pondělí 8. května 2023

ROZKVETLÝ DEN, otázky a odpovědi / MÍŠA

Ahoj holky! Dneska pro vás mám nejen inspiraci na stránku z kitu, ale taky odpovědi na otázky z víkendového instahopu, který jsme s holkama daly dohromady u příležitosti mezinárodního dne scrapbookingu. Všechny vaše odpovědi byly totiž naprosto skvělé a tak jsem si řekla, že ať je to fér, odpovím na otázky taky.  Tak si udělej kafe nebo čaj a pojď si počíst. 

Jak vypadá tvoje místo na tvoření?

Mé místo na tvoření je poměrně malé – je to jen koutek v obýváku, nicméně alespoň schovaný za příčkou, takže není vidět ten věčný bordel :-D Rohový stůl mám doplněný ještě vyklápěcí skříňkou a i tak mám pracovní plochy málo, takže se pokaždé roztahuju i na manželův stůl, který je hned vedle mého. Celkově bych uvítala více úložného prostoru, s tím v bytě 3+1 bojujeme neustále. Ale jinak jsem se svým kreativním koutkem spokojená



Jak dlouho už miluješ scrapbooking a kolik už toho doma máš?

Cardmakingu se věnuju asi od roku 2014 a scrapbookingu a tvoření alb od roku 2017. A nashromáždila jsem toho za ty roky poměrně dost, i když mám pocit, že toho je pořád málo. Zní ti to povědomě?? :-D Každopádně by to chtělo určitě udělat čistku, protože tu mám stále poměrně dost věcí, které jsem nakoupila ve svých začátcích a dneska už nevyužívám. Ráda bych docílila toho, že budu mít jen věci, které reálně skutečně využiju. Dnesse snažím nakupovat s rozvahou a několikrát si rozmyslím, jestli něco koupím. 

Je nějaká pomůcka na tvoření, na kterou si teď nebo už dlouho brousíš zuby?

No jéje. To je celý takový seznam, ze kterého věci neustále vyškrtávám a zase jiné dopisuju :-D Protože i když si myslím, že TEĎmám fakt všechno, vždycky se objeví něco dalšího, co zatoužím mít, vyzkoušet atd. 

Obecně bych si ráda někdy koupila lepší 12 palcovou řezačku nebo vyzkoušela hot foil systém nahřívacích desek. Občas si taky myslím na nový Big Shot, možná ten větší? To je ale hudba budoucnosti. Poslední věcí, kterou jsem si ze seznamu pořídila byly kleště na diskovou vazbu

Bez jaké pomůcky si nedokážeš tvoření představit?

Za mě je to určitě odvíječ na pásku. Jsem hrozně líná dělat s oboustrannkou :-D Pak taky samozřejmě řezačka a rýhovací podložka.  A Big Shot, to je taky určitě velký pomocník. Jo a česká textová razítka, protože neumím hezky psát. 

Co bys řekla těm, kteří si myslí, že by takhle něco vyrábět neuměli?

Já myslím, že je rozdíl mezi chtít a umět. Protože když člověk chce, všechno jde. Často mi lidi říkají, že by to neuměli, ale spíš mám pocit, že je to ani neláká. Ale pokud je to něco, co by tě bavilo, určitě jdi do toho! Jak můžeš vědět, že ti to nepůjde, když to ani nezkusíš?

Na čem při nakupování materiálů nejvíc ujíždíš?

To se asi různí. Někdy mám období, že mám chuť nakupovat krásné papíry a ozdoby, jindy mě zase popadne razítková nebo šablonová mánie, jindy zas chci všechno zorganizovat, tak nakupuju organizéry atd. Problém odolat mám ale vždycky českým razítkům. Jsou ale i období, kdy věci na tvoření nekupuju vůbec, protože třeba zrovna potřebujeme něco do bytu, nebo zjistím, že nemám co na sebe, tak jdou finance jiným směrem a na nákup materiálu nemám ani pomyšlení. 

Máš raději klasická alba či velké stránky nebo preferuješ project life alba a tvoření s kartičkami?

Všechno. Já jsem člověk, co to musí střídat. Dělám velká alba a do nich velké stránky i kapsičkové stránky s kartičkami. Ráda to kombinuju. Líbí se mi ale i klasická papírová alba nebo minialba, kterých ale nědělám zdaleka tolik, jak bych chtěla. 

Co bys poradila těm, kteří začínají se scrapbookingem? Bez čeho se například do začátku neobejdou?

Řekla bych, že začít jde s málem a určitě bych poradila nekupovat všechno možné, ale spíše kupovat sady materiálu, který k sobě ladí a tvoření je tím pádem jednodušší. A základem je podle mě kvalitní páska/lepidlo, nůžky a řezačka. Hlavně na tu pásku a lepidlo upozorňuju vždy – aby bylo acid free a nezničilo papír nebo fotky

Jak často si najdeš čas na scrapbooking?

Jak kdy, někdy se k tomu dostanu přes týden 3x a někdy 1x za tři týdny. S malýma dětma je to náročnější, ale když je chuť, tak si to vždycky nějak zařídím

A tady je ještě slibovaná stránka z kitu Rozkvetlý den. Poslední dobou mě hodně baví bavlnky a když jsem vyhrabala z bedny tuhle modrou, bylo rozhodnuto.





Bavlnka, pár výřezů, pár flitrů a narozeninová stránka byla na světě

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover