pondělí 13. srpna 2018

FREESTYLE - Traveler's Notebook z Chorvatska od IVY

Krásný den přeji, jak už jsem psala v sobotu, jedu si na dovolenkové vlně a dneska pro tebe mám ukázku mého cestovního deníčku z Chorvatska. Tyhle sešitky se mi moc líbí a jeden jsem už měla možnost slepit, dělala jsme ho do design team call a byl to takový průřez našími významnými rodinnými milníky :-)

Na dovču jsme jeli koncem června a já si mermomocí chtěla TN vyzkoušet a navíc jsme chtěa scrapovat přímo na dovolené. Člověk si vytiskne fotky a napíše si zážitky z celého dne večer do sešitku. Ta představa mě nadchla. Mělo to jeden zádrhel, nevěděla jsem, jak to udělat s fotkama. Sice mám Canon selphy, ale noťas jsme si tahat nechtěla. Naštěstí se tady na blogu objevil článek o instaxu a cestovních tiskárnách a já si vybrala HP sprocket a objednala si k tomu velké balení náhradních papírů, takže jsem měla 10 papírků, které byly součástí balení a dalších 50 k tomu (naivně jsme si myslela, že to bude stačit :-) ). No naštěstí mi fotky došly až při posledním dnu, tak to jsem dodělávala až doma. 

Samotný sešit jsem si vytvořila sama. Nařezala jsme si čistě bílé papíry vyšší gramáže (160) na rozměr 21x22 a přeložila napůl, aby výsledný rozměr byl 21x11. Jako titulní stránku jsem použila papír z červnového Page kitu. A všechno to sešila k sobě bavlnkou. Pak už jen dozdobila titulní stránku. Kromě kitu jsme ještě použila materiál z workshopu s Florou, který jsem ukořistila, i když jsme na samotný workshop nejela.
Ještě před odjezdem jsem si nadepsala na každou dvojstránku jednotlivé dny, střídala jsme razítka ze sady kvarteto a nebo ruční psaní. Pak už jen dopobalila potřebné nezbytnosti na tvoření: tiskárnu, TN, psací potřeby, lepidlo, pár razítek a černoupodušku, červnový kit bez papírů, černou samolepící abecedu, pár ozdob z cestovatelské sady a nějaké washi pásky, Všechno se to vešlo do menší plastové krabičky. No ale když to viděl chlap, tak obrátil oči v sloup, že jsme vážně střelená, když to tahám i na dovolenou :-D (ale pak si to velice rád prohlížel a obdivoval tiskárničku, že mám hned fotky do deníčku vytisknutý.)


Přímo na dovlené jsem se snažila pravidelně po večerech vytisknout fotky a napsat journaling a když zbyl čas, tak i ozdobit. Ale tenhle deníček je spíše o fotkách a psaní zážitků, takže zdobení není příliš mnoho a nevymýšlela jsem ani žádné vychytávky. Dařilo se mi být celkem aktuální, takže domů jsme si vezla téměř kompletní deník z dovolené, chyběly jen poslední dva dny, protože jsme přejížděli ještě na Neusedler see a spali v autě, takže nebyl prostor na noční lepení a hlavně mi stejně chyběly papírky do tiskárny.



Kromě fotek jsem natočila i video, takže se můžete pokochat.



Já jsme si tvoření moc užila a škoda, že nejezdíme na dovolené častěji. Taky sis letos vytvořila TN z dovolené? Pokud ano, tak se určitě pochlub v naší FB skupině, moc ráda načerpám další inspiraci.

Tvoření zdar

4 komentáře:

  1. Úžasné! A obdivuju, že jsi opravdu zvládla scrapovat na místě...jak se znám, udělala bych dva dny a pak by TN letěl do kufru 😁

    OdpovědětVymazat
  2. Já nedělám TN, které jsou pro mě spíš novinkou, ale dělám si své vlastní cestovní deníky. Ale po zkušenostech už fakt jen na dovolených, ke kterým mám nějak extra srdcový vztah. Už ne na všech, jako to bývalo kdysi... Protože vždycky lepím až když se jde spát, takže na úkor vlastního spánku, ve finále spím o 2 hodiny méně, než bych mohla a ten čas mi pochopitelně k načerpání energie chybí. Radši to vždycky rychle napíšu elektronicky, to můžu i během dne a večer jdu normálně spát. Je to takové osvobozující. Takže třeba letos mám deník ze Švýcarska, kde bylo času dost, ale ne z Japonska, kde jsem chtěla využít každou chviličku, ani z Itálie. Loni podobně - mám ho zase ze Švýcarska, ale ne z Japonska ani z Islandu. A do budoucna už papírové deníky, s jednou jedinou výjimkou, neplánuji vůbec.
    To ovšem nic nemění na tom, že mě i nadále moc baví obhlížet různé cestovní deníky ostatních. Tenhle TN se mi moc líbí, jak je jednoduchý a přitom takový čistý a úhledný. Paráda.

    OdpovědětVymazat
  3. Teda parádní deník, a ten journaling je neuvěřitelný, s tím jsis teda vyhrála, vypadá to perfektně, já dala vždy pár vět, a měla jsem dost ... a musím říci, že se mi Instax líbí víc a víc, protože já všude tahám C Selphinu a tím pádemm noťas, takže pořízení Instaxu je prostě nutnost, neb mě příjde, že je to na cestách daleko praktičtější .... a musela jsem se smát, jak reagoval Tvůj manžel, že to táhneš i na dovču, koukám že Ti naši chlapi reagují všude stejně ....

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jsi Ivo kouzelnice. Ty fotky jsou tak nádherné, že jsem si hned tiskárničku objednala přes Alzu. Čeká mne dovča v Chorvatsku, tak si ještě další TN vyrobím na místě. V Rakousku jsem si to vyzkoušela a bylo to prima.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover