pondělí 27. června 2022

Jak na modrý layout / ALENA

Ahojte všichni! Dneska je venku horko! A tak by to chtělo nějakou vyletněnou stránku. No úplně letní není, ale datumem a tématem vody ano. Když jsem hledala, co bych si z těch tisíců fotek, co mám, scrapla, došlo na Apolenky jednu z prvních koupaček doma. Chtěla jsem totiž něco, co by se hodilo k výseku„koupání“ .


Modrý papír jako základ ze stoletých domácích zásob, fotku jsem podlepila kartičkami s vodní tématikou. I když je to koupačka ve vaničce, rozhodla jsem se to pojmout trošku mořsky. Nebránila jsem se proto ani kotvičkám. Nadpis jsem doplnila ještě slovem „doma“, pamatujete tuhle abecedu? Ta byla parádní, vůbec bych se nebránila, kdyby se něco takového opakovalo.


Pod nadpis jsem si velkými Crop a Dile kleštěmi přidělala modré průchodky s provázkem a přidala pár ozdob z tohoto a tohoto archu samolepek.

Taky jsem se rozhodla vypotřebovat nějaké ty nasyslené enamelky. Vždycky je to takový malý detail, který stránku nebo obecně projekt doplní. Dřív jsem si bez nich stránku nedovedla představit, a proto jsou moje zásoby opravdu velké.



Jako další, co jsem tentokrát neopomenula jsou dřevěné výseky. Konkrétně jsem čerpala z této sady. No a když už jsem se tak hrabala ve všem tom materiálu, co by se mi mohl hodit, padla mi do oka tato vellumová srdíčka, doporučuji lepit tímto lepidlem.

Kolem fotky jsem nakonec ještě rozmístila pár ozdob. Znáte mě. Já tak nějak pořád nevím, kdy přestat. Poznávací značka: ozdoby všude. Hodně jsem zase jela tón v tónu a došlo i na modré kolečko s nápisem „kouzelné“. I když sem tam se objevila jemná lososová s růžovou a dokonce i zelená.

Malý tip, pokud si papíry/kartičky pod fotku skládáš v ruce a pak se ti vždy rozhází a už nejsi schopná najít tu přesnou kompozici, která se ti předtím tak líbila, secvakni je sešívačkou. Zaprvé rozložení se ti nerozjede a ty pak jen dodáš oboustranku. Zadruhé máš další ozdobný prvek. Win-win.

A teď už běžte někam k vodě a já se budu těšit na vaše vodní díla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover