pátek 6. listopadu 2020

Vánoční mini sada Šťastné a veselé / JANA B.

Že bych tedy oficiálně zahájila na blogu Vánoce? Stres stranou, holky! Tenhle článek je od přáníčkového amatéra (mě), za pět minut dvanáct (doslova) a jeho cílem je demonstrovat, že s vánoční mini sadou vám ta přáníčka půjdou hezky od ruky (ověřeno). Já jich udělala za jeden večer šest (i s usilovným vymýšlením)! Nevím, jestli je to nějaký rekord (můj osobní tedy ano), ale když se třeba inspirujete těmi mými, budete mít za chvilku letošní přání vyřešena


A co budete potřebovat? Určitě doporučuji přáníčkové základy (já využila svých zásob, kde jsem našla  čtvercová 5x5 a podle potřeby je seřízla na 4x6, ale stejně tak dobře vám poslouží i bílý papír, který si nařežete na potřebnou velikost a přehnete), kartičky z mini sady, samolepky a výseky. Hodit by se vám mohly i tyto výseky s nápisy Veselé Vánoce (tolik velikostí a fontů!). Kartičky můžete doplnit i vánočními papíry, já jsem si vzala k ruce loňskou kolekci Wonderland od Lory Bailory i tu letošní Norte. Tyto papíry mám ve velikosti 6x8, pro přáníčkové tvoření ideální a taky moc fajn pro kapsové stránky (kdo děláte Project Life). Z pomůcek jsem využila Big Shot (bez kruhových šablon nedýchám, to je prostě ten nejlepší tvar, který můžete mít), oboustrannou lepící pásku, lepidlo Glossy Accent pro připevnění drobných výseků, malé nůžky na detaily, řezačku (páková je top!) a zbytky moosgumi (tu používám pro podlepení větších ploch na 3D efekt).

Začneme přáníčkem s věnečkem. To vzniklo jako poslední a zcela překvapivě se mi líbí nejvíc (obvykle bývám ke konci vyšťavená a bez nápadu). Do kruhového výseku mi krásně pasovala kartička s nápisem. Bílý papír s kruhovým výsekem je podlepený pěnovými čtverečky (moosgumi došlo). Potom jsem si vyskládala věnec z výseků větviček a lístečků a pomocí Glossy Accent přilepila.


Další přání funguje na stejném principu. Základ přání má velikost 4x6 (10x15cm), kruh jsem vysekla do barevného papíru a podlepila barevnou kartičkou z mini sady. Na pár výseků jsem usadila ptáčka a doplnila nápis Veselé Vánoce.


Když už jsme u těch kruhů.... Tady jsem se inspirovala u naší Adél (článek zde). Nápis jsem si vyřízla z kartičky, tu použila na přání a podložila ji další kartičkou. Vyseknutý nápis jsem pak ozdobila pár větvičkami. 


Druhá skupinka přání by se dala nazvat jako "ta s uříznutým krajem". Při ořezávání čtvercových přáníčkových základů mě osvítilo a uřízla jsem jenom přední stranu. Tu jsem doplnila acetátovou fólií (tato je z kolekce Abril od Lora Bailora, která už je vyprodaná, ale bílé tečky můžete na acetátu udělat bílým popisovačem). Zbytek přání je velmi jednoduchý - černý podklad, kartička s nápisem a výseky dvou hrnečků podlepené pěnovými čtverečky pro plastičnost.


Další přání je také seříznuté. Hořčicový papír jsem ale ozdobila vlnovkou. Pod kartičku se vešel zbyteček černého papíru z předchozího přání, nápis je opět vyříznutý z kartičky a ptáček to všechno kontroluje. 


Posledním přáním jsme začali a prvním končíme. Já jsem jak rak.... Každopádně, tady si můžete všimnout, že jsem se do toho tvoření pustila s vervou. Hned na úvod takové složitosti! Vzala jsem Big Shot, tři šablony sněhových vloček a jen tak napůl to Big Shotem projela. Tenhle super trik mě naučila Lea, mrkněte sem do článku. Pak už opět stačilo jen podlepit kartičku ladícím papírem a přidat pár enamelek


Přeji vám krásný nadcházející víkend, spoustu sluníčka a nějakou tu ukradnutou chvilku na tvoření. Třeba už bude taky vánoční! 

11 komentářů:

  1. Jani vůbec není poznat, že jsou dělané za pět minut dvanáct, jsou nádherné! ❤️ Úplně nejvíc se mi líbí hořčice s vlnovkou 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, Ty jsi šikule šikovná. My zase vyjeli s karavánkem do přírody za sluníčkem. Až zase v noci zasednu nad tvořením, určitě použiji tvých krásných nápadů :) :) a těším se na krasopsaní na vellum,jak nás to naučily Sisi s Álou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste prostě bajecni cestovatele, to je tak boží, jak jezdíte! A obdivuji tvé tvoření na cestách a těším se, co nám ukážeš ❤️ dekuju!

      Vymazat
  3. Jani, tak ty jsou! Můj favorit je přání s věnečkem, ty já můžu a přesně takhle jsem si představovala využití těch větviček 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky ráda! Věneček nikdy neurazí, že 😂 děkuji moc, Miri ❤️

      Vymazat
  4. Janičko, nádherná jsou! Mými favority jsou věneček a hořčicové s ptáčkem 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Baru. Jee, horcicovr jede a přitom mi přišlo takové nijake 😂

      Vymazat
  5. jani vsetky su uzasne. si velmi sikovna ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Super nápad, to sem potřebovala. Jen mi k tomu tvoření chybělo lepidlo. Potřebujeme od tebe víc takových nápadů :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover