stole úplne niečo iné ako na začiatku? Napíšte mi, nech viem, že v tom nie som sama:-)
 
 Katka

4 komentáře:

  1. super. hlavne ta druha stranka je mega. mega krasna fotka aj layout aj vsetko :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi pekné, Katka. Vianoce ešte tiež scrapnuté nemám, ďakujem za inšpiráciu ;) Páči sa mi ten natlačený text na pauzáku. Ja som to skúšala, ale moja tlačiareň pauzák krčí :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi pekne dakujem Mirka. Mne to nastastie funguje. Mozno sa skus pohrat s nastaveniami vyberu papiera😘

      Vymazat

Pin It button on image hover