pátek 7. května 2021

Jarní výlet s kitem / JANA B.

Kit Venku / květen 2021

TGI Friday! Znáte? Thanks God it's Friday! (A ta restaurace je taky dobrá!) Konečně pátek, můj oblíbený den v týdnu. A taky můj oblíbený kit VENKU. Jistě si říkáte, jak si někdo může tak rychle něco oblíbit, ale až ho spatříte na vlastní oči, zamilujete se! Co v eshopu nebo na blogu či sociálních sítích, na živo je to teprve podívaná! 


Já vás dneska s sebou vezmu na výlet. To bylo tehdy, kdy za hranice okresu ni krok a našinci nezbylo nic jiného, než se porozhlédnout v rámci své domoviny. Výletů pomálu, a tak jsem si řekla, že mu hned celou jednu stránku věnuju. Ať se mi to album 9x12 hezky zaplní, když už jej dělám jen příležitostně.


Škoda, že jsem si při tvoření nezapnula kameru. To byste viděly ultra rychle poskládanou stránku. Dala jsem rekord pod půl hodinu. V tom kitu všechno tak krásně k sobě ladí. A když les, tak došlo i na stromky, lišku a zajíce. Mluvím o výsecích. Lajf jsme pozorovali jen strakapoudy a kozy. Všechna ostatní zvěř před naší zvěří raději vyběhla mimo okres. 


Co bych vám tak k té stránce ještě řekla.. tak třeba pár tipů / postřehů

1. Fotky do kapsových stránek si předem nijak extra neplánuji. Vím, že kapsy 9x12 mají většinou formát vertikální 3x4 kartičky a horizontální 6x4 kartičky. Občas jednou velkou podařenou fotku velkou kapsu zaplním. Tady jsem ji vyvolanou měla, ale nakonec jsem sáhla po ležaté 3x4 fotce, abych k ní mohla dopsat text a aby stránka nebyla zas tolik přefotkovaná. 

2. Většinou se snažím, aby jednotlivé fotky byly různých rozměrů. Líbí se mi to pak víc, když je stránka rozmanitější.

3. Vždy nejdřív vybírám velké kartičky. V kitu jich je méně a tudíž k nim pak z pestré nabídky malých kartiček jakékoliv doladím. 

4. Abecedou neplýtvám. Používám ji většinou jen na ty nejdůležitější nápisy. Kdyby v kitu nebyl výsek "na výletě", obešla bych se i bez něj. Jako někam by se určitě vešly i nadpisy jako "kozy" "na koníčka" "hledej", ale já ty fotky tak nerada vším možným oblepuji  (navíc, jak to teď čtu, ty nápisy ...)

5. Většinou se držím barevnosti kitu, vyberu si dvě barvy a do těch to pak všechno ladím. Když mám vlevo dole růžovou kartičku, tak další použiju tak, aby spolu nesousedily. Aby se prostě prvek na stránce opakoval v jiné části. Mezi barevné kartičky je dobré vložit i bílou, ať to hezky rozrazí. 

6. Nadpis "na výletě" by bylo super podlepit pěnovou páskou, ale ať to album nekyne, budeme se držet při zemi. 


Příště se chystám tady na tuhle tří chlívečkovou krásku. A vy mi povězte, chcete kapsovou stránku s výletem na Malou Skálu, nebo vás vezmu za divočáky do Lán s Heidi sešitky? (Oni v Lánech mají i jezevce, ale tentokrát by to bylo za divočáky, fakt). Napište mi to do komentáře a já se s vámi příště těším s další inspirací. A užijte si krásný víkend!

14 komentářů:

  1. Jani krásne to máš. Už sa teším na ten kit 😍 a pre inšpiráciu na kapsove stránky chodím vždy k Tebe, ale čokoľvek od Teba je inšpiratívne (hlavne keď je toho čím viac ❤️)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. ty se bojíš, že ti budu řezat do kartiček, viď :D

      Vymazat
  3. Jani, opět veliká nádhera. Já bych se přimlouvala za sešitkovou stránku. Pls.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: a ještě bych se přimlouvala opět přidat na konec článku pár typů/postřehů. Díky. <3

      Vymazat
    2. ty postřehy byl takový nápad, ale jsem moc ráda, když to bude někomu k užitku, od toho ty články píšeme. Takže pokud mě zase něco napadne, píšu! A moc děkuji, Mili!

      Vymazat
  4. Janičko, máš to krásné... tvoje kapsovky prostě miluju ❤ Jsem klidně pro další... A nebo! Nebudeme prostě troškařit, jsem si jistá, že pro nás zvládneš nachystat obojí 😁😘❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. heeeej, challenge!!! objednej déšť (1.je sucho, 2. když prší, můžu i tvořit) a bude všechno :D děkuji moc, Baru!

      Vymazat
    2. 🤣😂🤣 Janičko, máš ho mít! Od středy má pršet snad týden v kuse 😁

      Vymazat
  5. Jani, jako vždycky, nádhera převeliká 🤗 A oceňuji i povídání navíc, hezky se to čte a ještě se i spoustu věcí přiučím ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty takový tvořící bard a něco naučit?! nevěřím! ale jsem opravdu moc ráda, když to přijde k užitku!!!! děkuji moc, Miri!

      Vymazat
  6. Tak tvůj bod 4. a ty nápisy 😃 upřímně mě to při pondelku rozesmálo 🙂 já jesre kit nevybalila... Ostuda. máš to krásné a přimlouvám se za sesitek Heidi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, děkuji moc, Leonko. Ale přísahám, že jsem u toho psaní nepila 😂😂 každopádně se těším, až to TY rozbalís, to bude krása!!! ❤️

      Vymazat

Pin It button on image hover