čtvrtek 18. ledna 2024

HYGGE a velkoformátová fotka na stránce / ALENA

Krásný zamrzlý den (asi jen u nás), milé tvořivé duše. Vzhledem k tomu, že je toto můj první článek tohoto roku, bych vám všem ráda popřála vše nej nej nej do nového roku. Především pak mnoho úspěchů a hlavně spokojenosti v osobní, rodinné a pracovní rovině. A taky abyste si našli čas na to naše  papírové lepení.

Dnes jsem si pro vás připravila takovou staronovou inspiraci. Staré mazáky asi nic nepřekvapí, ale možná připomene, novým třeba nabídne něco nového. Už dlouho jsem si chtěla fotku vytisknout velkou! Ale ne obyčejně na fotopapír. To má sice taky své kouzlo, ale já chtěla strukturu. Sáhla jsem pro to po strukturované čtvrtce ve velikosti 8,5x11 inch, což  je o něco menší než naše A4. V pohodě ji proto můžu dát do tiskárny a tisknout na ni.

Vybrala jsem si vertikální fotku, upravila ji na poměr 9:16 a hodila do černobílé verze. Tyto parametry jsou spíš individuální, pro efekt to není podstatné. Spíš aby vám to lahodilo oku. Stejně tak můžete tisknout i horizontální fotku.

V nastavení tiskárny jsem si nastavila obyčejný A4 papír. A i přes menší rozměr čtvrtky to tiskárna normálně schroupala a vytiskla. Pak už jsem si jen fotku seřízla na řezačce a umístila na barevnou zelenou čtvrtku z nové kolekce papírů Hygge a dozdobila podle nálady. Využila jsem i nějaké kartičky ze stejnojmenné kolekce včetně samolepek. Na nápis jsem využila růžovou puffy abecedu  z jarní kolekce Piknik na louce a eukaliptové výseky jsou z této sady od Lory.

Tím, že fotka zabírá většinu prostoru stránky není třeba nějakého velkého zdobení a máte další kousek v albu hotový raz dva. Což se může hodit, pokud nemáte na tvoření zrovna moc času. Snad jsem vás dnešním článkem trošku navnadila na něco jiného a budu se těšit, pokud se nám budete chtít s něčím pochlubit v naší FB skupině. 

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover