úterý 4. prosince 2018

HOST NA BLOGU / December Daily od LEONY

Leona Frajtová

Na začátku letošního roku jsem dostala možnost být hostem na blogu PA, což je nabídka, která se neodmítá. Vzhledem k tomu, že můj článek se měl objevit někdy v prosinci, byla to skvělá příležitost vytvořit si adventní album, moje první. Totiž, aby album v mém podání mělo šanci na dokončení, musí být předpřipraveno tak, abych o adventu jen dodala fotky, popisek a lepila ozdoby. I když mám zimu ráda, tak v lednu už se obvykle těším na jaro a v únoru plánuju letní dovolenou. Takže nějaká dodělávka adventního alba po novém roce u mě nehrozí.

Na album jsem použila kolekci Winterberry od My Mind´s Eye. Zakoupila jsem několik čtvrtek, sadu 6x6 papírů a papírové výseky. Mám přichystanou i kolekci Vánoce, jenže zlaté výseky se mi do alba nakonec moc nehodí, tak jsem zatím použila jen pár epoxy ozdob a vellumové kartičky. Takto to vypadalo na začátku, vyskládala jsem si na stůl všechno, co by se dalo použít …



Rozhodla jsem se pro album na dva knihařské kroužky a 6x4 formát jsem zvolila, aby se daly bez problému použít PL kartičky. Nakonec jsem nejvíc pracovala právě s kolekcí Winterberry, ke které jsem kombinovala zelené, červené a krémové jednobarevné papíry a vellum.

Na začátek alba jsem vybrala vellumovou kartičku, na kterou jsem umístila nápis „prosinec“ z abecedy od American crafts a pár vloček z loňského prosincového ML kitu. Původně jsem si totiž myslela, že album dotáhnu až do Silvestra, ale zatím to mám připraveno do Štědrého dne. 


Do podoby celého alba zasáhl jeden předčasný vánoční dárek. Novým členem naší domácnosti se stal Big Shot. Nikdy předtím jsem s vyřezávacím strojkem nepracovala, takže si asi dokážete představit moje počáteční nadšení. Dále jsem tedy vložila papír z kolekce Winterberry a hned první vyřezané vločky jsem umístila právě na tento papír.


Na další stránku jsem pod dvířka napsala pár úvodních slov a na další stránce je jediné foto, které je v době psaní tohoto článku nalepené v albu.


Jedna z prvních věcí, kterou jsem na big shotu zkusila, byla embosovat vellum. Vůbec jsem nevěděla, co to udělá. A výsledek mě velmi mile překvapil. V albu je embosovaný vellum ve formě čtyř kartiček, které oddělují adventní neděle od ostatních dnů.

Čísla prosincových dnů jsem měla připravené tyto dřevěné kulaté, a do alba jsem je zařadila jednoduše. Vyřezala jsem si kolečka, různě barevná i vellumová, a číslice (krom adventních nedělí a Mikuláše) jsem na ně nalepila.

 
V albu to pak vypadá takto…


Mikuláše jsem nadepsala na vellumovou kartičku z kolekce Vánoce stejnou abecedou, kterou jsem použila na začátku alba.


A vellumovou kartičku jsem taky použila na Štědrý den …


Chtěla jsem si do alba vložit i pár koled. Vytiskla jsem si na vellum (ano, je to asi můj nejoblíbenější tvořící materiál) noty čtyř koled. Ty jsem vložila do dvou obálek a nakonec jsem se tyto obálky rozhodla použít jako dva prosincové dny – vložím si do nich fotku a nějaký ten popisek. Na otvírání obálek jsem použila chipboardové vločky.
 

Zbytek stránek je pak kombinace barevných papírů z Winterberry 6x6 kolekce a jednobarevných červených, zelených a krémových čtvrtek. Některé jsem ještě z části embosovala. 
 

Na knihařské kroužky jsem si vyrobila takovou malou ozdůbku – na červený provázek (byl v zářijovém extra kitu) jsem pověsila střapec a vločky koupené v galanterii. Celé album jsem převázala stuhou, která je připevněná jen k první stránce alba. Drží ji kancelářská sponka, na kterou jsem přitavila malý dřevěný stromeček. Album začíná a končí acetátovou čtvrtkou s bílými puntíky, to aby byl zejména vellum na začátku nějak chráněný.


Pokud máte zájem o exkurzi prázdným adventním albem (hihi), které se mi ale už teď určitě plní fotkami, tak zde připojuji krátké video.


Holkám moc děkuji za možnost objevit se u nich na blogu a vám všem bych chtěla popřát pohodový advent a krásné Vánoce.

15 komentářů:

  1. Krásně připravené album👍😉 Mám podobný formát a moc se mi líbí použití embosovat vellum. Děkuji za inspiraci, jak si ten svůj"Prosincovníček" vyzdobit. Užívej si krásný předvánoční čas v pohodě a klidu🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite se pak pochlub svym vytvorem:) a dekuji Irenko, i tobe krasny advent:)

      Vymazat
  2. K samostatnému albu December Daily jsem ještě nedospěla, tak jen z dálky obdivuji. Vellum je také můj oblíbený materiál ❤ a líbí se mi moc detail částečně embosované kartičky 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také letos dělám první:) a vellum je nejlepší☺

      Vymazat
  3. Pěkné albíčko a video super .... je stejně paráda se kochat u druhých ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U videa jsem se vcelku zapotila😀 tak jsem ráda že se líbí😊díky

      Vymazat
  4. Leono, album máš fantasticky připravené, krásně a s citem nazdobené. 😍 Kochám se zatim jen pres mobil, ale moc se testě, až si to v klidu prohlédnout na PC i s videem. À propos, vellum je top materiál a BS nejzakladnejzá scrap pomůcka. 😉 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani moc děkuji, jsi zlatá :) a s big shotem je teď to tvoření mnoohem zajímavější

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne DD 👍 a dobrý nápad si to predpripraviť, ja som to potom dorabala ešte vo februári 😭 a to video je super , tam to pekne všetko vidieť takže veľká vďaka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji:) a pokud album dodelate (kdykoliv☺ tak jste dobra, ja uz bych se k tomu nedostala (tedy specialne k adventnimu, u ostatnich alb stale doufam v dokonceni😉

      Vymazat

Pin It button on image hover