pátek 14. ledna 2022

Titulka pro rok 2022 / MIRKA

 My life kit MILUJU / leden 2022

Ahoj všem v novém roce! Po náročnějším vánočním období je tady pomalejší a línější leden a s ním nový kit s názvemMiluju, který je plný roztomilých medvídků. Takže šup s nimi do alba, ať si tam hezky lebedí.


Většinou začínám v novém roce své tvoření nalepením nové titulní stránky do alba. No a taky si dávám předsevzetí, že tento rok opravdu, ale fakt opravdu (jo, opravdu) budu lepit průběžně a žádné velké skluzy nebudou. Ještě nikdy se mi to nepovedlo, ale i tak si to každý leden říkám. A dodržovat se mi to povede tak do února, hihi. Uvidíme letos, jestli dám rekord a vydržím do března. Kdo je na tom stejně?

No a tady je naše titulka na rok 2022. Na letos mám připravené album ve velikosti 9x12 a moc se na tento formát těším. Z kitu jsem si na titulní a zároveň první stránku vybrala 3 malé kartičky. Jednu jako pozadí pod fotku, druhou na označení roku a třetí citátovou. Ty citátové se mi tak nějak na začátek roku hodí, stejně jsem si to tak udělala i loni. Fotku jsem si vytiskla černobíle a seřízla ji do čtverce. Na kartičku jsem ji nalepila trochu posunutou, abych rozbila ten přesný obdélníkový kartičkový základ.

Pak jsem si připravila kartičku s rokem. Ve sbírce mám už docela dost různých vyřezávacích šablon s číslama, takže jsem si je všechny vytáhla a zkoušela přikládat šablony na kartičky, abych viděla, jak to bude vypadat. Nakonec jsem se rozhodla pro mega čísla a vyřízla si dvě dvojky. Jednu do připravené kartičky a jednu do kárované, stejné, jako je ta pod fotkou. Kartičku jsem podlepila pěnovou páskou, ta vyříznutá dvojka dostala pak trochu plasticitu. Je to jen detail, ale hezký :)

Jako další přišla na řadu kartička s citátem. Kolem dokola jsem ji obšila bílou bavlnkou. A tentokrát jsem nebyla ani líná a dírky jsem si hezky naměřila, aby byly stehy stejné. Kartičku jsem ještě trošku vytunila pár výseky.

Jako poslední jsem si nechala to prázdné místo v obdélníku, kde žádná kartička není. Opakovala jsem šití a přilepila opět výseky, tentokrát i méďu, ten samozřejmě nesměl chybět.

A teď se mi budete smát, co se mi stalo. Když jsem si chtěla dát hotovou stránku s velkou slávou do alba, tak jsem zjistila, že je nějaká malá. No a hned mi došlo, že jsem automaticky sáhla po čtvrtce ve formátu 8,5x11 inch, místo toho, abych si seřízla velkou třicítkovou čtvrtku. Takže mám teď na výběr dvě možnosti. Buď bude prostě titulní stránka v albu menší, anebo tuhle podložím nějakým barevně ladícím papírem a vznikne mi rámeček. Ještě jsem se nerozhodla, jak to nakonec udělám, ale jsem na sebe naštvaná, že nepřemýšlím dopředu!

Povedlo se mi slepit si hned i první kapsičkovou stránku z víkendu (jojo, to je ještě to čerstvé předsevzetí). Užívala jsem si, že kartičky pasovaly do kapsiček a nemusela jsem nic seřezávat, jako u mého dřívějšího formátu 8,5x11 inch.

Snažila jsem se nic nepřeplácat, i když mi to nedalo a na každou kartičku jsem ještě něco přilípla. Buď výsek, nebo frázovou samolepku. Anebo obojí :) Do kartičky s lístkovým rámečkem jsem si vyřízla okénko a fotku podlepila zespoda. Na vyřezávání jsem si pořídila prstový nožík a musím říct, že je fakt skvělý. Jen to chce trošku grif, ale pak to jde jako po másle. Doteď jsem měla jen klasický odlamovací nožík a nedá se to srovnávat.

V posledním roce jsem si oblíbila použití bílé na bílou a tady jsem to tak použila na nápis výletu. Jak se vám to pozdává?

No a tady je zatím poslední méďa. Srdíčka jsem překryla přes sebe a to tmavší ještě otečkovala bílou gelovkou, ať to trošku ladí k tomu stromečku se sněhem.

Jak tento kit použijete vy? Už máte titulku? ;) Mějte se moc krásně, foťte, plánujte, tvořte a hlavně si to všechno užívejte, protože o tom to je

Mirka

10 komentářů:

  1. Jako stránky jsou nádherně jemňoučké a vůbec nevadí, že ses cabla s rozměrem.. mě se to stalo přesně s tipmto formátem několikrát😂 ale teda že sis měřila stehy.. tak to je teda dokonalost, to mi hlava nebere🙉👍🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, děkuju moc 🤗 prosím tě, ty stehy jsem dirkovala podle pravítka, zas taková práce navíc to nebyla, jen já jsem vždy líná si to takhle měřit a pak to mám křivě 🙈

      Vymazat
  2. krásná inspirace, letos jedu také ve stejném formátu- tedy takový je plán, tak snad se mi podaří i něco slepit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, moc děkuju. Tak to mám radost, že máme stejný formát a těším se moc už teď na tvé stránky 🤗

      Vymazat
  3. Nežná nádhera, Miri! Tí medvedi sú super.❤️ Titulka je 👌. A áno, už som podle povala mnohokrát... 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinka, ďakujem. Som rada, že nie som jediná, hihi 😁 teda nie, že by som ti to priala, to ani náhodou 🤗Našťastie to nie je tak strašná chyba, že by sa to muselo vyhodiť, no ale trošku ma to zamrzelo 😔

      Vymazat
  4. Moc krásná titulka i kapsičková stránka. Máte to, Miru, dokonalé. Jemné A dokonale zpracované....a to šití-wauuu...no nesmím být líná,nooo.
    A chybička? Jéje, kdybyste viděly holky ...moje kiksy 😂 a kolik jsem toho zničila a bohužel musela i vyhodit. Budu si muset asi kupovat všechen materiál dvojmo😂😂😂 a předsevzetí mám stejné, ale nevím jak to stihnu, když teď jsem teprve lepila predloňske Vánoce🙈

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamilko, moooc děkuju ❤️🤗 A to dohánění půjde, nejhorší je vždy si najít čas, že? Ale jak k tomu člověk sedne, tak se to rozjede. No s těma kiksama se občas zadaří, ale není nic, co by se nedalo spravit ❤️

      Vymazat
  5. Moje předsevzetí pro nový rok? 3 večery v týdnu věnovat sobě a scrapbookingu 😊 Nedělám si hlavu s nějakým skluzem, tvořím podle momentální inspirace a jednou z nich jste vy holky z Papero amo 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, to je ale krásné předsevzetí, těším se na hotové stránky 🤗 A jsem opravdu ráda, že jsme vám inspirací, to mě osobně hřeje u srdíčka, děkuju 🤗❤️

      Vymazat

Pin It button on image hover