úterý 21. srpna 2018

Miminkovská knížka od ALENY

Ne, nejsem v očekávání, ale přesto ti dnes ukážu jedno babyboy album. Je to taková obdoba knížky „Naše děťátko“ “Moje první knížka“, jen je celá ručně lepená a psaná. Ani nevím, kde se tenhle plán zrodil, ale nejspíš když holky naskladnily miminkovské kolekce od Pebbles. Koupila jsem tenkrát všechno, v klučičí variantě i holčičí. Dost kousků je ještě dostupných, tak na ně mrkni.
 
Jak už nadpis napovídá, dnes ti ukážu klučičí knížku. Na tu holčičí jsem totiž ještě ani nesáhla, a že už je kolekce skladem pěkně dlouho. Rozměry alba jsou 24x22cm desky a vnitřní listy 23x21cm. Desky jsou ze 4mm lepenky a kleště Crop a Dile II si i s touto tloušťkou poradily. Lepenku jsem potáhla z venku šedivým papírem a uvnitř už je vše bílé.




 
Vnitřní listy jsem zdobila vším, co bylo po ruce a jak se mi zrovna hodilo. Výseky, puffy samolepky, Thickers Stickers, kartonové samolepky. Papíry jsem lepila, aby se střídaly a samy o sobě zpevnily bílou čtvrtku a zároveň, aby byl dostatečný prostor pro psaní nebo fotku. Některé ozdoby nejsou nalepené po celé šířce, ale tak, aby se fotka dala případně zasunout. Počítala jsem s rozměrem fotky maximálně 10x15. 
 



Všechny texty uvnitř alba jsou psané růčo fůčo a řádky pro doplnění informací jsem schválně dělala jen od oka. Na texty jsem používala fixy Tombow a šedivá linka jako stín je díky fixu PEN 68 od Strabilo. 
 



Jako vazbu jsem po dlouhém přemýšlení zvolila čtyři knihařské kroužky v průměru 3,8 cm. Sice jsem se zprvu bála, zda budou dost pevné, ale obavy se nenaplnily. Dírky v albu jsem kvůli pevnosti a estetické stránce zpevnila šedivými průchodkami
 



10 komentářů:

  1. Alenko tak ten se Ti povedl, to je nádhera, přenádhera, čistá krásná práce. Hned bych si pořídila další miminko, když to vidím .... nebo, že bych se vrátila v čase a udělala si album miminkovské dětí? Budu nad tím fakt hodně přemýšlet. Paráda ....

    OdpovědětVymazat
  2. Aloušku, to je tak krásné!

    OdpovědětVymazat
  3. Sedla jsem si na zadek a spadla mi brada, protože tohle, to je prostě PERFEKTNÍ! Máme doma knížku, ale není v ní ani čárka, nějak mi nepřirostla k srdci (je mi líto ji poslat dál, protože to byl dárek). Ale do něčeho takového bych psala s radostí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ali to je naadhera prenaadhera, jestli někdy bude to třetí tak chci mimi album od TEBE!! Shodou okolnosti jsem tuto kolekci taky použila k dozdobeni pl stránek , je úžasná

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné albíčko! To tvé ruční psaní je skvělé 😍

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné, opravdu se povedlo! Jen pozor na chybu - "má zranění a nemoci" - chybí Vám u zranění R :) Eva

    OdpovědětVymazat
  7. To je fakt pecka! A to písmo, wau, to nemá chybu, doufám, že mě to na kurzu naučíte :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné zpracování. Pořád jsem nezačala dělat album pro vnuka s tohle je skvělá inspirace. Děkuji a moc obdivuji. Ruční psaní je krásné .

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover