pátek 27. listopadu 2020

Stránky z kitu České Vánoce / ALENA

 Kit České Vánoce

Krásný před adventní pátek. Už na vás dýchla vánoční nálada? Na mě tak nějak pořád ne. Asi to souvisí s lockdownem a tím, že skoro nikde nevidím vánoční výzdobu a světýlka. Nic méně jsem si na dnešek pro vás připravila vánoční inspiraci z aktuálního kitu České Vánoce. 


Mám tu dva layouty s fotkami z loňských Vánoc. Sice u nás převažovala růžová, ale i tak se kit krásně hodil. První layout je klasická třicítková stránka. Teda řeknu vám, že je tam na mě hrozně moc prostoru. Odvykla jsem si je lepit a teď jsem s tím trošku prala.

Pro začátek jsem čtvrtku postříkala růžovým a mintovým sprejem, které mám doma už od mých scrapbookových počátků. K rychlejšímu zaschnutí jsem si pomohla horkovzdušnou pistolí. Až byl podklad suchý začala jsem lepit. Nejdřív jsem fotku podlepila růžovým papírem a jednou kartičkou. Abych zaplnila ten velký prostor rozhodla jsem se využít ten největší a pro mě nejhezčí výsek. Věnec z vánočních hvězd mně učaroval. Myslím, že si kvůli tomu pořídím ještě jednou onu sadu výseků. Stejně tak jako arch samolepek s dalšími vánočními hvězdami, ten za tyhle dva layouty padl. Dva až tři by mi mohly stačit :D.

Do středu jsem umístila tři domečky, protože jsem Štědrý den poprvé trávili u nás doma. Jeden z domečků jsem podlepila 3D páskou, abych dodala projektu trochu plastičnosti. Přidala pár hodících se frází a dílo bylo hotovo.

Druhý layout vlastně není tak úplně vánoční, ale silvestrovský. Nic méně já mám tenhle svátek pořád spojený s Vánoci. Rozhodla jsem se pro menší formát 8,5x11 inch a zvolila červenou čtvrtku. Pro zjemnění syté červené jsem na část použila vellum a zelenou dodala pomocí kartičky z kitu.

Tohle je takový ten layout, který slepíte do pár minut. Nic moc na něm není. Jen pár samolepek pro zakrytí lepidla, kterým jsem lepila vellum. Je sice neviditelné, ale jen když lepíte na bílý podklad.

Druhá část stránky je jen jeden velký nápis. Nehodila se mi žádná abeceda, respektive žádná nebyla dostatečně velká. Tudíž jsem po dlouhé době sáhla po Ecoline Brush penu a nápis si napsala. Pro plastičnost jsem udělala bílou linku. Na ty doporučuji Jelly Roll gelovku. Nejen, že ji mají ve více šířkách, ale opravdu skvěle kryje a píše krásně i černý papír.

To je pro dnešek všechno. Jsem zvědavá, jak letošní Vánoce dopadnou a jestli stihnu sehnat červené baňky na stromek. Tak trošku se obávám, že mám smůlu. Těším se na ukázky vašich vánočních projektů, ať už těch minulých nebo letošních. Krásný advent.

4 komentáře:

  1. Gabriela Podskočová27. listopadu 2020 v 10:17

    Alčo, máš to krásne. Ten mega napís je boží... Tak nejak ti rozumiem, ani na mňa ešte nedýchla vianočná nálada. Snáď sa mi to podarí vylepšiť adventnou výzdobou, na ktorú sa chystám a výrobou papírových dárečků :):) na čo sa moc teším....
    Držím palce aby si zohnala tie červené baňky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ali, moc krásné stránky! Ten ručně psaný nápis, ach! ❤
    Zaujalo mě, že máš každou stránku jiného formátu... to jde pak každá stránka do jiného alba nebo kombinuješ různě velké kapsy v jednom albu?
    A baňky určitě seženeš! Když ne, jà ti nějaké pošlu 😁😘

    OdpovědětVymazat
  3. Prosí tě, proč se pořád podceňuješ? Vyfrkla jsi 2 krásné stránky a ještě jsi si to nepřipustila .. ;)
    Věnec je krásný, ale ty domečky ... ach! Máš to boží. Nápis je D.O.K.O. Těším se na další tvoje "nedokonalé" nspirace ;P

    OdpovědětVymazat
  4. Obě stránky jsou moc pěkné a na mě z nich teda ta vánoční atmosféra dýchla ❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover