pondělí 8. června 2020

SCRAP PARTY ohlédnutí / JANA

Po delší době jsem tu s článkem já a přeji vám krásný start nového týdne. Říkala jsem si, že by bylo fajné se trochu ohlédnout za těmi našimi tvořivými čtvrtky. Chápete, že to bylo 11 scrapem nabitých večerů?! Prostě super jízda! Dva večery mě ale nějak minuly, takže jsem si sketche dodělala až teď s novým kitem. A proč to všechno neprojet znovu a nezavzpomínat si, že. Tímto vás tedy zvu k poněkud delšímu článku s jedenácti různými stránkami a cisternou PA materiálů! 



Půjdeme hezky chronologicky večer za večerem (pokud si to všechno dobře pamatuji). Ještě na začátek upřesním, že jsem vlastně ani jednou nedala dohromady velkou stránku 12x12. Chtěla jsem lepit relativně aktuálně rok 2020 (třeba takový květen mě zastihl v únoru, haha) a letos už velké album nedělám. Začala jsem malým sešitkem 6x8 a teď pokračuji v sešitech od Heidi Swapp. Ty mají rozměr 7x10 inch (ta velikost je naprosto super!). 

První sketch byl od Jani S., krásná kytková předloha. 


Jak vidíte, sketch je jen jakési vodítko pro vás, můžete si ho nakonec překopat, jak chcete (což jsem dost často dělala a někdy mám pocit, že se mi originál úplně někam ztratil). Však je to proces "tvorby". Kytičky jsem v tomto případě nahradila srdíčky a text si našel místo v jiném rohu. Pamatujete se na tyto materiály od Pink Paislee? Sis tehdy dělala ke kolekci kartičky, takové ty s pírky a já mám pocit, že mi z nich už mnoho nezbylo. Srdíčkový papír jsem měla pro jistotu dvakrát, tak moc se mi líbíl. A teď se konečně hodil. Ráda dělám multi-fontové nadpisy: tady abeceda rose gold od Pinkfresh Studio s tím nejlepším kurzívovým fontem, modrá abeceda z dílny PA a pěnová glitrová abeceda, která tu měla svoji premiéru. Konečně na ni došlo. Trošku mi ten sešit nakynul, ale to nešlo jinak. Glitry musely být! 

Jo a ještě tip pro vás: srdíčka jsem lepila jen z poloviny, takže není problém sešit zavřít a je tam super pop-up efekt, když stránku otevřete.



Druhý sketch vytvořila šéfka Pavlínka. Miluju čtverce! 


Po všechny večery jsem se snažila nad vším moc nepřemýšlet a tvořila s heslem, co přijde pod ruku, to tam dej. Nejprve jsem si našla potřebný počet fotek (to jsem snad vždycky dodržela) a přibližnou velikost, abych mohla layout adaptovat na velikost sešitu. Tady jsem potřebovala něco neutrálního a do cesty mi přišla Tahle chvíle, jedna z prvních kolekcí naší Lucky! Nadčasová záležitost! Stránku jsem věnovala dvěma duším, které asi velmi dobře znáte.


Tento srdíčkový sketch si pro nás připravila Péťa. Tomu ještě předcházelo mnoho dalších, které nám postovala do naší DT skupinky. Jenže my jsme si zaremcaly (oki, postěžovala jsem si já), že takhle chybí ten moment překvapení a adrenalin při tvoření podle sketche, který vidíme až v ten čtvrtek večer. Chudák Péťa tedy znovu usedla k počítači a udělala toto geometrické srdíčko. Peti, děkuji! Aspoň vy ostatní teď vidíte, že jsme dopředu neměly připravené NIC. 


Tohle srdíčko jsem ale ze začátku vůbec nepochopila a říkala jsem si, že to asi vzdám, že se mi nechce nic vyměřovat. Jenže pak jsem zapojila MOZEK a všimla si, že jsou to vlastně poskládané čtverce a trojúhelníky. Velký AHA moment po osmé večerní. Vytáhla jsem tehdy aktuální retro page kit a vzala to jako mega výzvu. Dokonce jsem i šila, to se totiž úplně nabízí. 


Super sketch se spoustou ozdob vytvořila Mirka a já jsem ho totál přeorala.


Pruh ozdob jsem potřebovala použít na výšku (kvůli fotce i sešitu) a udělala jsem vlastně jen ten. Zbytek stránky jsem odbourala. Už tolikrát jsem viděla něco podobného, kdy se všude možně "plýtvají" ozdoby a teď jsem si to konečně mohla zkusit. Brala jsem všechno: výseky i samolepky. Fotka je odklápěcí s pomocí vellum, kam jsem schovala text.



Tohle dílko nemohl navrhnout nikdo jiný, než náš grafický krasopisálek Sis. A já nestačila koukat, jaké nádherné stránky vám pod rukama vznikaly! Velký obdiv všem, kdo si troufli psát na velkou stránku. Já to dělala na formát 6x8 a dost jsem se zapotila.


Nejprve jsem si to samozřejmě předkreslila tužkou. Hodně mi pomohly kartičky, které Sis navrhla (mrkněte zde): jsou super pro inspiraci na různé typy písma a zajímavé ozdoby a příkrasy. Tohle psaní mě bavilo moc, i když jsem při psaní fixem nedýchala. Ale mistryně písma mi to uznala, takže cajk.





Tak toto je sketch opět z dílny Jani S. Nádhera, pokud máte ty správný fotky a materiál.

Což já neměla. Ano, zásek v zimě, která ani zimou nebyla, a ty kytky k tomu holt napasovat nešly. Tudíž jsem to úplně překopala a původní sketch tam snad ani nehledejte. Kompozice je zrcadlově převrácená, místo kytky sněhuláci, kolečka nahradily vločky a journaling je na posledním volném místě. Ale něco jsem zjistila: kit Zimní králoství je naprosto geniální pro VŠECHNY vaše zimní projekty!



Jeden večer měla na starost sketch i velká Anička, rozuměj šéfka číslo dvě. Trošku si to ulehčila a naservírovala nám tuhle boží stránku k liftování. 


Proužky taky můžu. Měla jsem chuť na nějaké to přírodno a vytáhla materiály z kolekce Gaia od Studio Forty. K fotkám ze zookoutku se hodily dokonale. Nějaké vystřihování trojúhelníčků jsem tedy nepraktikovala, jen jsem jednotlivé proužky ledabyle různorodě poskládala, přilepila v prostředku a po okrajích zohýbala. A pozor, tady už tvořím do většího sešitu od Heidi Swapp!


Sketch od Alči, to je srdcovka. Čím víc fotek, tím líp.
Jenže zase mi ty kytičky nevyšly! Tři stejně velké fotky jsem měla jen zimní, tudíž opět se dostalo na Zimní králoství. Ale i to jaro jsem tam propašovala aneb záchvěv žluté na sněhu a moje touha už konečně scrapovat barvy!



Jedeme do finále. Tento hvězdičkovaný sketch byl opět od Péti. 


A že to nemusí být pouze hvězdičky jste nám ukázaly i vy. Úžasné kruhy jste vyšily, namalovaly, vyzdobily. Kvůli velikosti mé sešitové stránky nepřicházel celý kruh v úvahu, a tak jsem ten talíř obkreslila jen částěčně. V kitu To jsem já jsou super kulaté výseky a ty mi dobře posloužily k rozmístění po obvodu kruhu. Doprostřed jsem umístila fotku a mega nápis To jsme my (konečně na něj došlo). 


Kdo pozorně počítá a každý čtvrteční večer poctivě scrapoval, ví, že tohle není VŠECHNO. Dva sketche mi totiž utekly a ty jsem dodělala až teď. A přitom zabila dvě mouchy jednou ranou: užila si tvoření z nového Duhového kitu a dotáhla resty! 

Sketch od Annie a milované proužky!


Tomuhle pruhovanému papíru nešlo odolat! I když to asi není, co měla Annie na mysli, proužky tam jsou a musela jsem ho použít. Velký papír z kitu zatím zůstal ušetřen, potřebovala jsem ty pruhy menší a ve všech barevných provedeních, a tak jsem ze zásob vytáhla papíry od Heidi Swapp, které akorát pasují do jejích sešitů Storyline Chapters. Nejvíc mě bavilo hrát si se zdobením jednotlivých pruhů a přidáváním výseků a samolepek tón v tónu.


Další super multifotkový sketch vytvořila Péťa. Páni, ta holka je ale produktivní!


Opět jsem si vzala k ruce Page kit Duhové dny. Ta barevnost je opravdu moc příjemná. Velký nápis rodina je samolepka, kterou jsem si přilepila na papír a obstřihla. Víc by mi tam seděl dřevěný výsek, ale do sešitu si nějaké větší 3D ozdoby nemohu dovolit. 


No uf. Román dne. Ale za sepsání to stálo a vy teď máte všechny sketche hezky pohromadě na jednom místě a kdykoliv se k nim můžete vracet. A třeba vám taky nějaký chybí. Každopádně, díky za báječné čtvrteční večery plné dobré nálady a super online atmosféry. Tomu říkám produktivně strávená karanténa v té nejlepší společnosti! 

A co bude dál? Mám info shora, že tvořivé čtvrtky nám zůstanou (#nechamsi), jen kvůli nadcházejícímu létu a s ním spojených dovolených (když nás pustí), táboráků a trávení více času venku se budeme scházet méně častěji. JEDNOU DO MĚSÍCE je to plánováno. Mrkněte do facebookové skupiny, už je tam vyvěšené datum na tento čtvrtek 11.6. Těším se na vás!

24 komentářů:

  1. Jani, skvělý nápad dát všechny sketche do jednoho článku. Určitě se k některému ještě někdy v budoucnu vrátím.

    OdpovědětVymazat
  2. Jani Perfect ♥️ všetko pekne po kope. A tie tvoje výtvory aach. Líbi se mi jak si to prisposobis po svojom a výsledok je dokonalý. Posledne dve straaanky 😍😍 a kludne by som si to takto pohromade dala aj od ostatných holek 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlato, dekuji moc, Ivi! Hele, vid, to bych taky rada videla OD VSECH takto po kope! Vcetne tebe!

      Vymazat
  3. Děkuji za všechny sketche na jednom místě! 2x mi to nevyšlo a chci je dodělat. A celá ta akce byla jedna skvělá papírová party, vždycky jsem se těšila na čtvrtky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeee, taky dva posledni! mne to prave napadlo, kdyz jsem nemohla ty dva dohledat, v tech udalostech se hrozne spatne hleda. Tesim se na dalsi ctvrtek!

      Vymazat
  4. Janičko, to byl geniálnì počin dát nám všechny ty boží sketche na jedno místečko... Díky ti! A ještě s úžasnou inspirací od tebe ❤ Každá jedna stránka ve tvém deníčku je dokonalá!

    OdpovědětVymazat
  5. Krása střídá nádheru. Děkuji za báječný článek plný další inspirace. Já si s vámi ty čtvrtky tak užívala, že mám všechno hotovo a mám z toho mega radost. Tak se těším zase ve čtvrtek. 💜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsechno hotovo a lajf?! Uaaa, wow, jsi nejlepsi! Take se moc tesim na dalsi ctvrtek, dokonce jsem se minule pristihla, ze je ctvrtek a jdu tvorit, i kdyz party nebyla :D

      Vymazat
  6. Já se připojuji s pochvalou, že jsou všechny sketche pohromadě k nakouknutí. Jani, TY jsi taky šikula šikovná. Jemňoulinké barvy papírů jsi všude úžasně použila. Na mém toulaní vznikají nádherné fotky. Muž má kouzelné oko a hledáček foťáku vždy připraven. Byla by veliká škoda ty fotky nepoužít s tím krásným materiálem. Tím, že se zavedly tvořivé čtvrtky, tak já docela stíhám a tolerancí svého muže a velikého bydlika si mohu materiál vozit sebou po výletech a večer při vínku si při bzučení komárů tvořim a je mi móóóc fajn. Právě jsem si odskočila do práce a šikovně si objednala nový kit, tak se těším na čtvrtek na tvoření v předstanu v Chlumci nad Cidlinou😃👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, ty jsi proste neuveritelna! Takove tvoreni na cestach, to proste obdivuji! Tesim se ve ctvrtek, az nas vezmes s sebou pod stan!

      Vymazat
  7. Jani dokonalost největší. Všechny lifty do jednoho máš úžasné. A teda nechápu, jak to stíháš 😊 Mně se podařilo si udělat ze všech liftů jen 3 😢

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miri, dekuji moc! Tak ted to mas pohromade a muzes postupne dodelavat (pokud ti do toho nevleze clanek :D). A s tim stihanim, tady fakt nebyl cas na hrdinstvi a tutununu detailicky :D Chtela jsem to mit rychle za sebou, at mohu diskutovat (coz mi facebook mnohokrat prekazil, ze prej spamuju) a taky, na ten mensi rozmer se tvori mnohem rychleji! Tam das fotku a karticku a mas plno :D

      Vymazat
  8. Super kousky a krásná rekapitulace! ❤️

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek, který nám vše připomněl, by to moc, i jsme se zasmály, super vzommínka na Koronadobu ...

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé shrnutí a aspoň vidím že mi chybí přesně 3 stránky 😃🙈 jinak ty tvoje sešitky jsou úžasné, jako já nevím, ale že by zas příští rok změna? Abych náhodou u něčeho nezůstala moc dlouho 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😂😂 radsi pockej, ty sesitky jsou nesikovny na preskakovani. Dekuji, tesim se na dalsi tve projekty!

      Vymazat
  11. Jani dokonalé! Měla bych si to všechno taky vyfotit a dodělat! 😍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover