čtvrtek 23. července 2020

Dvě stránky z kitu / IVA


Krásný den, 
Dneska mám pro vás i já inspiraci z aktuálního kitu, který teda není úplně typicky letní, ale letošní červenec je opravdu velmi netradiční a upršený. 



Když jsem si prohlížela samolepky a výseky z kitu, tak mě nejvíce zaujaly domečky a přemýšlela jsem, k jakým fotkám by se mi hodily nejvíce. Vzpomněla jsem si na výlet do Olomouce, kde se jeden únorový vikend konala výstava lega. 


Samozřejmě se to tam jen hemžilo různými stavbami z této stavebnice a já jsem si jich pro zajímavost pár vyfotila. Tyto fotky jsem si nakolážovala na 6 stejných čtverců, rozřezala a nalepila je svisle pod sebe na levou polovinu stránky. Pod fotky jsem nalepila postupně vellum, tmavě šedý proužek papíru, na kterém jsem vyzkoušela embosovací šablonu od Lora Bailora a čtverečkovaný papír z kolekce Abril. Moc mě totiž zaujala tato kombinace s kitem, kterou nám ukázala Adél ve svém článkuNapravo jsem nalepila dvě větší fotky, jak si děcka hrály s legem.


Abych rozbila kompozici, další zdobení a nápis jsem lepila vodorovně. Když jsem si objednávala tu Abril, nemohla jsem nemít tu velkou vyřezávací abecedu 😀 Vybrala jsem si 4 kartičky z kitu a z nich si vyřezala nápis LEGO. Průhledná samolepka “na výlet” se mi taky hodila a na zbytek nadpisu jsem použila malou černou abecedu. Moc se mi líbilo, jak Sis použila na černých textech design cesty a já se to pokusila zopakovat na “Olomouci”. Jelikož mi mezi nadpisem a domečkama zbylo místo, tak jsem tam ještě nakreslila silnici. 


Z kitu jsem si nalepila všechny samolepky domků na bílý papír a vystřihla si je. Poskladala jsem si je do řady a jelikož jich nebylo dostatek, vyloupla jsem si i pár vyseků. Aby mi domečky nezapadly a vynikly, tak jsem celou přední řadu podlepila pěnovkou.
No a poslední volné místečko na stránce jsem zaplnila proužkem kartičky, washi páskami, štítkem, na který jsem nejdříve narazila datum, ale byla jsem moc nedočkavá a část si rozmazala. Nevypadalo to hezky, tak jsem to zamaskovala datumem z malé abecedy. Pod štítek nalepila ještě výsek větvičky.... škoda, že jich v kitu nebylo víc.


Druhý layout je také o domečku. Nejprve jsem chtěla využít fotky z kolotočů, na kterých jsme s holkama byly, ale fotky byly tak barevné, že i přes projetí filtrem se mi ke kitu vůbec nehodily. Tak jsem je odložila a budu k nim muset vybírat jiný materiál, třeba Duhové dny.
Holky na začátku června dostaly od babičky a dědy zahradní domeček, oba jsou velmi šikovní a děda je vyučený stolař, tak to pro ně byla hračka. Tento moment se samozřejmě musel zdokumentovat a už má i své místo v albu.
Tentokrát jsem se chtěla trochu víc “rozšoupnout” s podkladovým papírem, ale zůstala jsem opět při zemi a vybrala jsem čtvrtku od Heidi Swapp z kolekce Emerson Lane, kterou jsem si ořízla na obdélník. Oproti prvnímu layoutu je tahle stránka opravdu jednoduchá. 


Vpravo nahoru jsem na proužek washi pásky nalepila štítky a na jeden z nich napsala datum. Doplnila už jsme jen papírovými výseky kaktusů.


Pod fotku jsem navrstvila pár kartiček z kitu. Nadpis jsem opět kombinovala, průhledná samolepka, malá černá abeceda, ruční nápis a slovo domeček jsem nahradila obrázkovým výsekem.


V kitu je výsek “oblíbené místo” a ja jsem si ho rozstřihla a k místu jsme přidala samolepku výjimečné. 

Jak je vidět, s tímto kitem nemusíte nutně scrapovat aktuální fotky a díky jeho univerzálnosti a zemitým barvám s ním můžete dohánět resty z minulých měsíců :-D Moc děkuji za přečtení a budu se moc těšit na scrap párty, která se rozjede dnes ve 20:00.

Tvoření zdar.
Iva

8 komentářů:

  1. Jééé jé jé krásné stránky, a ten nápis Olomouc wau👍šťastné holčičky 😃a ten dřevěný domeček jim závidím. Večer na tvoření určitě příjdu, těším se

    OdpovědětVymazat
  2. Ivi, obě stránky jsou bezvadné, ale ta druhá mě úplně okouzlila 😍 Já chci taky takovou krásu v albu 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš a můj favorit je ta první, ta druhá byla jen taková rychlovka :-D ale děkuji

      Vymazat
  3. Washi pásky silnice jsou taky ve sbírce jo 😅 krásné stránky ❤️ a babičce s dědou klobouk dolů 💪👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, to není washi...to jsem namalovala...sice těch washi mám hodně, ale silnici nemám....moc děkuji

      Vymazat
    2. Já jsem u moře a nestíhám číst, jen koukat 🙈 vypadá věrohodně teda ❤️😅

      Vymazat
  4. Ivi, ty jsou božské! A domeček mají holky tedy úžasný! ❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover