pondělí 4. dubna 2022

Milníkové kartičky v leporelu / ALENA

Baby leporelo

Krásné dubnové pondělí. Venku to na jaro moc nevypadá, proto vám dnes ukážu jeden projekt, u kterého je jedno, jestli venku svítí sluníčko nebo padají trakaře. A taky je jedno, jestli ho budete dávat k narozeninám, svátku, Vánocům nebo jen tak. I když to pořád úplně nechápu, tak to moje miminko už příští měsíc oslaví jeden rok. Jsem šťastná a zároveň mi je do breku. Matky jistě chápou. Byla by proto hanba, kdybych nepřipravila nějaké to album pro babičky (dědečky to moc nebere) a prababičky.


Jednou z variant je leporelové album, které je dostání v růžové, modré a neutrální zelenkavéTo jsem si pro svůj projekt zvolila já, přece jen uvnitř bude růžové až až. Jak už psala v článku Míša, která ho taky nedávno vyšperkovala, je velmi bohaté na počet stran a jeho rozměr je velice příjemný. Dokážu si představit, že se do něj pohodlně nacpe nějaký ten prodloužený víkend, i když je primárně označený jako BABY.

Tentokráte nečekejte nějakou divočinu. Je to velice simple. Což je u mě nevídané, ale aktuální situace doma je taková, že si nemůžu dovolit s něčím dlouho hrát. Ku pomoci jsem si vzala kolekcipapírů Abril od Lory, tu už na e-shopu nenajdete, ale kolekce Baby M ji jistě zastoupí v plné míře. Právě z Baby M jsou vyřezávací šablony větviček, holky rády doobjednají, dej si hlídacího psa. A hlavně bez čeho by se celý koncept leporela neobešel, jsou milníkové kartičky ve verzi do alba.

Plán byl jasný. Papír pod fotku, vedle fotky milníkovka, sem tam výsek nebo samolepka a někde nějaký ten text. No na text moc nedošlo, ale možná ještě něco doplním. Nějaké datumy a tak.

Řídila jsem se hlavně milníkovými kartičkami a podle nich vybírala fotky. Některé zatím ještě nemám, ale v albu s nimi počítám a až budou, dolepím.

První půlka alba je věnována jen měsíčním fotkám. Na první dvojstraně mám nalepené fotky 1.-6. týden, ale stránka není moc fotogenická (pšt) a pak už je to co měsíc, to fotka. Krásně to vyjde až do jednoho roku.

Jak vidíte, zdobení jsem nepřeháněla. Vytáhla jsem maximálně nějaké historické zásoby frázových a obrázkových samolepek.


Druhá strana alba je už trošku zajímavější. Zde budou všechny ostatní milníky. Pro příklad, první výlet kočárkem.

Nebo koupačka. Pod odklápěčkou už je fotka ve velké vaně! Tématicky jsem na druhou stranu dala fotku z kurzu plavání (pšt, fotka je z druhé lekce, prababička to ale nepozná :D). Tady jsem místo výseků kytek použila výseky mořských potvor.


A jako poslední tu mám opět odklápěčky s pokroky. Nejdřív pasení koníčků, pak otáčení (no to se trochu blbě fotí, že jo, ale pro pocit), plazení (hmm, to taky úplně vyfotit nejde, ale tahle fotka celkem tu naší kamikadze vystihuje). Tady bych si dokázala představit ještě lezení po čtyřech a nakonec sed. Na další dvoustraně pak plánuju stání a první kroky (a asi i nějaký ten pád). Nějaké ty fotky papání, možná se mi podaří vyfotit zuby a klasika Vánoce a Velikonoce nesmí chybět.



Až bude album hotové, poputuje k prababičce s pradědou a snad udělá radost. Bydlí daleko, malou vidí víc přes videohovor, a tak aspoň takhle budou mít všechny pokroky pohromadě u sebe. A co vy? Už mají vaše ratolesti své album?

1 komentář:

Pin It button on image hover