pondělí 17. října 2022

Když nemůžeš přestat ... / MIRKA

 


Ahoj holky. Jak jsem minule psala, že jsem absolutně nadšená ze zářijového kitu Čas na čaj, tak jsem samozřejmě nemohla skončit u jedné stránky, ale udělala jsem si další dvě, které bych vám dnes ráda ukázala.


První stránka je do alba 12 x 12 a užila jsem si u ní spoustu místa, které tento formát nabízí. Na podklad jsem si zvolila čtvrtku s jemňoučkým vzorem a v půlce ji vytrhla pruh papíru. Místo jsem podložila pruhovanou čtvrtkou a základ byl hotový.

Fotky jsem vybrala 4 na výšku a nakolážovala si je na formát 10x15 cm. Nalepila jsem je do řady uprostřed stránky, no a zbytek stránky byl už jen hraní si s umístěním výseků a puffíků

Můrám jsem přidala další křidélka z vellumu. Je to rychlé a jednoduché. Stačí přiložit vellum na obrázek, obkreslit si tvar, který chci vystřihnout a je to. Vellumová křidélka jsem přizdobila ještě bílou gelovkou a přišila k barevnému výseku můry. Hotovo :)


Druhá stránka je tvořena podle sketche od Janči S. z poslední scrappárty. Ze sketche od vás vznikaly totiž tak krásné stránky, že jsem si nemohla pomoct a hned se pustila taky do lepení, abych to opět nezazdila.

Takhle vypadal sketch:

A takhle dopadla má stránka:

Sketch jsem si nakonec zrcadlově otočila kvůli čajníku ve spodní části stránky. Nechtěla jsem totiž, aby čajník ,,koukal” ze stránky ven. Fotky jsem měla připravené už hodně dlouho a konečně se dočkaly nalepení. Po delší době jsem dělala menší stránku ve formátu 8,5x11 a měla jsem pocit, že se na ni fakt nevejdu, jak je malá :) Ale samozřejmě je to o zvyku, vždyť mám v tomto formátu celé album 2019 a vyhovovalo mi to celý ten rok. Ale musela jsem kvůli tomu malinko sketch upravit. Čtverec nakonec tvoří fotky. I když, úplně čtverec to není, spodní řada fotek je schválně posunutá, ale tak dejme tomu, že je to čtverec :)

Spodní křovíčko jsem oproti sketchi neměnila, jen trochu posunula. A mám strašnou radost, že jsem mohla použít i puffyabecedu, ta je totiž ták nádherná.



Po okrajích stránky jsem přidala utržené kousky washi pásky.

A další stránka šla do alba.

Přeji vám krásný podzim, užívejte těch barev!

Mirka

2 komentáře:

  1. Obě stránky jsou nádherné. V jemných tónech a každá stránka je pěkně sladěna. Při pohledu na inspiraci od vás, se mi chce vytvořit si stránku do alba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuju 🤗 takové pocity náhlé chuti na tvoření velmi dobře znám a mívám taky😉 Tak šup do tvoření, než to vyprchá ❤️🤗

      Vymazat

Pin It button on image hover