čtvrtek 13. května 2021

Lev lítá VENKU / layout a kapsová stránka / JANA S.

 Kit Venku / květen 2021

Samozřejmě, že mě jemné barvy a neokoukané vzory kitu Venku dostaly! Když se navíc hodí ke všem našim současným výletům! Prostě jsem nadšená, ale jinak moc nečekejte, že budu dnes jen chválit. Vlastně si budu v tomto článku stěžovat ...


Čím začít? Tak dobře, nejdřív to pozitivní. Začalo jaro, můžeme přes hranice okresu a můj muž má nový fotoaparát. Tudíž je dostatek fotek na scrapování a co je nejlepší, dokonale se hodí k tomuto krásnému kitu. Tak skvěle, že slepit stránku opravdu trvá jen chviličku (i když nejsem tak rychlá jako Jani B).

Výběr fotek mi netrval extra dlouho, překvapivě jsem byla hotová velmi rychle. Protože se jednalo o návštěvu ZOO, bylo jasné, že 1 stránka nebude stačit, a tak jsem si vybrala 3 na layout a ostatní šly do kapes.

Začala jsem layoutem. Hodil se mi sketch z minulé Scrap párty a ze stolu jsem ještě neodložila ani poslední kit Už kvetou, z něhož jsem zatím nevyužila kraftovou čtvrtku. A to by byla škoda! Nejen proto, že kraft je TOP, ale také proto, že s novými kartičkami báječně ladí.

Mými favority mezi kartičkami se staly ty s barevnými rostlinnými vzory, velmi jsem je chtěla použít. Jenže se vzory dost „praly“ s pruhy na sketchi. Rozhodla jsem se tedy pruhy pouze ušít – vytvořily strukturu podkladu, ale nijak neruší. Aby nebyla nuda a mohla jsem říct, že také dělám mixed media (ha-ha), pocákala jsem podklad ještě bílou akrylovou barvou. Fotky jsem vytiskla trochu větší, 3 se mi nakonec zdály moc, tak jsem si sketch přizpůsobila a použila jen 2. Z třetí fotografie nosorožce jsem vylisovala placku na Button Pressu.

Velký nápis Konečně výlet byl jasná volba. Pak už jsem jen lehce dozdobila krásnými černobílými větvičkami (ČB kombinace dodala stránce opravdu švih a mírnou eleganci, ale někdy určitě zkusím nějaké větvičky i lehce vybarvit) a textovými proužky.


Na kapsové stránce jsem zopakovala svůj oblíbený vzor jednou z kartiček – unesla i kousek journalingu. Také kartičky ze zbytku kraftové čtvrtky odkazují na související layout. Ostatní kartičky jsem jen doladila barevně; další vzory jsem si odložila na příště.

Titulní kartičce sluší kolečko s nápisem do kruhu – díky, Luci! – doplněné pár drobnostmi a nápisem z malé abecedy.

Na jedinou výplňovou kartičku jsem si vybrala pár výseků větviček a frázi „je nám nejlíp“. Chtělo to ještě to „venku“, jenže tak malý výsek, aby se vše na kartičku spolu pěkně vešlo, jsem nenašla. Byla jsem líná zapínat PC a tisknout. Vzpomněla jsem si ale, že na arších s výseky je vždy název kolekce, ke které patří a bingo!, jen jsem ho vystřihla a přilepila na kartičku.

Manželovi se fotky zvířat (tedy, nejen jich, samozřejmě) zdařily tak dobře, že se mi nechtělo rušit je žádným dozdobováním. Jen majestátný lev dostal malý nápisek, a možná to mu vadilo natolik, že se mi později pomstil ...

A jsem u toho! Nesnáším focení stránek! Nemám totiž v bytě prostor, kde by bylo dobré světlo. Takže fotím na balkóně (3. patro). Kromě toho, že se mi muž směje, že dělám divadlo pro sousedy (stojím u toho na židli s fotoaparátem zvednutým do výšky, aby se mi tam celá stránka vešla), jsem silně závislá na počasí. Vadí vlastně všechno normální počasí – tma, déšť, silné sluneční světlo, teplé světlo, studené světlo ... a VÍTR! Asi už tušíte, kam tím vším mířím.

Tyhle 2 stránky jsem se pokoušela fotit celkem 4x. U prvních dvou pokusů se kartička se lvem ve větru zvedla a z balkónu mi ulítla ... jednou dokonce do cizího uzamčeného dvora, a tak jsem musela děti vyslat na dobrodružnou akci, aby lva vyzvedly. Potřetí jsem to zkusila v práci, kde máme bílý stůl (aspoň jsem si to myslela) a dost velká okna. Tentokrát jsem svými pozicemi u focení pobavila naší sestřičku. Jenže vyvážením bílé při úpravě fotek jsem dostala tak nepřirozené barvy (zlobil hlavně ten kraft!), že to vůbec nešlo použít. No a tak přesto, že jsem měla obě stránky hotové už 3. května, do posledního dne nebylo jisté, zda termín publikace stihnu. Osud mě ale miloval: včera dopoledne byl příhodný jemný mráček; vítr neměl dost sil, aby lva unesl (i když zas trochu létalo vellum při focení layoutu) a já měla volno ... nemusela jsem tudíž volat SOS, nemám to! a můžu vám teď obě stránky tady ukázat.

Díky, že jste to mé stěžování nějak ustály. Příště snad bude opět jen vysmátá ;) Přeji vám krásné dny a ideální počasí na vše, co máte rádi!

Jana

P.S. Jo, lev ještě neví, že bude rozříznut vejpůl, protože mi chybí obaly s rozložením pro kartičky 10x15! Ale radši pssst, aby neuletěl navěky!

12 komentářů:

  1. Janulka, nádhera to je, radosť pozerať na tie tvoje stránky 🤗 Lietajúci lev ma pobavil. S fotením máme asi každá problém, tiež s tým bojujem každý jeden raz a kraft! Ten už používať nebudem, nedá sa fotiť 😁😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ❤️❤️❤️ Kraft je peklo! Ďakujem, Miri 😘

      Vymazat
  2. Janičko, to tvoje tvořeníčko je moc krásné, inspirativní a já stále obdivuji to psaní na kartičky. Jelikož jsme holky šikovné, my si vždy prostě poradíme. 👏😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Irenko! ❤️❤️❤️ To víš, doktorské písmo není na jornaling to pravé ořechové 😉

      Vymazat
  3. létající fotky- už jsem to také několikrát zažila, naštěstí máme dům se zahradou, tak je nemusím lovit u sousedů :) díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Peti! ❤️❤️❤️ (Trochu) jsem ráda, že v tom honění létajících kartiček nejsem sama 😉

      Vymazat
  4. Krásné jsou! a jen se do toho krále džungle zařízni. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Jani B za něj orodovala!!! Tak teď nevím... ale potřebuji to uklidit do alba, tak asi bude operace. Děkuji, zlato ❤️❤️❤️

      Vymazat
  5. Jani, při čtení článku jsem se nasmála. Úplně jsem viděla, jak nevěřícně koukáš, jak se lev snáší k zemi. :-)) Výsledek je jako vždy luxusní, nádhera!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ❤️ Jsem ráda, že jsi se tasmala6, proto jsem to psala... teď zas čekám, kdy přijde den D a budu fotit novou stránku aniz6bx mi zmikla nebo uletěla 😂😂🙈🙈🙈

      Vymazat

Pin It button on image hover