čtvrtek 13. prosince 2018

Vánoční CARD KIT - JANA S.

Vánoční Card kit jsem musela mít. Především visačky! Protože #uzitnyscrap, samozřejmě. Letos už ale nechystám dárečky jen do školky, ale i do školy … takže jsem si kromě Card kitu pořídila dalších 7 archů visaček a spouuuustu 30x30 papírů z kolekce Merry Days. Nejdřív jsem si to špatně spočítala, takže jsem ještě dvakrát dokupovala, načež mi Anička napsala „když ty pořád kupuješ to samé“ … ;) Abych jen nežvanila, jasně, že vám nadílku ukážu. Krabičky jsou vyrobené pomocí vyřezávací šablony, pořídila jsem si jí před časem a teď se hodila, protože jsem (trvale) v časové tísni.
 
Pokud nechcete kroutit klikou, nebo BS nemáte, můžete použít třeba domečkové krabičky, které jsem vyráběla vloni – stačí vám na ně nůžky, a jde to docela rychle. Visačky není potřeba víc zdobit, pouze jsem razítky z Card kitu a z prosincového PAGE kitu natiskla text a sem-tam někde přilípla malý výřez, které jsou na stejném archu. Sami o sobě jsou už skvělou ozdobou, ale pro radost prcků jsem je ještě doplnila rolničkami přivázanými provázkem, který na Vánoce nemůže chybět. ;) 
 


Zajímá-li vás, co je vevnitř, tak směs sušeného ovoce (brusinky, hrozinky, švestky) a pro barevnost „čokoládové kameny“. 
 
Takto vypadaly dárečky, když jsem s nimi skončila. ;) 
 
Radost, ne? Luci, díky!
 
Z papírů mi zbylo dost odstřižků, tak jsem si řekla, že budu pár kousky fušovat do řemesla Vali s Adélkou. Holky mi jistě odpustí a vy buďte shovívavé – nejsem přáníčkový expert jako naše dvě královny Cardmakingu. Vytáhla jsem šablonu věnečku, a když jsem ji držela v ruce, vzpomněla jsem si na jedno video Jennifer McQuire Ink, které jsem viděla vloni, s technikou reverse die impressions. Do češtiny bych to velmi volně přeložila jako embosování a razítkování pomocí vyřezávacích šablon. Základem techniky je použití vyřezávací šablony jako razítka – barva se nanáší na její rovnou stranu, kterou se pak pokládá na papír, jež chceme obarvit. Projetím Big Shotem šablona papír nejenom barví, ale i embosuje. Jennifer používala šablony, které jsou celoplošné, ale já jsem si říkala, že to zkusím i na věneček. Vlastně jsem se až po roce dostala k tomu, abych tuto techniku vyzkoušela. Ještě je co zlepšovat a zkoušet, ale s výsledkem jsem docela spokojená.Použila jsem multifunkční desku bez platformy č. 2, tj. trochu nižší. Platformu jsem nahradila silikonovou vložkou, podloženou ještě několika kancelářskými papíry – chce to trochu experimentovat a vychytat, ale netrvá to příliš dlouho, nebojte. 
 
Pak se do sendviče přiloží akrylová řezací deska a potom šablona řeznou stranou dolů. Já pod ní podložila ještě složený kancelářský papír, aby zbytečně neřezala do desky. 
 
Šablonu jsem nabarvila křídovým inkoustem a na ní opatrně přiložila akvarelový papír, který jsem chtěla barvit. Potom už jen druhá akrylová deska a projede se strojkem. Použít lze i jiné inkousty (třeba distressy, určitě i Oxides), anebo kombinovat dvě a více barev. Těším se, že když už jsem se k experimentování s touto technikou po roce odhodlala, vyzkouším další její varianty. Ale zpět k postupu: otisk šablony je na světě. 
 
Ano, máte pravdu, je trochu humpolácký, ale když pak (obvyklým způsobem) vyříznete jemný výřez v kontrastní barvě, a přiložíte, je efekt docela zajímavý …Pak už jsem jen ozdobila výseky z kitu, nebo z těchto vyřezávacích šablon
 
Některá přání jsou dotvořená ještě enamelkami a kamínky … 
 
… a další zase vystřiženou labutí z tohoto papíru od Crate Paper
 
Samozřejmě lze kombinovat i výsek věnečku s vnitřní částí jeho negativu z jiného papíru … hvězdičky uprostřed věnečku se mi docela líbily … 
 
Že není labuť nebo brusle typickou ozdobou vánočního přání? Hm, tak letos jsem ulítla. Ale snad se budou líbit i tak. ;)
 
Mimochodem, nevydržela jsem a z Ježíškovy skrýše jsem předčasně vytáhla jeden ze svých tvořivých dárečků – pomůcku nazvedání a lepení drobných elementů – a je to opravu paráda! Jsem ráda, že jsem ji na seznam napsala. ;)
 
Těšíte se, že už končím? Ještě trpělivost, už jen kousek. Mezitím, co jsem vyráběla nadílku, mi v mailu přistály fotky z báječného focení u naší Lucky. V sobotu jsme si k ní udělali výlet. No a Luci fotí stejně dokonale, jako vymýšlí naše papírové radosti. Takže jsem neodolala a vytvořila jednu minimalistickou stránku … 
 
ozdůbky z Card kitu jsou tak něžné! 
 
Teď už mi pouze zbývá popřát vám krásný zbytek adventu a klidné a spokojené svátky! Mějte se hezky a ať vám občas vyjde chvilka i na lepení! Jana

14 komentářů:

  1. Dokonalost Jani 😘😘😘❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to děláš,že na co sáhneš,je v tvém provedení prostě dokonalé.Hezké svátky i Tobě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tak to určitě není! Ale moc děkuji, i za přání! :)

      Vymazat
  3. Jani to je zase taková krása!! V tvoření dárečků do školy jedu prostě absolutně na Tvé vlně!:) Letos jsem dělala Mikulášské balíčky a čerpala z Tvých minulých příspěvků...visačky, zdobení, rolničky...učitelky byly nadšené a děti to tentokrát ani nevyhodily :) Jo a čokoládové kameny jsem chtěla namíchat do balíčků na narozeniny.....chutnala jsi to?:)))
    Přáníčka skvělá - líbí se mi labuť i brusle:) a stránka je zhmotněná něžnost:))
    Krásný Advent!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuji, Ani! Přečíst si, že se někdo inspiruje tím, co slepím je vždy báječný poct! ;) I když jde "jen" o užitný scrap. Já ho ale miluji! ;) Je takový "opravdový, nebo jak to říct. ;) Čokoládové kameny jsou mňam - prostě čokoláda ;) (po přesném složení radši nepátrám, úplně fairtrade a bio to asi nebude, ale určo lepší než "vánoční" kindervajčíka s palmovým olejem ... ale to už jsem se nechala unést!) ;)

      Vymazat
  4. Jani to je krása, chtěla bych být s tvými dětmi ve třídě :-D přání určitě udělají obrovskou radost :-) a ta stránka! Miluju minimalismus a ve tvém podání ještě víc, dokonalost :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, Peti, dokonalost? Nevím, ale asi jsem to zas potřebovala udělat takto. ;) A balíčky potěšily, to si piš, hlavně, že v nich bylo sladké! ;)

      Vymazat
  5. Zrovna dneska Emma předává ve školce dárečky k narozeninám, sáčky s dobrůtkou a tetovačkou jsem dozdobila super razítky zimních zvířátek. Doufám, že děti budou mít takovou radost z dárečku, jakou jsem měla já i Emma při tvoření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, a to je právě ono, viď? Ty máš radost, Emička má radost a i děti budou mít radost! Tetovačka je skvělý nápad, u nás nějaké naježí Ježíšek. )

      Vymazat
  6. Jani, takové dárečky úžasné! Děti musely být nadšené!

    OdpovědětVymazat
  7. Jani! To je neuvěřitelná nálož. Jsi kouzelnice..díky za pořádnou dávku inspirace...píšu si na příští rok 😉🎄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji a těším se na tvé vytvory letos i za rok 😉😘

      Vymazat

Pin It button on image hover