čtvrtek 24. února 2022

NAROZENINOVÁ TICHÁ POŠTA

Tyhle narozeninové akce MILUJEME - tvořit trochu neortodoxně je totiž velká výzva! Tentokrát došlo k renesanci dřívější akce, která jednou dávno v týmu proběhla, a to TICHÁ POŠTA. Jaj, to nás bavilo! 

A o co jde? Jedna z nás nakreslila úžasný sketch a slepila podle něj stránku. Tu poslala další účastnici a ta stránku liftla, jak nejlépe uměla a zase poslala fotku své stránky dál. A tak to šlo až na konec řetězce a nejlepší je na tom sledovat, jak se původní formát mění a že když dva dělají totéž, nikdy to není stejné. Což ve scrapbookingu platí víc než kde jinde.

No a pro tebe jsme si připravily nejen tu zábavu sledovat, kam se jeden sketch posunul, ale taky si můžeš zkusit vytipovat, kdo jakou stránku slepil. Schválně, jak dobře znáš holky z našeho celého DT? Fotky ti asi hodně napoví, a tak, kdo jako první okomentuje tento článek se všemi správnými odpověďmi, vyhraje poukázku do eshopu! Juch, pojď se bavit!

P.S. Malá nápověda - tvořily Adéla, Annie, Anička, Alena, Iva, Jana S., Jana B., Mirka, Míša, Leona, Pavlína, Petra, Silvie.


A takhle to začalo:

1 JANA S.

I když momentálně netvořím v DT pravidelně, zůstává dění v a kolem PA v mém hledáčku. Přesto, že jsem si letos říkala, že se budu spíše zpovzdálí bavit pozorováním oslav, ve chvíli, kdy mi Anička napsala, že bude potřebovat sketch pro tajný lift a ve druhé větě napsala „a nechceš rovnou vytvořit stránku a vykopnout to?“, bylo mi jasné, že chci.

Ve druhé polovině 2021 jsem moc stránek nenalepila, byla jsem nažhavená lepit a měla jsem i fotku, na kterou dosud nebyl čas ... čili jsem se vrhla na stránku a sketch malovala až podle ní (ale psssst, Aničce ani Jani ani muk!) Lepila jsem dlouho a trpěla svou obvyklou nemocí – přesouváním ozdob, přidáváním a ubíráním ... až jsem skoro všechno odstranila a prostě ji nechala jen tak. Není má nejlepší, ale sketch se mi podle ní maloval hezky. ;) Doufám, že se vám podle něj bude stejně hezky tvořit!

Ze začátku jsem byla docela ráda, že vím, co se děje, že si můžu nalepit cokoliv, ale nakonec čestně přiznávám, že mě celou dobu šíleně sžírala zvědavost, jak se tvoření během liftu vyvine a při jaké stránce skončíme! Ještěže už mám tuhle fázi za sebou!

Zbývá už jen napsat to nejdůležitější. Krásné narozeniny Papero amo! Miluji!


2 JANA B.

Tyhle výzvy, to je vždy o zábavu postaráno! Poslední dobou mám asi období "hledání pokladů", protože vytahuji jednu "starou" PA krásu za druhou! Tenhle kit z roku nevím jsem taky měla skorem netknutý, úplně v hlavě vidím všechny ty stránky, které holky udělaly a které já chtěla někdy taky udělat. Haha. 

Podle Janči se tak krásně tvoří, všeho je tam tak akorát. Nakonec jsem kartičky pod fotkou poskládala z jednoho papíru, ale protože jsem chtěla využít různých motivů, jsou i kartičky různých velikostí. Lepila jsem stránku do Storyline Chapters sešitu, takže je to rozměr menší. Nechtěla jsem fotku zmenšovat (je 3x4 inch), takže mi to všechno zabralo celou stránku. Líbilo by se mi víc hluchého bílého místa jako má Jani, ale nebylo kde brát. Stránku jsem dozdobila washi proužkem a výseky a samolepkami. A jelikož na cákance já jsem srab, dala jsem se do tečkování jako Alča. 

Milé PA, 9 roků, to je parádní jízda a já jsem ráda, že toho můžu být součástí a fakt se těším, kam to půjde dál! Všechno nejlepší!
 

3 ALENA

Krásné narozeniny moje milované Papero. Ať je další rok tak skvělý, jako ten minulý, ať máš pořád tak skvělé zákaznice (zákazníky?) a ať tvé designérky neopouští múza!

Tichá pošta značí jednu velkou srandu. A taky jednu hotovou stánku do alba bez přemýšlení. Takže když vyšla výzva, kdo se připojí, řekla jsem sem s tím. Kupodivu mě ani moc nezatrnulo, když mi Jani svůj výtvor poslala. Našla jsem si fotku, kterou bych mohla scrapnout, vybrala papíry (ty už jsem na e-shopu bohužel nenašla), vylovila všechny podzimní ozdoby a šla lepit. Jako hlavní jsem vnímala čtyři papíry pod fotkou a pak pár shluků ozdob. Tohle jsem se pokusila dodržet a zbytek jsem si jela po svém. Myslím, že jsem se moc od originálu neodklonila, ale je mi jasné, že pro další v pořadí, tam mohlo být dost zavádějících věcí.

Jsem moc zvědavá, jak vypadá originál, jak to vlastně celé skončí a v co se layout proměnil…

Použitý materiál hledej tu:

Samolepky listůMalá abecedaVýseky bílých listůDýně a jablkoVýsekyFrázové samolepky 

4 PETRA

Krásný den moje milé! Když mě holky oslovily, jestli se přidám na narozeninovou výzvu DT, neváhala jsem ani minutu. Jakmile jsem přišla na řadu, dostala jsem ale pěknou trému, protože velkou stránku už jsem nelepila několik týdnů... Nakonec jsem to snad zvládla, hlavně díky krásné stránce, kterou jsem měla za úkol liftnout. Na mé předloze byl papír se strukturou barvy. Hecla jsem se a jeden z obdélníků jsem pomocí růžové křídové barvy vytvořila doopravdy. Ale přiznám se, že to nebyl úplně můj šálek kávy. Původně jsem měla v hlavě, že použiju jen jednu barvu - růžovou - a nakombinuju ji pouze s černými a bílými prvky... a pak budu čekat, co zbytek DT na to...  Nakonec mi tam proklouzlo i trochu zelené na těch lístkách, takže uvidíme, co bude dál :) Holkám z Papero Amo - šéfkám a i celému DT, přeju, zůstaňte stále tak úžasné a inspirativní, protože to VY jste našimi múzami! Krásné narozeniny! 


5 ADÉLA

Je skvělé mít papírovou rodinu, a tak si fotka části našeho design teamu zaslouží i velkou stránku. Při tomto rozvržení se krásně využijí project life kartičky i kousky papírů. Původně jsem chtěla dát pár větviček vpravo, pár větviček vlevo, ale trochu se to vymklo kontrole. Když ty vyřezávací šablony jsou tak krásné.

Přeji, aby Papero amo rozdávalo papírovou radost další desítky let! Jste boží!


6 MIRKA

Hned jak mi na messengeru přistála tichá pošta od Adélky, viděla jsem jasný sketch - velké a malé kartičky poskládané vedle sebe. Tohle jsem nechtěla nijak rozbíjet a tak jsem to prostě poskládala skoro stejně. Aspoň myslím, protože času bylo málo, takže podle hesla: ,,Nevymýšlej kraviny a tvoř, stejně nic lepšího nevymyslíš" jsem se do toho hned pustila bez velkého zkoumání. Měla jsem připravenou fotku z procházky lesem a tak jsem si k ní vytáhla loňský kit Venku, který je prostě dokonalý na všechny výlety. Vynechala jsem spoustu roští, které vládlo prim layoutu u Adél a místo toho na stránce v mém podání hopkají zvířátka, rostou stromečky a létají srdíčka, které absolutně miluju. Velký nápis je z tohoto platíčka černých výseků. A jak můj layout přetvořila k obrazu svému Míša? Pojď se podívat dál.


7 MÍŠA

Na svou stránku jsem použila to, co mi zrovna leželo na stole z objednávky z předešlého dne. Není nadto, jak hned vyzkoušet nové materiály! Jako základ jsem použila kartičky z kitu Hygge a náramně se mi hodil taky nápis „můj úkryt“ ze samolepek z téhož kitu. Pak už to šlo samo - pár lístečků, nějaké to srdíčko, velký nápis a stránka byla na světě.



8 SILVIE

Tak jsem si zase po dlouhé době zascrapovala. Narozeniny našeho Paperoamo jsou ta nejlepší příležitost. Vybrala jsem fotku samozřejmě malé Johanky, ty dokonalé bodyčka od Newbie jsem za nekřesťanské prachy koupila hlavně kvůli scrapování.

Vůbec netuším, jak mohl vypadat ten původní sketch, ale Míša mi poslala krásnou stránku plnou čtverců a nějaké kytky. Vytáhla jsem samozřejmě Maggie Holmes a zbytky z kolekce Spolu doma. Miluju to vrstvení a použití pěnové pásky. Hlavní nápis jsem napsala na velum, aby byl výrazný a taky ho nalepila trochu do výšky.


9 IVA

Rok se s rokem sešel a naše nejmilovanější Paperoamo opět slaví narozeniny. Jsem moc ráda, že jste tady pro nás tolik let a stále vymýšlíte ty nejkrásnější materiály pro naše papírové tvoření. Takže všechno nej, hodně skvělých nápadů a spoustu věrných a malých zákazníků.

A jako každý rok, tak i letos si vrchní velitelky vymyslely na DT narozeninovou challenge. I když jsem teď na “odpočinku”, tak tuhle výzvu jsem si nechtěla nechat ujít a zapojila se taky. Šéfky ale byly letos moc hodné a vymyslely na nás “tichou poštu”, kdy první z nás lepí podle sketche, hotovou stránku pošle další a tak dál, až se postupně všechny vystřídáme. Nejlepší na tom je, že do poslední chvíle nikdo z nás neví, jak vypadají stránky ostatních a jak vlastně vypadá původní zadání.

A jelikož máme ty narozeniny, tak jsem si slepila i jednu tématickou stránku z lednové oslavy mých rodičů a Matesa, mého synovce. Ze své bohaté zásoby papírů jsem vyštrachala starší kolekci od Crate paper a k nim ladící aršík samolepek Novýrok. Nadpis jsem poskládala z vyřezaných písmen a těchto dvou samolepících abeced: menší a zlaté větší, která byla součástí staršího vánočního kitu, ale už jsem ji v e-shopu nenašla. Rozety v levém horním rohu jsou zase z březnového Page kitu 2019

Musím přiznat, že jsem po delší době nelepila jen z kitu, ale dohledávala si materiál ze zásob a byla to celkem fuška a taky časově náročnější proces.  

10 LEONA

Letos jsem se měla tu čest poprvé zúčastnit tiché pošty v rámci DT. A je to super. Když jsem obdržela stránku, podle které budu tvořit, jen těžko jsem mohla domýšlet, jak vypadala ta úplně na začátku. Fotku jsem měla předchystanou, tak jsem jen doladila materiály. Sáhla jsem po zimní kolekci Lora Bailora a doplnila ji jen vhodnými samolepkami a abecedami (černá tu). Hvězdičky jsem proděravěla a pověsila je na bavlnku. Opravdu jsem zvědavá, jak vypadá původní sketch :)



11 ANNIE

Juchuuuu!!! Slavíme!!! Opět je naše drahé Papero amo o rok starší a my v DT slavíme jak jinak než společným tvořením. Tentokrát si pro nás šéfky Anička s Pavlínkou připravily tichou poštu v podobě sketche. Já stála téměř na konci řetězce a nemohla se dočkat, co mi přistane v chatu. Pustila jsem se do tvoření s vervou a jako „fakt jsem se snažila“ držet se zadání. No znáš mě. Jako základ jsem si vzala bílou čtvrtku a doplnila jsem papírem od Renke a modrou čtvrtkou z kolekce sourozenci. Vytáhla jsem i starší kolekci Tady a teď a použila nadpis „rodina“. Miluju to hrabkání se starými kity. Za těch pár let už jich mají holky na kontě opravdu hodně a jsou stále aktuální. Přidala jsem ještě vyřízlou kytku. Podobné šablony mají holky tady. Doplnila jsem anglickými nápisy, jedno foto a tichá pošta frčí dál.

Děvčátka moje milované: „Na zdraví!!! A ať vám obchůdek jen vzkvétá!!!“



12 PAVLÍNA

Než jsem fotky na tuto stránku vytiskla jako černobílé polaroidy, měla na nich Lucka jedličkově zelené vlasy a červené tričko. Jsou to fotky z doby temna a distanční výuky okolo loňských Vánoc, kdy jsme asi všichni dělali dost šílené věci, aby jsme se nezbláznili. Ta původní barevnost byla ale příliš velká scrapbooková výzva! Lucka má navíc ráda jenom dvě barvy - bílou a černou. S ohledem na to jsem vybírala materiál, protože bych samozřejmě chtěla, aby se jí to líbilo. Na bílém základu mám srdíčkové vellum z kolekce Baby M od Lora Bailora a výrazná čtvrtka s tmavě modrými pruhy štětcem je ze skvělé mořské kolekce Vue sur mer od francouzských Florileges Design.

Nápisy a ozdoby jsou z všemi milovaného myšánkového kitu Papero amo Miluju. Papírová ozdoba se světýlky je z archu výseků z kolekce Hygge. 



13 ANIČKA

Bylo asi jasné, že já tohle budu mít na krku jako poslední! Zaprvé se nebojím, a holky už tak nějak ví, že nemám žádný nervy. Ale tento rok to nějakej extra adrenalin nebyl! Lepila jsem to večer před akcí, a to mi přijde teda pořád ještě slušná rezerva. Ač se to zdá býti paradoxem, mám doma velice málo materiálu na tvoření, a tak jsem byla ráda, že v jedné z mých dvou pizza krabic ležel kit Sourozenci a v něm tenhle krásný proužkovaný papír. Já jsem totiž dostala stránku od Pavlíny a ta měla ten naprosto božskej papír od Florileges a to jsem teda trošičku záviděla. A celé jsem to udělala podle ní - protože tak asi vypadal sketch, nebo ne? Ale jsem ráda, že to nakonec takhle dopadlo. Alespoň jsem tam mohla nalepit hned čtyři fotky on naší geniální Lucie Šindelkové. Miluju!

11 komentářů:

  1. Jana s, Jana b, Misa, Petra , Adéla, Mirka, Leona, Alena, sis, Annie,pavlina, anicka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to zkusím :) 1. Jana S. 2. Jana B. 3.Alena 4.Petra 5.Adéla 6.Míša 7.Leona 8. Silvie 9.Iva 10. Mirka 11.Annie 12.Pavlína 13.Anička všem se stránka náramně povedla děkujeme

      Vymazat
  2. Já zkusím: 1.Jana S, 2.Jana B, 3.Alena, 4.Péťa, 5.Adéla, 6.Leona, 7.Mirka, 8.Silvie, 9.Iva, 10.Míša, 11.Annie, 12.Pavlína, 13.Anička

    OdpovědětVymazat
  3. 1. Jana S. 2. Jana B. 3. Alena 4. Petra 5. Adéla 6. Mirka 7.Leona 8.Silvie 9. Iva 10. Míša 11. Annie 12. Pavlína 13. Anička

    OdpovědětVymazat
  4. 1.Jana S. 2.Jani B. 3.Alča 4.Péťa 5. Adéla 6.Mirka 7.Míša 8. Silva 9.Iva 10. Leona 11.Annie 12.Pavlína 13.Anička

    OdpovědětVymazat
  5. 1. Jana S. 2. Jana B. 3. Alena 4. Petra 5. Adéla 6. Mirka 7. Míša 8. Silvie 9. Iva 10. Leona 11. Annie 12. Pavlína 13. Anička

    OdpovědětVymazat
  6. 1. Jana S, 2. Jana B, 3. Alena, 4. Petra, 5. Adéla, 6. Mirka, 7. Míša, 8. Silva, 9. Iva, 10. Leona, 11. Annie, 12. Pavlína a poslední je Anička.

    OdpovědětVymazat
  7. Děvčata máte to všichni krásné 😊

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover