pátek 26. května 2023

Jak na... FUSE TOOL / DENISA

Ahoj, dneska mám pro vás připravený „JAK NA TO“ článek, který bude trochu delší, takže si nachystejte kávu, čajík, kokinko. Pokusím se vám ukázat, jak si vyrobit vlastní kapsovou stránku pomocí Fuse Tool. Konkrétně z velké kapsy 12x12 bude na konci kapsa designu H.


Protože je strojek v provozu velmi horký, nezapomeňte jej odkládat na stojánek, který je součástí balení nebo se dá koupit silikonová podložka od We R Memory Keepers, která má kapsičku, do které Fuse Tool lze odložit



Rovné spoje tvoříme podle kovového pravítka, které je součástí balení. Můžete tavit po hraně nebo používat otvor v pravítku, podle toho, co vám víc vyhovuje. Popřípadě můžete pracovat s jakýmkoliv kovovým pravítkem.


Strojek máme teda nahřátý a čeká nás „tavení“. Jestli budete s Fusem pracovat poprvé, obětujte jednu plastovou kapsu a párkrát si vyzkoušejte, jak strojek funguje. Je třeba nacvičit si tlak a rychlost
Pokud budete na kapsu moc tlačit, šev se roztopí a bude děravý. Když budete tlačit málo, šev se neslepí.


Také rychlost je u tavení důležitá. Jestli pojedete se strojkem moc pomalu, šev bude opět roztavený a děravý. Rychlý tah bude mít za následek, že se šev opět neslepí a bude se otevírat.


Teď už se přesuneme k výrobě vlastní kapsy. Tato silikonová podložka má na sobě palcovou mřížku, která slouží jako šikovný pomocník.


Nicméně samotná kapsa přesahuje mřížku na podložce. I klasická 6x4 kartička přesahuje délku 6 palců.



Proto já si tam tu vloženou kartičku nechám, zarovnám, a pomocí kovového pravítka vytvořím šev. Držím se přitom čáry na podložce. Celou velkou kapsu si tak rozpůlím.


Do vzniklé kapsy vložíme kartičku, která nám nebude až tak chybět. Nebudeme ji zasouvatdolů, protože budeme dělat otvor. Na strojku vyměníme tavící kolečko za řezací špičku. Díky papírové kartičce se „neprořežeme“ skrz. 




A máme hotový otvor pro kartičku 6x4.


Těsně nad řezem pak vytvoříme šev pomocí tavícího nástavce a celá kapsička je tak hotová. Postup ještě jednou zopakujeme a uprostřed vzniklou kapsu ještě vertikálně rozpůlíme. Druhou polovinu velké kapsy odřežeme nebo odstřihneme.


Pak už jen stačí použít fotky, kartičky, ozdoby a máme hotovo.


Já jsem do jedné kapsičky zatavila vlásky z prvního stříhání, ale dá se zatavit i spoustu jiných věcí. Třpytky, flitry, písek a mušle z dovolené, mince No všechno možné.

Ještě jsem jen chtěla dodat, že já osobně řezací nástavec moc nepoužívám. Naplním si kapsu z obou stran, ještě se několikrát ujistím, že vše je tak, jak chci a vytvořím šev. Do kapsy se tak už sice nedostanu, ale je to méně práce a kartičky drží na svém místě.
Tak doufám, že jste v půlce neusnuli a že tento článek na začátek někomu pomůže. Určitě budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o svoje rady, tipy, triky, popřípadě o vaše dotazy. Mějte se krásně.

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:
Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover