čtvrtek 25. ledna 2024

HYGGE mini album hotové za chvilku / ANNIE

Moc tě zdravím se svým prvním článkem v tomto roce. A hned mám pro tebe inspiraci na jedno mini albíčko, které prostě z této úžasné kolekce HYGGE vyčaruješ za pár chvilek


Jako základ mini alba jsem použila formát, který už na blogu párkrát byl a i já sama jsem jej dělala několikrát, např.  v článku album pro nevěstu z roku 2018, no to ani není možné, že už jsem v DT Papero amo tak dlouho. Tady vidíš, že ne vždycky je potřeba vymýšlet něco nového. Pokud máš oblíbený formát, klidně lep. Ono to originál bude vždycky díky tvým jedinečným zážitkům a fotkám.


Na kolekci HYGGE jsem těšila právě proto, že jsme takový opravdu hygge víkend prožili minulý rok v květnu na jednom kouzelném místě jen pár hodin od nás. Na Lichtenštejnské stodole bylo boží naprosto všechno. Kdo zná, dá mi určitě za pravdu. Svět se tam opravdu zastavil. A navíc každičké místo bylo tááák fotogenické. Fotek milion, takže jdeme na to.


Základ alba tvoří lepenka. Přední a zadní strana o rozměrech 10x12cm, bok 3x12cm. Nezapomeň, že při potahování papírem si musíš nechat alespoň 2m mezi jednotlivými dílky, aby se ti pěkně ohýbaly. Na obal alba jsem použila krásné papíry z kolekce. 


Vnitřek alba pak tvoří průchodka s kroužkem a na něm klasické kartičky (ty menší). 

Snažila jsem se o jednoduchost a vybrala si k tomu vyřezávací šablonu od HA.PI, která tvoří kapsy a zároveň rámečky. Zabiješ dvě mouchy jednou ranou. 


Fotky jsem tiskla dvou rozměrů a to 7,5x10 cm  (2 na klasickou fotku) a pak 5x7,5 cm  (4 na klasickou fotku). Používám Canon Selphie a v nastavení jsem dala i funkci „bordered“ (vytvoří tenký rámeček kolem fotky). Tím se fotky ještě malinko zmenší a do vzniklých okýnek mi pak pěkně seděly. Některé jsem šupla do kapsičky, kterou jsem zvětšila pomocí pěnovky, aby se do ní fotky daly lehčeji zasunout. Jen pozor! Když jsem na konci dělala dírky do kartiček, stala se mi školácká chyba a proděravěla jsem si i některé fotky, které byly zastrčené v okýnkách. No naštěstí to nejde až tak vidět. 


Celé album jsem dozdobila výseky a nálepkami. Je jich v kolekci opravdu hoodně, takže jsem nešetřila. Album jsem měla hotové za dva večery. A to jsem ten první strávila tisknutím a řezáním fotek😊


Myslím ale, že lepší než mé popisování bude, když mrkneš na prohlížecí video, které jsem pro tebe natočila. 


Tak co, vyzkoušíš? 

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

1 komentář:

  1. Perfektní albíčko Ani 😍 a super fotky, to musel být krásný výlet 🤗

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover