úterý 11. prosince 2018

MY LIFE KIT projekty - December Daily od IVY

Krásný advent přeji. Včera mi Janička pěkně nahrála s December Daily a ukázala nám pořádnou dávku inspirace k fotografování. No co ti budu povídat, nad jejími krásnými fotkami pokaždé slintám :-) A já bych ti dneska chtěla ukázat prvních pár stránek mého alba. Hned jak vyšel aktuální My life kit, tak jsem věděla, že tuhle roztomilost (respektive tu zimní část) si chci šetřit právě na tohle album. No a pak ještě holky přišly s vánočním Card kitem! Tolik nádhery! A úplně nejlepší je, že to má všechno na svědomí Lucka, takže se to krásně doplňuje a kombinuje. 
 
Letos lepím třetí album, první bylo čtvercové, minulý rok 6x8 na výšku a letos jsme se rozhodla pro A5 velikost na délku. Nejdřív jsem si pohrávala s myšlenkou, že si udělám opět TN, ale s mým stylem zdobení bych ho asi nezavřela. Minulý rok jsme na pinterestu narazila na prošívané desky, které hodně frčí u ruských scrapařek a moc se mi to líbilo, jen jsme vůbec netušila, jak se to dělá. No a musím poděkovat Petě Vickové, protože natočila užasný návod, jak na to. Moc děkuji! (Snad si to přečteš :-) ) Ale taky musím poděkovat mýmu chlapovi, protože ten usedl za šicí stroj a prošíval….já z toho mám ještě trochu respekt a mám hrůzu z toho, že bych si to tím šitím vždycky pokazila.


Vybrala jsem si hvězdičkovou látku, jednu vellumovou kartičku, z bílé čtvrtky jsme si vyřezala nápis “prosinec 2018” a těm medvídkům zamuchlaným v šále jsem nemohla odolat. A aby té zlaté nebylo málo, tak jsem si výřezy ještě postříkala zlatým sprayem.

Na úvodní stránku jsme použila jenom výseky vloček, které jsme jen tak hala bala nalepila na papír a aby to nebyla úplná nuda, jednu jsem si vyřízla ze zlatého třpytivého papíru. Pořád se mi to ale zdálo málo, tak jsem ještě přidala pár flitrů :-)


Na druhou stránku jsem nalepila kartičku s označením celého měsíce, pod ní je velká kartička s vločkou a kolem dokola výseky z kitu. Ty kulaté visačky se zvířátky jsou nejroztomilejší.


Další stránkou už začínají jednotlivé dny. Ve vánočním Card kitu byly i papíry od Crate paper z kolekce Merry days, které jsem používala na jednotlivé stránky a tuhle jsme si udělala rovnou odklápěcí. Mně se totiž stává, že ze začátku se mě drží prvotní nadšení a fotím, ale postupem času to nadšení opadává, fotím míň, až se někdy stane, že některý den žádnou fotku nemám. K tomuto kitu jsme si ještě doobjednávala jeden papír, který se dá nařezat na tyto čtverečky s označením jednotlivých dnů. Bohužel až poté holky přišly s adventními kartičkami ….no asi si je taky budu muset objednat :-)



Na druhé straně jsme použila odklápěcí část se stromečky, protože ten den jsme zdobili stromeček. Ten nápad jsme zahlídla na instagramu a moc se mi to líbilo. Na barevný podklad jsme nalepila přeložený bílý A5 papír, kde jsem na přední stranu nakreslila tvar stromečků, vystřihla a nalepila některé stromečky z barevného papíru a jiné jako chipboardy. Na druhé straně je napsaný journaling. Papír jsme k podkladu přilepila jen ze třech stran, proto mi vznikla kapsa, kam se dá zastrčit další fotka. A vedle je ještě jedna fotka, na které je zase použitá vyklápěcí čast z vellumu s označením dne.




Samozřejmě jsem si nemohla odpustit stránku z acetátové folie, na kterou jsme obkreslila vločky z kartiček z My life kitu. Mám tyhle “mezistránky” moc ráda. 
 

Jako další prvek jsem si chtěla vyzkoušet použití obálky. Jelikož nevlastním to udělátko na obálky od WRMK, tak jsme si našla na internetu mustr, jak na to. No ale začínám silně uvažovat, že si naježím pod stromeček sama :-D Obálku jsme si udělala opět z jednoho papíru z kolekce Merry days. Na ozdobení různé výseky z kitů.



4. prosince slaví svátek Barborka, takže kromě journalingu z toho dne jsem připsala i něco k tradicím, které se vážou k tomuto svátku. Kartičku s označením dne jsme si vyřízla do tvaru kolečka a přidala další menší a ještě baňku z kolekce z minulého roku. A ta samolepka s městečkem je nádherná, škoda, že jsou jen dvě :-)


Ještě jsem si musela udělat i odklápěcí stránku směrem nahoru. Tady se jen musí ta přední stránka oříznout, aby vznikl prostor na kroužky. Po odklopení je uvnitř použit pop up prvek, kde jsme právě použila druhou samolepku s domečky :-) Byli jsme se večer podívat na mikulášský průvod ve městě, tak jsem to použila. V horní části se opět skrývá kapsička na další fotku.



Na druhé straně kartičky je vytvořená kapsa z vellumu. Jelikož nemám neviditelné lepidlo na velum a ta oboustranka tam byla fakt vidět, tak jsme to zamaskovala ještě vellumovými výseky lístečků. V kapse je visačka se journalingem k 5. dni.


Jako poslední den mám zatím nalepený 6. prosinec. Chtěla jsem si ještě dneska vytisknout fotky z víkendu, ale zradila mě technika, tak mám zatím jen tohle. Papír jsem si seřízla na výšku ležaté A5 a nechala 12’’délku, přehnula na polovinu a slepila opět na třech stranách, takže mi zase vznikl prostor pro zasunovací kartičku. Moc se mi líbí, když jsou v albu použity různé velikosti jednotlivých stránek.


Další stránky mám předchystané, takže potom to samotné lepení a zdobení není zase tak časově náročné. Vytváříte si také album z tohoto nádherného adventního času? Pokud ano, tak se určitě pochlubte na FB nebo na istagramu a pokud někdo váhá, tak budu moc ráda, jestli to někoho nakopne a vrhne se do tvoření. A jelikož je tohle můj poslední příspěvek v tomto roce, tak vám všem přeji nádherný předvánoční i vánoční čas, hlavně klid a pohodu, žádné stresy a taky spoustu času na lepení. Tvoření zdar :-*

6 komentářů:

  1. To je veliká nádhera, Ivi! A k šití mám taky velký respekt 😁🙈

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné prosincové album a pěkné vychytávky 👍 Také si vytvářím prosincovník a chci zkusit pop up prvek. Vaše nápady jsou moc fajn😉😀

    OdpovědětVymazat
  3. Kkrása střídá nádheru. :-) Také jsem letos chtěla začít DD, ale prosinec jsme zahájili vesele všichni doma antibiotiky, takže na prvních 10 stránkách by byly fotky jen z postele, tak nic :D snad za rok :D Určitě začnu s přípravou včas :D :D :D ale ta inspirace je nádherná. Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  4. Ivi, čtu, a je to nádhera! Prošívané desky se moc povedly :) A ten pop up prvek...ach! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ivi, ty jsi neskutečná! Koukám, jak ti to jde krásně od ruky a tiše závidím ;) Máš to moc krásné a z šití si hlavu nedělej! ;) Hezký zbytek prosince i Tobě a celé rodince!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc se mi líbí, jak máš na každé stránce nějakou vychytávku, to mám ráda :-) krásné album, těším se na zbytek ;-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover