pondělí 25. dubna 2022

Lepené minialbum / MIRKA

Krásný jarní den, milé scrapařky! Dnes je tady rubrika oldies (but goodies) a já se rozhodla, že z toho krásného oldies materiálu, který mi přišel v balíčku od Papero amo, udělám minialbíčko z dovolené (ještě z roku 2019). Brzy ty dovči a prodloužené víkendy začnou a třeba se vám nějaká malá inspirace hodí ;)


Přiznám se, že minialbíčka u ostatních holek nesmírně obdivuji, ale sama se do nich pouštím jen nerada. Je to totiž pro mě takový maraton (u kterého se na konci sotva plazím) a několikadenní totální chaos na mém pidistolku, kde pořád něco hledám, překládám z kupičky na kupičku, ze strany na stranu a vždycky u toho něco ztratím. Fakt. I tentokrát jsem v průběhu ztratila lepící pásku. A to byla prosím pěkně červená, takže by měla mezi ostatním materiálem laděným do hnědo-zeleno-růžova svítit. No je tohle možné? Za půlroku ji někde najdu, to se nebojím, ale nechápu to, že se mi to stane snad pokaždé.

No ale zpátky k albu. Určitě vás zajímá, z jakého materiálu jsem tvořila. Tak já se pokusím všechno postupně vypsat. Nejdůležitější byl kit Venku a k němu čtyři papíry ve stejných tónech hnědé. Francouzský papír Harmonie, duhový a kytičkový papír od Simple stories a pak ještě tahle hezká růžovka. Použila jsem ale i pár kartiček z kitu Venku, bílou čtvrtku a tento vellumový paperoamo papír. 

Na nápisy se skvěle barevně hodila malá režná abeceda a pozor, vytáhla jsem i historickou, ještě nepoužitou outlineabecedu. Ta se mi nikdy k ničemu nehodila, ale tady mi sedla.

Albíčko má velikost 14x11 cm, hřbet 3,5 cm a aby se mi album nerozevíralo, použila jsem dva malinké magnety. Zvolila jsem si takovou velikost, abych mohla na některé stránky použít velké kartičky a taky celé velké fotky, na což jsem nakonec úspěšně zapomněla :( Tak snad příště…

Při výrobě alba mám vždy dilema, jakou zvolit vazbu. Zda šitou, nebo lepenou, harmoniku, nebo knížku. Vše má své pro a proti. Tady jsem nakonec zvolila dva různé způsoby prohlížení stránek, oba jsou ale lepené. Na pravé straně je vodopád, na levé harmonika. S vodopádem jsem, co se týče provedení, spokojená víc. U harmoniky musím příště vychytat nějaké chybičky. Po rozevření vypadá album uvnitř takto:

Bála jsem se, že tam ani všechny předem vytisknuté fotky nenacpu, nakonec mi zbylo ještě místo, takže můžu směle dotisknout a přidat tak 8 - 10 fotek. Dělala jsem hodně odklápěcí kartičky či fotky, to ušetří dost místa a když se nepoužije pěnová páska a chipboardy, tak to ani nejde do tloušťky :)

Tady je použitá bílá čtvrtka s odklápěcí stranou


Ale jinak jsem se nebála použít ani ty hodně barevné papíry a když mi to přišlo už moc, utlumila jsem stránku vellumem, který mi skvěle posloužil i na psaní journalingu.



Abych nezapomněla zmínit, při hledání samolepek, které by se mohly ještě barevně hodit, jsem ve svých zásobách narazila na tyto skvělé samolepky, které jsou úplně úžasné na takové to doťuknutí, když ještě něco malého stránce chybí. Jarní, letní a prázdninová nálada. Já z nich vyzobala například úplně všechna srdíčka. To je vidět hlavně na deskách :) No a tato srdíčka z nového kitu už mám taky všechny pryč.



Děkuji za dnešní nahlédnutí, doufám, že jsem vás trošku inspirovala. Úplně celé albíčko si můžete prohlédnout ve videu.


Mirka

14 komentářů:

  1. Miri, tak to je nádherné minialbíčko, naprosto boží barvy dohromady <3
    Mimochodem je navíc z krajiny mého dětství, kde to pořád milujeme, luční bar a falkenštějn a tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, moc děkuji. Krajinu tam taky milujeme, už jsme byli na Olešce 3 roky po sobě a určitě ne naposledy 😊ani zdaleka jsme tam ještě nestihli všechno krásné projít.

      Vymazat
  2. Miri máš to úplně ale úplně , úplně boží, já tohle opravdu obdivuji, pokaždé když takové album vidím, mám takovou chuť jít do toho, to je takové ťuťu ňuňu :-). Já se ale pořád bojím toho základu , nevím pořád jak na to jít - ten obal, tak snad letos do toho už půjdu. Moc tohle umění u Vás holky obdivuji. A to že něco strácíš- tak to mě moc pobavilo, mám to tiž stějně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani a co s návodem? To bys do toho pak šla ne? 😊 Já myslím teda, že bys to zvládla i bez, stačí omrknout pár návodů u scrap stars 😉 No a jsem ráda, že nemám bermudský trojúhelník na pracovním stole jen já 😁 A děkuju moc, jsem ráda, že se líbí 🤗❤️

      Vymazat
    2. Já bych potřebovala návod krok po kroku pro pitomce :-) , né šla, musím odkoukat, ale nevím jak se dělá ta kaskáda, to by mě zajímalo jaký je tam fígl? Nejsi sama neboj, já mám celkem prostorný stůl a stejně hledám pořád něco :-) ale to už tak nějka k tomu patří , že ? :-)

      Vymazat
    3. Blani, žádný fígl tam není. V mém albu jsou to vlastně jen 4 pruhy papíru preložené. Zkusím udělat na to návod, snad to zvládnu 😁 Ano, ano, neustáleé hledání něčeho patří k tvoření 😊

      Vymazat
    4. Já bych moc prosila návod. Je moc krásné ale bez návodu to nedám.

      Vymazat
  3. Miri je to fakt nádhera, jak všechno spolu ladí, ty detaily a vychytávky 😍 Zajímalo by mě, kolik času ti to zabralo 🙂
    Jinak s mizejicíma věcma jsem na tom podobně a přesto trochu jinak. Vysvětlím 😅 Nejdřív jsem si myslela, že mi nějaká entita žere oboustrannou lepící pásku. Nakonec mi došlo, že jen barevně splývá se stolem, takže žádná záhada, ale slepota 🤦🏻‍♀️😆

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denčo, já mám takovou radost, že se ti líbí 🤗 fakt ❤️ Jak dlouho mi to zabralo? No, ani moc ne překvapivě, ale víš jak, tlačil mě termín, protože já jsem nepoučitelná a všechno dělám na poslední chvíli. Jeden večer jsem vybírala a kolážovala fotky. Další večer jsem si nachystala ten základ na album a pak jsem už jen lepila asi 2 večery.

      Vymazat
  4. To je taková nádhera, že si to potřebuji také "střihnout"!💚 Rozhodla jsem se, že přesně takové chci naše svatební album! 😋 Moc moc prosím - dá se nějak získat podrobný návod? 🙏🙏🙏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji moc 🤗 Podrobný návod můžu zkusit připravit, snad se mi to povede 😊 ale musím předtím ještě líp vymyslet tu harmonikovou část se zapínáním na magnet, není to úplně podle mých představ ;)

      Vymazat
    2. No skvělé, tak to už se nemůžu dočkat, srdečně děkuji! 💚 A návod najdeme tady nebo na Tvém blogu? Já že sem pár chodím a tady nic nenecházím 😋

      Vymazat
    3. Určitě tady, ale ono je to náročné na přípravu, chvilku mi to bude trvat, omlouvám se 🤗 zkusím, aby to bylo do konce května ❤️

      Vymazat
  5. Naprosto to chápu a moc ráda si počkám😍 Já se ptala, protože jsem měla strach (:-D), že o to přijdu :))

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover