čtvrtek 11. května 2023

Kočičí mini album PIKNIK NA LOUCE / MIRKA

Ahoj všem! Doufám, že se máte krásně a užíváte slunečních (konečně!) dnů ;) Je mi jasné, že teď začíná období venkovních aktivit a na tvořenítolik času nebude, mám to taky tak. A proto mám dnes inspiraci na pidialbum, které nevyžaduje moc času a je hotové za chvilku

Perfektně se hodí jako dárek, nebo jako vzpomínka na nějaký výlet, či víkend. Anebo prostě jen tak pro radost. Nejhorší je výběr fotek, pak už je to rychlovka. Takže pokud nemáš moc času, ale chceš si udělat radost tvořením, jdi do toho ;) 

Stejně jako Adélky album, i tohle je z jednoho papíru. Akorát je trošku jinak poskládané a má čtvercový formát (ale dá se přizpůsobit i na obdélníkový) 

Důležitý je výběr papíru, aby měl vzor použitelný z každé strany. Protože se při skládání otáčí, tak aby ti nezůstal vzor vzhůru nohama. Já jsem použila třicítkový papír z kolekce Piknik na louce. Začíná se měřením a rozdělením papíru na čtvrtiny (koukni na nákres). Já jsem si pro usnadnění papír bez rýsování rovnou narýhovala pomocí rýhovací podložky.  

Pak se papír v uvedených místech (plné čáry) rozstřihne a poskládá do harmoniky. A je to! Může se lepit. Rychlé, že? ;) 

Dělala jsem čiči album, jako vzpomínku na koťátka a naše kočičky, protože v jarním kitu je hodně výseků a samolepek koček, takže to byla jasná volba. 

Hojně jsem využila puffy abecedu, která podle mě vypadá naprosto luxusně na papíru.


Zkusila jsem si na pár stránkách vyseknout i malé rámečky a do nich umístit fotky


Dost se mi hodily anglické fráze, takže ty jsem používala hodně a pak obrázkové samolepky a výseky z kitu.



Na obal minialba jsem použila pruh acetátové fólie a připevnila ho pomocí průchodky a kleští k zadní straně albíčka. Jelikož jsem harmoniku zdobila z obou stran, přední strana je volná, jinak bych druhý konec acetátu připevnila i k přední straně a vznikla by taková knížečka


Na zavírání jsem použila ito provázek, který se omotá pod výsekem myšky připevněné k průchodce na zadní části. Provázek tam drží pevně, ani se nemusí omotávat kolem dokola. 

No a to je vše, scrapbookové minialbum bylo během chvilky hotové. Líbí se ti taková jednoduchá a rychle hotová albíčka, nebo máš radši promyšlenější minialba s různýma schovkama? ;) 

Měj krásný květen! 

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

4 komentáře:

  1. Krásný nápad a album je naprosto dokonalé, udělám určitě o naší kočičce také jedno, děkuji za inspiraci. Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo, moc děkuju 😊 Myslím, že tenhle typ albíčka je hodně variabilní, dá se různě měnit formát i tvar, takže se dá krásně přizpůsobit. Chystám se ještě na jedno stejné pro mamku, ale v obdélníkovém formátu. A hlavně je ten základ fakt strašně rychle hotový, což oceňuji. Žádné složité měření a lepení

      Vymazat
  2. Dobrý den, nádherné! 😍Mohu poprosit radu, kde naleznu přesnější návod pro absolutní začátečníky na výrobu alba? Prohledala jsem tu toho hodně, ale nenalezla, moc děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji moc 😊 Detailnější návod na skládání té harmoniky se dá najít na pinterestu. Je tam takové kraťoučké video jak a kde to prostříhnout a složit. Jmenuje se to How to make a mini book for your child with paper. Návod na celé album, které jsem dělala já, natočené bohužel není, omlouvám se :(

      Vymazat

Pin It button on image hover