neděle 9. května 2021

Vzácná návštěva a staré dobré kity / ALENA

 

Tak vás pěkně zdravím, scrap komunito. Nedá si úplně říct jsem zpět, ale jsem zpět tak na půl. Úplně se necítím být v plné polní a psát články s aktuálním kitem. Ale říkala jsem si (než porodím), že vám sepíšu pár článků dopředu, protože bůh ví, jakej fičák to bude s miminem. Pořád věřím v to nejhodnější miminko na planetě, ale to by asi nebylo naše :D. 


Mnozí z vás již zaregistrovali, že jsem se pro letošek rozhodla upustit od klasického Project life a i Happy planneru. Není to nic osobního, jen mě stresovalo, že mám fotky většinou jen z víkendu a pak právě v případě Happy planneru je půlka týdne prázdná nebo nesedí fotky s datumem chlívku. Pro někoho malichernost, ale pro mé malé hnidopišství zásadní věc. Prostě jsem si už řekla ne. Navíc HP z 2020 nemám dodělané. Jenže čeká mě ta nejhorší část roku a já teď nemám náladu to lepit. Naopak lepit letošek mi celkem jde.

Pro co jsem se tedy rozhodla? Asi mě tak trochu navnadila Jana B. s jejím loňským sešitem a jak už je z fotek možná patrné, jedná se o sešity od Heidi Swapp Storyline chapters. Používám zatím jen ty scrapbookové. Jsou s čistými hladkými listy, ale je na nich jemný vzor strukturované čtvrtky, což dělá moc pěkný efekt.

První stránka, kterou vám ukážu, je ještě zimní. Když si člověk koupí bundu a čelenku, která ladí s kitem, je to pak o dost snazší. Letošní zimní My life kit se Lucce povedl. Ne že by se jí něco nepovedlo, ale zase to bylo takové osvěžení díky volbě netradiční nezimní hořčičné barvy. Kromě kitu jsem si k ruce vzala na pomoc pár staršícharšíků samolepek, které měly zlatou folii. První byly vločky a kruhy s kostkovaným vzorem, ty už jsem bohužel na e-shopu nenašla, ale šipky k objednání stále jsou.

Druhou stránku mám taky lednovou, i když se to tak vůbec nezdá. Začaly se prodávat jarní misky a já neodolala a jednu si pořídila. Takový malý krůček, že jaro je už skoro za dveřmi (haha, to jsme nevěděli, co nás čeká v dubnu). Na tuto stránku jsem využila loňský dubnový My life kit od Silvie. Ta smršť kytiček se hodila. Měla jsem jich pořád pěknou zásobu, takže jsem nešetřila a udělala si „louku“ nad fotkou.


Poskládat nápis už bylo pro mě trošku složitější, protože mi v abecedě došla nějaká písmenka, ale nakonec se přece jen podařilo a našla jsem i malinký výsek „jaro“. Pod fotkou jsem se trošku odvážila a udělala fixou na vodní bázi pár skvrn. Bála jsem se, jak to papír dá, ale když se nenamočí moc, jde to a ani se barva nepropila na předchozí layout. Fixy můžete použít třeba Ecoline, jsou v různých tónech a práce je s nimi jednouchá. Stačí nanést barvu na kus plastu (acetátová folie, pevnější plastový pytlík), zředit vodou a obtisknout na papír. Nebo vodním štětcem přenést na papír.

To je pro dnešek vše. Doufám, že se vám inspirace líbila a třeba navnadila na zase něco jiného, než doposud děláte. Těch možností je totiž v dnešní době tolik a pro něco se rozhodnout bývá oříšek. Vím, o čem mluvím. Mějte se krásně a třeba brzy napočtenou.

2 komentáře:

  1. Tak tě tady vítáme zpět, i když jen nepravidelně! Skvělé stránky, opravdu by byla škoda nepodělit se o ně! 💛💛💛

    OdpovědětVymazat
  2. Super stránky, super formát. Teším se na příští 🤗

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover